Uzun yıllar kemoterapi alan oldu mu, ve uzun yıllar kemoterapi almak ne kadar sağlıklı mantıklı olur kafam çok karışık?
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Mantıksız. Kanser olduysan zaten ölüceksin. O kanseri yensen yarın öbür gün başka yere metastaz yapıcak. Ucu yok yani bu işin. O yüzden kıvamında bırakıp yaşa bence kalan ömrünü
Bana da çok mantıksız geliyor ama ne yapacağımı da bilmiyorum yaşım daha çok küçük onca hayallerim var ama kemoterapiyede güvenmiyorum korkum çok fazla
Tedavi olmazsan yaşayacaklarını doktordan bi öğren bence. Eğer dayanılamayacak acılarla uğraşmak zorunda kalmayacaksan veya organ/motor fonksiyonlarını falan kaybetmene sebep olacak bişey yoksa ben olsam sadece verecekleri normal ilaçlarla hayatıma devam ederdim. Senin hayatın, senin kararın tabi ki.
Evet öyle yapacağım doktorla konuşacağım net bir şekilde daha detaylı, kemoterapinin zararlarıni o kadar çok anlatıyorlar ki en büyük korkum bu yüzden vücudumun dayanacagini sanmıyorum bile o kadar kemoya akıllı ilaçta alıyorum alacağım hep üstelik, aynı zamanda kemonun fayda ettiğini de söyledi doktorum ama uzun yıllar sürecek demesi beni çok tedirgin ediyor, farklı tedavileri araştırmaya başladım o yüzden kemoyu bir yerde illaki bırakacağım çünkü
Yaş kaç ve ne kanseri
29 kolon Ca ve karaciğer metastazlı
Geçmiş olsun türü neydi
Teşekkür ederim kolon Ca karaciğer metastazlı
Genç olduğun için daha kolay kemo yan etkisini hallerebilirsin. Uzun yıllar da sürse mecbursun. Yani ben bıktım deme sansin yok. Bu hastalık öyle ya da böyle yenilecek. Allah önce şifa sonra sabır versin. İnşallah atlatacaksin.
Amiin inşallah teşekkür ederim, ama sorun şu ki ilk 3 ayda aldığım da kemonun yan etkisini yaşamıştım buna bağlı olarak ameliyat oldum hatta akıllı ilaçtan dolayı yan etkileri yaşadım totalde 9,5 ay kemo almiş oldum henüz
Akılı ilacın faydasını gördüm mj
Bilemiyorum, yan etkisini gördüm de, görmüşümdür galiba yinede faydasını da
Azalma olmadı mı? Kullanımdan sonra kontrol edilmedi mi?
Küçülme olduğunu söylediler pet sonuçlarımda, nüks olduğu içinde 4. evre oluyorum nasıl 4. Evreyim onuda anlamıyorum zaten görenler doktorlar dahi hastalıkla savaştığıma bile anlatmadan inanmıyorlar o yüzdende asla kabullenemiyorum hastalığı savaşıyorum evette, çünkü kendim o kadar iyiyim ki hasta denmiyor asla bana, kemoterapi beni asıl sağlığımdan ederse diye korkum endişem uzun süre kemoterapi hiç sağlıklı mantıklı gelmiyor
Evet sağlıklı bir tedavi yöntemi değil ama pet sonuçları doğrudur. Yani alsan bir türlü almasan bir türlü. Sen yine de drlar ne diyorsa onu yapın.
Bilemiyorum kafam allak bullak
İmmünoterapiyi araştırıyorum artık birde propolisi araştırıyorum çünkü kemoyla yola gidemem bir yerde birakacağim çünkü vücudumun kaldırmasi mümkün değil uzun süreli
Propolisi bende bir zaman arastirmistim ama şehir efsanesi olduğunu dusunuyorum. İmmunoterapi olabilir
Propolis kullananlarla iletişime geçiyorum faydasını gören çok insan var bakalim, sonra evet immünoterapiyi daniştiğim doktorlarda tavsiye ediyor, kemo aldığım onkologlarlada görüşeceğim immünoterapiyi halledeceğim bir şekilde kemoyla olacak iş değil çünkü
İnşallah olumlu sonuc alırsın. Allah tez zamanda bu durumdan kurtulmana yardımcı olur inşallah. Başka da elimden bir şey gelmiyor maalesef
İnşallah çok teşekkür ederim Allah razı olsun, ayrıca da teşekkür ederim
Rica ederim. Ara ara bilgimiz olsa keşke ne durumda olduğuna dair
Ederim tabii neden olmasın teşekkür ediyorum tekrardan
Rica ederim. Hayırlı günler
Geçmiş olsun Allah yardımcın olsun
Çok kötü bir şey bence fena şekilde radyasyon yiyo
Geçmiş olsun acil şifalar diliyorum
Çocuk yönünden büyük problem diye biliyorum
O kısmıyla hiç ilgilenmiyorum ya tek amacım sağlığıma kavuşmak
Ben psikiyatri uzmanıyım, hastalarımdan bir kaçı da kemoterapi alıyordu psikolojileri alt üst oluyor
Öyle mi, kemoterapinin uzun süreli olacağını öğrenene kadar psikolojim dahi çok iyiydi aslında herşeye rağmen toparladım kafayı psikoloji ama uzun yıllar devam edeceğiz kemoya demeleri moralimi sıfırladı resmen kafamı karıştırdı
Yani ne kadar olumlu karşılarsın bilmiyorum ama kemoterapi'nin insanı iyileştirdiğine inanmıyorum pek insanı ruhsuzlaştırıyor, hayattan bezdiriyor, ani duygu değişimlerine zorluyor ve en kötüsü de bunlardan kaynaklı çoklu psikoz yapıyor, bir tanıdığıma doktoru kemoterapinin iyileşme sürecini yavaşladığını doktorların da bilerek insanı buna sürüklediğini söylemiş ve her sabah aç karnına bir acuç acı badem yemesini söylemiş 2. Evredeyken atlattı hiç tedavi almadan şu an normal şekilde hayatına devam ediyor tabii bu aşamada en önemlisi mutlu olmak hayatı mutlu olabileceği şekilde yaşamaktır, mutluluk en büyük ilaçtır çünkü
Yok öyle zaten ben mesela çok pozitif sürekli gülen mutlu biriyim herşeye rağmen aşırı pozitifimdir asla demezsiniz ki sen hastalıkla savaşıyorsun, ama kemo alınca o 3 gün o kadar tuhaf hissediyorum ki kendimi konuşmak istemiyorum hareket dahi etmek istemiyorum agresifleşiyor mutsuz oluyorum o gülen pozitif benden eser kalmıyor kemo aldığım 3 gün özellikle
Çok yorucu ve sıkıntılı alan yakınlarım oldu
Bu yüzden korkularım çok fazla 6,5 aydır aldım devam kararı alındı kemoya hemde uzun yıllar
Allah yardımcın olsun
Gördüğüm güzel şey de inanmaktı kendine inan moralini yüksek tut kazanacağına inan
Çok inanıyorum umutluyum halâ ama uzun süreli kemoterapi süreci beni çok tedirgin ediyor
Hiç üzme tedirgin olma Allah'ın izniyle toparlarsın
İnşallah çok teşekkür ederim, bilemiyorum artık
İnan kendine bilemiyorum deme yapıcam de
Diyorum da hemde yıllardir ama korkularım çok fazla sürecin uzayacak olması
Bol bol dua et kuran oku fetih suresi özellikle
Annem kanser 1 yılı geçti bizim ki
Kemoterapi süreci mi 1 yılı geçti? Faydası zararı nasıl peki devam ediyor mu kemoterapiye halâ acaba
Devam ediyor faydası var ama iğne şeklinde alıyor sizinki ne durumda
Bende de faydası olduğunu söylediler ama uzun yıllar devam edeceğiz kemoya demeleri korkutuyor, damardan alıyorum bende akıllı ilaçla birlikte damardan
Yaşınız
29
Yıllardır kemoterapi vericez diye bir şey yok belli olmaz ne kanseri senin ki
Evet tam olarak böyle dediler 6,5 aydır tedavi görüyorum zaten pet çekimim oldu sonuçlarında ilerleme var güzel dediler ama tedavi sürecin uzun yıllar sürecek 4. Evreyim ben karaciğer de boynumda metastaz var kemo etki etmiş küçültmüş onları ama uzun yıllar devam edilmesi kararı alındı 3 ay bir pet çekimim olacak
Kolon Ca karaciğer metastazlı
4. Evre son evre annem 3. evreydi o yüzden seninki daha uzun olabilir ama belli olmaz