Kızlarda boy uzaması kaç yasa kadar olur genel olarak 18 den sobra pek uzamaz diyolar aizce uzarmı yaa kaç cm uzaya uzuyabilir
Bilgisi olan varsa cevaplasın lütfen
Bilgisi olan varsa cevaplasın lütfen
çok sayıda endokronolog arkım var o yüsden iyi biliorum..kızda 16 erkekde 18de yüsde 99 oranında durur..ama nadiren kızda 17, erkekdede 19a kdr belki 1-2 cm daha attıgı olabilio..yani 18de bariz bi şekilde durmuş oluo kızda ki 18i bile bulması zor..ztn regl döneminden sora max 2-3 cm atar..erkekdede aynı sekilde vücut kılları sakal vs gibi tamamen son seklini aldıgında durur..dedigim gibi kızda 16-17, erkekdede 18-19da max durur..bu kdr boyu takmayın...o kdr tras bişeyki boy..kısaysa kısa, uzunsa uzun...düzgün sporunu ypsın, yagsız bi vücut tamamdır kimden bahsediosan..
bi bok bilmiyorsun
erkek 22 yaşına kadar uzar
cahilim ben idare ediver,anaokulunu anca bitirdim..
Regl dan sonra 2 3 cm ne ya 15 20 santim bile atarsin iyi arastir
normalde yirmi ama biz KS üYEleri ile beraber karar verdik . bukiinin boyunun 80 yasına kadar uzaması icin izin veriyoruz ona
bosver artık takma boyuna falan eli isen esinle takıl bekar isen elini salla boyuna bakmazlar
önemli olan islev derim her zaman
böyle bir soru icin DELLER öz elestirisinde sonuna kadar haklı. tebrik ediyoruz onuda
çocuk gelişimcisi olarak bu soruya cevap vereyim, kız çocuklarında boy uzaması ergenliğe girdikten sonraki 2 sene içinde biter. bazı istisnalar vardır ama genel olarak bir kız çocuğu ergenliğe girmeden yani adet olmadan önce boy uzaması başlar ve ergenlik döneminin ilk senesinde en çok uzama görülür daha sonra en fazla 6 cm daha uzar. boy uzaması %60 genetiktir ama gıdalarında çok önemi var. iyi bir beslenme tarzı ve spor hareketleriyle bu uzama geliştirilir
acık konusmak gerekırse genel olarak 18 derler hatta 20 diyenler bile var ama araştırmaların sonucunda kızlarda boy uzama regl olduktan sonra en fazla 3-4 cm daha uzar ve durur.
Cevap
29Cevap
Evet efendim konumuz boy uzaması coğrafi dağılımına bakılınca İç Anadolu Bölgesindeki 18 yaşındaki kızların boyu 1.61 civarında aksederken bu durum Ege tarafına gidince biraz daha yükseliyor bunun sebebi havasımıdır suyumudur bilinmez ama orada 1.73 lere kadar çıktığı görünmüştür. (:
sanırım boynuzudan memnun değilsiniz küçük hnm ama bilmelisinizki erkek kızda boydan çok fiziğe bakar yani kısa boyluda olsa kız misal 150 cm kilosu 50 yi aşmıyosa sorun yok ok?
Bunu diyen 160 erkek hwhwyeydd
Bildigim kadarı ile bayanlarda 17 yaşına kadar uzar,ancak bir bayanda regl(adet) dönemi başladığı an boy uzamasi durur.Nekadar erken baslarsa boy uzamasi,başladığı yaşta okadar çabuk durur..
@Banuxx 14 yasinda boyun kacti tabi hatirlarsa :D cok yardimci olursun
@Banuxx pardon 15
Büyüme kıkırdağı kapanana kadar devame der boy uzaması.Kızlarda erkeklere göre biraz önce duruur boy uzaması.Ortopedi uzmnaı ile görüşüşebilrisin konuyu.
genlerinle alakalı reglden sonra 3-4 cm diye birsey yok ben reglden sonra 10-11 cm uzadım
max 16da durur,oda max.15de asagı yukarı son halini alır..
kızlar adet olduktan sonra boy uzaması yavaslar ancak 20-22 yaslara kadar az da olsa uzama olur
22 falan diyolar da yalan yani ben 21 yaşındayım yıllardır 1 santim uzamadım
valla ben 23-24 yasinda uzayanida gordum. hatta ben 21 yasindayim hala uzuyorum gibi bisey. olay beslenme, uyku duzeni(ki buyume hormonu en iyi verimi derin uykudayken verir), egzersiz de bitiyor.
Ben üniversite 1 de yurtta kaldığımda iki cm atmıştım sabit kahvaltı ve uyku saatinden ve o okul yokuşunu her gün çekmekten olsa gerek sonrasında bir artış görmedim fakat zorlansa 22 yaşa kadar bir iki cm atılır gibime geliyo
yaş 19 geçen seneye oranla 2 cm uzadım 180 oldum tam
Kızlar erkeklerden daha önce gelişir,önce gelişmesi durur buna bağlı olarak.. ortalama 21 yaşına kadar boy uzar
regl olmaya başladıktan sonra o an ki boyunu üstüne +5cm ekle en fazla o kadar uzar.
boy 18 den sonra pek uzamaz ama dil pabuç gibi olur ömür boyu uzar ;)
kızlar erkeklerden x2 daha hızlı büyürler 18 de durur ama platest midir nedir onla 2 cm uzayabiliyor insan
sureklı balık yıyıp spor yap 6 ay sonra en az 4 cm uzarsın tecrubeyle sabıt ama ıstıkrar onemlı anternorluk yaptım uzun bı sure bılgılıyım bu konuda
spor yaparsan 18 den sonra da uzayabilirsin
süt iç yoğurt ye
sigara içme düzenli beslen 18den sonrada 1 2 cm uzar belki
kızlarda boy uzaması 20 yaşa kadar olur,bu soru seviyesi 10 yaşa kadar.
2 yada 3 cm daha uzayabilir 22 yaşına kadar kızlarda boy uzaması oluyor.
bilfigim üzere 18 yastan sonra boy uzaması olmaz
ben 14 yaşından sonra hiç uzamadım
20 ye kadar uzayan var
Adet gördükten 1-2 yıl sonra uzamazsın.
doğru demişler 18 den sonra uzamaz
17 yaşından sonra uzamadım.
yaş 36-45, neden sordun bunu şimdi?
ergenlik cağı gectikden sonra uzamaz
Arkadaşın boyu kısa anlaşılan
evet kızlar erken serpildiği için 18e kadar
genel olarak 17 18 dir.
boy uzatmak istiyosan hemen ara 0900 900 900 :P