Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
6
Cevap
Gizli Üye
(45 üstü)
4 ay
Burdan sorarsan cevaplarım
0
5 Yorumla
Soran
4 ay
Elimde yara var benim sedeften oldu. Avuç içinde eklem yerinde. Orası diğer yerlerden sıcak ve şiş. Parmağımı oynatınca çok acıyor. Pis bir işim var baya pislik içinde çalışıyorum. Korkuyorum bir şey olur mu
avuç içindeki yaranın hem şiş hemde normalden daha sıcak olması orada ciddi bir enfeksiyon yani iltihap başladığını gösteriyor özellikle pis bir işte çalışıyorsan o çatlaklardan içeri giren mikroplar sedefin üzerine birde doku iltihabı eklemiş olabilir parmağını oynatırken duyduğun şiddetli acı enfeksiyonun tendon kılıflarına kadar baskı yaptığını işaret ediyor olabilir bu durum ihmale gelmez çünkü eldeki enfeksiyonlar çok hızlı yayılıp kalıcı hasar bırakabilir yapman gereken ilk şey en kısa sürede bir doktora gidip antibiyotik tedavisi veya pansuman desteği almak işe giderken o bölgeyi mutlaka steril bir gazlı bezle kapatıp üzerine su geçirmeyen iş eldiveni takmalısın ama şuanki sıcaklık ve şişlik durumu sadece kremle geçecek gibi durmuyor bu yüzdende eğer böyle ateşin çıkarsa veya şişlik bileğine doğru ilerlerse hiç beklemeden acile gitmeni tavsiye ederim geçmiş olsun
Teşekkür ederim Allah razı olsun. İşten izin alamıyorum. Geri dönüşüm işindeyim. Geçen gün insan dışkısı bulaştı üstüne. Korkuyorum belki bir şey yoktur abartıyorumdur fotoğraf atsam bakar mısınız rahatsız etmem başka
Elimde yara var benim sedeften oldu. Avuç içinde eklem yerinde. Orası diğer yerlerden sıcak ve şiş. Parmağımı oynatınca çok acıyor. Pis bir işim var baya pislik içinde çalışıyorum. Korkuyorum bir şey olur mu
Cevap sahibi
4 ay
Sedefle birlikte eklem tutulumu da başlamış gibi duruyor. mümkünse romatolojiye, eğer gidemiyorsanız da dahiliye uzmanına görünün en kısa zamanda. Yoksa gittikçe ağırlaşır o sıkıntılar. Yara açıksa temiz tutun, pansuman yapın ya da küçükse yara bandı kapatın. İşteki pis yerlerle temas etmesin yani üstü kapalı olsun.
Soran
4 ay
Hem sedefim hem egzamam var. Hiçbir doktora gidemiyorum. Yara açık gösterebilirim eğer bakarsanız. Pansuman vs tarzı şeyler imkansız işim gereği. Korkuyorum enfeksiyondan hareket kabiliyeti kalıcı Zarar görebilirmiş
Cevap sahibi
4 ay
Eklem ağrısı için aspirin harici ağrı kesici içebilirsiniz ya da yaranızın üstü değilse eczanede antiinflamatuar kremler var geçici olarak kullanabilirsiniz ama gidebiliyorsanız dahiliye-romatolojiye gitmek lazım kısa süre içinde
Cevap sahibi
4 ay
Pansumanı yarayı kapatacak şekilde küçük yapıp üstüne eldiven giyebilirsiniz. Ya da gazlı beze serum fizyolojik veya tentürdiyot evde hangisi varsa döküp yaranın üstüne koyun sonra eli sarın. Evet eklem tutulumu ciddi bir durum
Soran
4 ay
Teşekkür ederim sağolun
Cevap sahibi
4 ay
Açık gitmeyin ama, pislik toprak salya vs girdi bulaştı diyorsanız tetanoz aşısı da gerektirir.
Soran
4 ay
İnsan dışkısı bulaştı
Cevap sahibi
4 ay
Geçmiş olsun
Soran
4 ay
Allah razı olsun
Cevap sahibi
4 ay
O oradan mikrop kapabilir iyi yıkadınız mı? Evde tentürdiyot ya da oksijenli su varsa onunla yıkayın. Yoksa bol sabunla çeşmede akan suyun altında
Soran
4 ay
O zaman yıkadım ama işim gereği kirli şeylerle uğraşıyorum her gün. Başta böyle sıcak olmuyordu. Şimdi hava soğuk diğer parmaklarım soğuk ama çatlakların olduğu yer ılık
Cevap sahibi
4 ay
Eklem tutulduğu için ısınır, şişip kızarabilir. Onu ihmal etmeyin dediğim gibi.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Burdan sorarsan cevaplarım
avuç içindeki yaranın hem şiş hemde normalden daha sıcak olması orada ciddi bir enfeksiyon yani iltihap başladığını gösteriyor özellikle pis bir işte çalışıyorsan o çatlaklardan içeri giren mikroplar sedefin üzerine birde doku iltihabı eklemiş olabilir parmağını oynatırken duyduğun şiddetli acı enfeksiyonun tendon kılıflarına kadar baskı yaptığını işaret ediyor olabilir bu durum ihmale gelmez çünkü eldeki enfeksiyonlar çok hızlı yayılıp kalıcı hasar bırakabilir yapman gereken ilk şey en kısa sürede bir doktora gidip antibiyotik tedavisi veya pansuman desteği almak işe giderken o bölgeyi mutlaka steril bir gazlı bezle kapatıp üzerine su geçirmeyen iş eldiveni takmalısın ama şuanki sıcaklık ve şişlik durumu sadece kremle geçecek gibi durmuyor bu yüzdende eğer böyle ateşin çıkarsa veya şişlik bileğine doğru ilerlerse hiç beklemeden acile gitmeni tavsiye ederim geçmiş olsun
Teşekkür ederim Allah razı olsun. İşten izin alamıyorum. Geri dönüşüm işindeyim. Geçen gün insan dışkısı bulaştı üstüne. Korkuyorum belki bir şey yoktur abartıyorumdur fotoğraf atsam bakar mısınız rahatsız etmem başka
Allah razı olsun deme kâfi atabilirsin
Teşekkür ederim
Troll değilsen sor yoksa engelle geç
Siz doktor musunuz hayır trol değil ciddi bir şey
Öğrenciyim de bilirim, sor
Sedefle birlikte eklem tutulumu da başlamış gibi duruyor. mümkünse romatolojiye, eğer gidemiyorsanız da dahiliye uzmanına görünün en kısa zamanda. Yoksa gittikçe ağırlaşır o sıkıntılar.
Yara açıksa temiz tutun, pansuman yapın ya da küçükse yara bandı kapatın. İşteki pis yerlerle temas etmesin yani üstü kapalı olsun.
Hem sedefim hem egzamam var. Hiçbir doktora gidemiyorum. Yara açık gösterebilirim eğer bakarsanız. Pansuman vs tarzı şeyler imkansız işim gereği. Korkuyorum enfeksiyondan hareket kabiliyeti kalıcı Zarar görebilirmiş
Eklem ağrısı için aspirin harici ağrı kesici içebilirsiniz ya da yaranızın üstü değilse eczanede antiinflamatuar kremler var geçici olarak kullanabilirsiniz ama gidebiliyorsanız dahiliye-romatolojiye gitmek lazım kısa süre içinde
Pansumanı yarayı kapatacak şekilde küçük yapıp üstüne eldiven giyebilirsiniz. Ya da gazlı beze serum fizyolojik veya tentürdiyot evde hangisi varsa döküp yaranın üstüne koyun sonra eli sarın.
Evet eklem tutulumu ciddi bir durum
Teşekkür ederim sağolun
Açık gitmeyin ama, pislik toprak salya vs girdi bulaştı diyorsanız tetanoz aşısı da gerektirir.
İnsan dışkısı bulaştı
Geçmiş olsun
Allah razı olsun
O oradan mikrop kapabilir iyi yıkadınız mı? Evde tentürdiyot ya da oksijenli su varsa onunla yıkayın. Yoksa bol sabunla çeşmede akan suyun altında
O zaman yıkadım ama işim gereği kirli şeylerle uğraşıyorum her gün. Başta böyle sıcak olmuyordu. Şimdi hava soğuk diğer parmaklarım soğuk ama çatlakların olduğu yer ılık
Eklem tutulduğu için ısınır, şişip kızarabilir. Onu ihmal etmeyin dediğim gibi.
Teşekkür ederim çok sağolun
Rica ederim, Allah şifa versin.
Tıp okuyan olmaz mı
Evet buyurun
Her sikin altında çıkma
😂😂
Doktor değilim de yardimci olmaya calisrim
Buyur
Sor panpa