Birkaç gün önce yandı elim, kabarcık oluşmuştu iltihaplı. İyi bir yanıkçı kadın var o temizleyip verdiği merhemle sarın dedi, hastanede de sarmayın dediler.
Biz üzerindeki ölü deriyi temizledik, yaşayan var mı bu tarz bi durum ne yapabiliriz?

Birkaç gün önce yandı elim, kabarcık oluşmuştu iltihaplı. İyi bir yanıkçı kadın var o temizleyip verdiği merhemle sarın dedi, hastanede de sarmayın dediler.
Biz üzerindeki ölü deriyi temizledik, yaşayan var mı bu tarz bi durum ne yapabiliriz?
En yakın yanık merkezine gitmelisin çok ciddi bi yara açık kalmamalı asla, bu yarayı Bactigras ile sarmak 5güne bir değiştirmek lazım sargıyı, bi süre sadece bu dediğim antibiyotikli sargıyı kullanmak lazım sen de alabilirsin, 2-3 hafta kadar kapalı kalacak , yeni deri oluşunca da güneşten koruyacaksın, nemli tutacaksın medica kremleri şart.
Geçmiş olsun, offff resmen haşlama olmuş elin. 3ncü derece yanık olsa gerek... Hastane de kapatmayın dediler ama çabuk iyileşsin diye ama o ölü deriyi niye kazıdınız ki? benim bildiğim ölü de olsa mikrobik enfeksiyon almasın diye yaranın üzerini örtüyordu. Ayrıca böyle kupkuru bırakamazsın çünkü daha çok mikrop kapar.
Evet yanık yaralarını kapatmayınız derler ama böyle de açıkta tutmak iyi değil. Bir Acile gidip orayı gerekli pansumanı yaptırmanız lazım.
Tekrar geçmiş olsun.
Kupkuru değil tabiki, üzeri patlatıldı öncesinde ama su toplayıp durdu yanıkçı da ölü deriyi tedavi etmeye çalışıyorsunuz o bölge temizlenmeli dedi temizleyip yine sardık sargı bezi krem ile
Yanikci kadinin veridgi merheme devam et ama ne olur ne olmaz mikrop kapması. Diye ince de olsa gazlı bezle sar olası çarpmadan korur hemde nemli kalması daha iyi diye biliyorum kurursa acın artar. Evet hava alınca daha hızlı iyileşir ama kuruma olursa daha beter canın yanar
İçim gitti çok geçmiş olsun 😕 yara açık enfeksiyon kapma riski var yanık kremi sonrası bir kaç gün hava alan gazlı bez ile tek kat sarmakta fayda var üzerindeki hiçbirşeyi temizlemeyin kremler bile kurusun kalsın 3-4 gün sonra açık bırakarak kremlerinizi kullanabilirsiniz
Cevap
32Cevap
Geçmiş olsun. Hastanede doktorlar gerekli cevabı vermiş yani onun üstüne laf söylemek saçma olur. Yağın yanıklara iyi geldiğini duymuştum ama yine de doktora danışmadan kafanıza göre müdahalede bulunmayın. İllaki yanık merhemi gibi bir şey yazmışlardır. Yazmamışlarsa da eczaneye gidip gösterebilirsiniz yardımcı oluyorlar
çocukken aynı yeri aynı şekilde yakmışligim var pansuman şart
Pansuman yapılmıştı. Ama su toplayan yeri patlattılar almadılar biz evde kestik
Öncelikle geçmiş olsun
Benim de ayak yanmıştı.
Ölü deriyi kaldırıp kantaron yağı sürdüm.
2-3 günde dokuda %80 iyileşme oldu. İz desen yok gibi
Bu yara kapalı kalmalı deri yok enfeksiyona açık bir halde olmaz sürekli temizlenip sargı bezi ile temizlenmeli enfeksiyon kaparsaniz elinizden olabilirsiniz enfeksiyonunla şaka olmaz
Birde asla o deri kaldırılmamalıydı vücut yanınca tepkime olrak su salar ve hava ile teması keser sonra iyileştirmeye başlar niye dodktora gitmediniz ki
Üstte ölü deri vardı tedaviyi geciktiriyordu
Hayır tedavi geciktirmezdi bilakis daha çabuk iyileştirirdi
Ay çok kötü duruyor geçmiş olsun sağlıkçı birinin önüne düşer umarım, dikkat et mikrop kapmasın özellikle tuvalette o elini vs kullanma ve hemen bir acil vs git bence
Etrafımda da var çok sağlıkçı herkes farklı bir şey söylüyor beynim yandı artık
Çok geçmiş olsun tekrardan yanık çok kötü :(( lütfen böyle yoğurttur bilmem nedir ilkel çözümler uygulamayın en iyisi sağlıkçıların bileceği iş, onlar varken de bize söz düşmüyor
Çok geçmiş olsun sanırım ölü deriyi almıyordi ama artık çok geç en azindna yarın bir aile hekimine gidip bilgi alın lütfen ayrıca bulma imkaniniz varsa göçmenlerin kullandığı bir yağ var bulabilirseniz kullanın derim iz kalmaması için
Biraz kocakarı yöntemi olsa bile zamanında çok işime yaradı bir adet mumu ve zeytinyağını alın bir çezvere iyice eritin krem kıvamına getirin ve düzenli olarak sabah akşam sürün iz bırakmayan bir iyileşme gözlemleyeceksiniz..
geçmiş olsun yiğenim güzel deri açıkta tutma mikrop yemesin
Kapalı ama zaman zaman açıp havalandır
Yoksa iyileşmesi gecikir
2. derece yanığı birine mi temizlettin? Pansuman yapılması gerekiyordu, dikkat et enfeksiyon kapmasın.
Hastanede ısrarla temizlemediler eşim temizledi steril ettiğimiz aletlerle
Keşke böyle bir şey yapmasaydınız otoklav mı var
Açık kalması normal mi bilmiyorum. Dr/Hem. varsa önersin.
Benim olsaydım yapacağı şey : yarayı temizlek, ince bir vazelin tabakası sürüp yapışmayan steril gazlı bezle kapatmak olurdu.
Sarma nedeni dış teması engellemek için eğer orayı bir yere vurup, değdirip hasar vermeyeceğinden eminsen sarma. Bence sadece yatarken sar gün içerisinde açık kalmalı
Bildiğim kadarı ile sarılmasa iyi sarılır ise de merhem sürüp pürüzsüz bez ile sarmak lazım deriye yapışmayan parça bırakmayan.
Krem mutlaka kullanın uyurken açık kalsın dışarı çıkarken kapatıp çıkın GEÇMİŞ OLSUN
Gece açık kalsın sma yinede krem sür kabuk tutması lazım kapalı kalınca kabuk tutmuyor genelde iyi araştır izde kalmadın
Açık kalırsa mikrop kapabilir. El bu nereye temas edeceği belli olmaz. Güzelce merhem sürüp sarmakta fayda var.
Açık bırakın demişse hastane kalsın ama sanki böylede mikrop kapar gibi ya bilemedim. Geçmiş olsun 😥
Yapışmayan steril bezler var. Onlarla sarmanız daha iyi olur. Yoksa enfeksiyon kapma riski var.
Bu yara kapatılmalı. Hatta üzerine antibiyotik krem sürülerek sarılmalı. Şu asla temas etmemeli bu yanığa.. mikrop kapabilir çünkü..
Kardeşim şuna nsfw koyun aqqqq kriz geçiricem gece gece
Ne koyalimm?
Doktorun ne dedi ise onu yap. Eskide kaldı o kırıkçı, çıkıkçı, yanıkçı. Çok geçmiş olsun.
Devamlı kantaron yağı sür çok çabuk iyileşir ve açık bırak kurusun geçmiş olsun🥹
Silverdin sürüp sar yarayı gazlı bezle. Çok kalın olmasın hava alsın deliklerden
Hastanede sardırın steril tutmaya özen gösterin. Fito ve madecasol sürün her gün geçer.
Oksijenli bez kullan yoksa da açık bırak diğer şekilde kabuk bağlamıyor
Geçmiş olsun Allah şifa versin inşallah ya kapalı tut ama hava alsın
bu sorunun eğitim seviyesini ilkokul terk diye yorumladım
Hastamede verilen ya da Doktorun tavsiye ettiği yanık kremini kullan 1 ay yara kabuk bağlar
merhemi sür ve sar orayı bir bezle.
Pansuman yapıp kapa arada bir aç
bu yara mikrop kapar gittin mi doktora
Bu halde gitmedim ilk müdahaleyi onlar yaptılar zaten
Ayyy kıyamam geçmiş olsun
Teşekkürler 🥲
Keşke detaya basmasaydim çok kötü görünüyor çok üzüldüm 🥹
Hassas içerik kategorisinde sanırım 😅
Hassas kalpliler için şu an işkence ama 🥲
Çok kötü olmuş. Geçmiş olsun
Geçmiş olsun çok kötü
Açık kalınca çabuk iyileşir
Geçmiş olsun acil şifalar diliyorum Doktora gidin
Evet, açık kalmalı iyileşmesi hızlanır
Açık kalsın daha hızlı iyileşir
Öncelikle çok geçmiş olsun açık kalmalı
Kötü yakmışsın geçmiş olsun
Deri yok orada direkt et var
Açık kalsn kurusun ama temiz tut
Açık kalırsa çabuk iyileşir
Sarma bence
Neden
Off doktora git
Gittim zaten çok bir şey yapmadılar
Yanlis doktora gitmisindir hic bir sey yapmazlar olur mu yanik
Isine bakan ozel
Doktorlar var. Gumus ihtiva eden icere yaniga ozel losyon ve bandaj ile kapatiyorlar ayrica iz kalmamasini saglayan bence bir daha git bu konuda uzman olan cunku iz kair yanlis mudahalede
Öncelikle hemen doktora git o karar versin
Çok geçmiş olsun
Geçmiş olsun
Kapalı kalmalı
Çok geçmiş olsun
Çok kötü ya geçmiş olsun 😱🥺
Açık çabuk iyileşir
Midem kalktı
Çok geçmiş olsun
geçmiş olsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?