Alerji olarak başlıyorum bir hafta alerji ilacı içiyorum işe yaramazsa grip ilaci icmeye başlıyorum o da işe yaramayınca tekrar alerjiye dönüyorum. 2-3 haftada toparlanamıyorum. Doktor kontrolünde oluyor bu. Alerji gribe dönüşüp tekrar alerji olur mu? Saçma sapan bir şey bu yaşadığım. Ve benim alerjimin bir mevsimi yok, her mevsimde olması normal mi?
Özellikle sağlıkçılar cevaplarsa sevinirim.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
yaşadığın bu kısır döngü aslında tıbbi olarak oldukça izah edilebilir bir durumdur ve saçmada değildir zirâ alerji ve grip birbirini tetikleyen iki farklı mekanizmadır alerji ile gribin en net farkı ateş ve vücut ağrısıdır alerjide bağışıklık sistemin bir dış maddeye aşırı tepki verir bu yüzden ateşin çıkmaz kasların ağrımaz ama burun akıntın su gibi şeffaf olur gözlerin kaşınır ve peş peşe hapşırırsın grip ise bir virüs istilasıdır ve vücudun buna yüksek ateş halsizlik ve bazen koyu kıvamlı geniz akıntısı ile yanıt verir senin durumunda alerji gribe doğrudan dönüşmez ama alerji burun mukozanı sürekli şiş ve hassas tuttuğu için virüslerin yerleşmesi için mükemmel bir zemin hazırlar yani savunma hattın alerji yüzünden meşgulken grip virüsü oraya çok daha kolay sızar bir hafta alerji ilacı içip tam sonuç alamadığında virüs kapmış olabilirsin grip ilacı içtiğinde ise sadece semptomları baskılarsın ama alttaki alerjik duyarlılık geçmediği için ilaç bitince her şey başa döner alerjinin mevsiminin olmamasıda tamamen normaldir ve buna tıp dilinde perennial rinit denir yani sadece polenlere değil ev tozu akarlarına evcil hayvan tüylerine veya küf mantarlarına karşı alerjin olabilir bu tip alerjenler yılın her günü evinde veya ofisinde seninle olduğu için mevsim fark etmeksizin seni hırpalamaya devam eder 2-3 hafta toparlanamamanın sebebi muhtemelen bu kronikleşen mukoza hasarıdır
Evet tam olarak yaşadığım bu. Aslında alerji ve gribin farkını da biliyorum, ilaçlarımı da buna göre kullanıyorum ama acaba bilmediğim bir şey mi var diye sormak istedim. Evde dışarda m her yerde devam eden bir durum var bende. O yüzden test yaptırmak istiyorum bir ara. Teşekkürler cevap için.
Rica ederim geçmiş olsun
Üst üste denk gelebilirler.
Alerji genellikle belli bir şeyle (polen, toz, gıdalar) tetiklenir. Hapşurma çok fazla olur burun akıntısı genelde berraktır. Gözlerde sulanmaya kaşıntıya sebep olabilir.
Gripte en net ayrım olarak yüksek ateş olur, ayrıca başka sistemlerle ilgili durumlar (karın ağrısı, ishal, eklem ağrısı, halsizlik) görülür. Gripteki burun akıntıları da sarı yeşil çıkabilir. Öksürükte balgam olabilir yine sarı yeşil renklerde.
En net ayrım bunlar geldi aklıma. Bir de bağışıklığınızda problem yoksa (kortizon kemoterapi gibi ilaçlar kullanmıyorsanız) grip 1 haftaya toparlar. Çevrenizdekilerde de varsa bulaşıcı olduğu için yüksek ihtimalle griptir.
Alerjik reaksiyon farklılık gösterir hepsi farklı yani. Gripte solunumda zorluk nurun tıkanıklığı akıntısı ve kulakta basınç sorunu halsizlik etkiler var. Kısa zamanda jir alerji testi yaptırın
Bir*
Devlet hastanelerinde yapılmıyor, özele de ben güvenmiyorum. Araştırmaya gitme fırsatı bulsam yaptıracağım inşallah.
Geçen hafta ben yaptırdım hanımefendi devlette para da ödemedim
Allah Allah, bana yapmıyoruz dediler. Size yapılan işlem nasıl bir işlemdi acaba?
İl merkez yapıyor ilçe merkez yapmıyor onu biliyorum. Önce deri testi yapıldı sonuç yok sonra kan verdim an karaya gönderildi 2 haftaya sonuç çıkacakmış
Ben ilçede yaşıyorum burada yapılmıyor. O zaman merkezdeki devlet hastaneleri yapıyor dediginiz gibi.
Evet bende ilçedeyim o yüzden dedim :)
Hangi bölüme gittiniz bunun için
Direk alerjiye randevu yok. Siz neyden alerji çekiyorsunuz bilmiyorum benim solunumdu. Göğüs hastalıklarından randevu aldım oradan sevk alarak imnilojiye randevu alıyorsunuz.
Anladım. Benim bir araştırmam gerek o halde. Teşekkür ederim cevap için