Gözlerim açıkken art arda uyku felci ve halüsinasyon görmek normal mi, nasıl geçer 😨?

Bunu yaşamaya alıştım fakat neden olduğunu ve nasıl önleyeceğimi bilmiyorum. Uyumak icin uzandığımda benim uykuya dalmadan önce gözlerim açık bir şekilde hayal kurmak yer alıyor ama bazı günler gözlerim açıkken birden bire etraf yoğun ve bunaltıcı bir ortama dönüşüyor ve ben felç geçirdiğimi anlıyorum (: kulaklarım çınlıyor ve vücudum kitleniyor. Zaman zaman halüsinasyon görüyorum. Yüzü bezlerle sarılmış kocaman gözleri olan oldukça kısa bir yaratığın üzerime yürümesi gibi. ya da bazen tuhaf şeyler duyuyorum, mesela bebek kardeşimin acı çekiyor gibi ağlaması veya annemin bana adımla seslenmesi gibi gibi.. ve ben bu felçleri tek gece de ard arda 4-5 kez yaşıyorum. Felç duruma bittikten sonra gözlerimi açıyorum ve asla kendimi uyku sersemi hissetmiyorum bu da bunu uykumda yaşamadığımın belirtisi. İçimden besmele çekerek bitmesini bekliyorum artık o kadar alıştım ki.. ama uyuma isteğimi yok ediyor. Bunu nasıl önleyeceğim? Melatonin falan işe yarar mı uyumadan önce? Benim gibi bunu gözleri açıkken yaşayan var mı? Sebebi ne? Neden ben?

Gözlerim açıkken art arda uyku felci ve halüsinasyon görmek normal mi, nasıl geçer 😨?