Aşırı hızlı duygu geçişleri neden olur?

Açıkçası sadece merakımdan soruyorum.

Basit bir örnek olarak, mesela günlük hayatımda öğrencilerimle konuşurken onlar için ayrı bir üslup takınmaktan daha öte, kişiliğim fazlaca değişiyor gibi, ders anlatırken kendimi farklı biri gibi (daha ciddi, daha disiplinli biri) hissederken o modumdan çıkar çıkmaz öğrencilerime karşı çok daha çocuksu, çok daha masum bir kişiliğe bürünebiliyorum.

Ama beş dakika sonra herhangi bir etken olmadan yeniden duygusal modum ve tavrım değişebiliyor, biraz daha gerginleşebiliyorum, üzgün görünebiliyorum ama bunu kontrol edemiyorum, o an üzgün hissetmesem bile dışarıdan böyle görünüyorum. Aynı şekilde biriyle konuşurken de böyle ki, karşımdaki kişi duygu geçişimi fark edince hemen ne olduğunu sormaya başlar oldu.

Meslektaşlarımın birkaçı bipolar bozukluk mu var sende dedi, fakat bu teşhisin doğru olduğunu düşünmüyorum çünkü bu daha çok son zamanlarda olmaya başladı, bu durumun çevresel ve biyolojik etkenlerle ortaya çıktığını biliyorum. Sizce biraz kafa dinlendirmek bunun çözümü olabilir mi? Başka ne nedeni olabilir ve çözümü nedir?

Aşırı hızlı duygu geçişleri neden olur?