Bugün randevum var da tomografi için, form vermişler formda 8 saat bişey yemeyin yazıyor. Bunu genel mi yazmişlar acaba çünkü internetten bakıyorum 5 dk süren bişey uyutulma falan da yok aç gitme olayı var mı?
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Öncelikle geçmiş olsun tomografi çekimi genellikle çok kısa sürse ve anestezi almayacak olsan bile o sekiz saatlik açlık kuralı rastgele yazılmış bir şey değil bunun temel sebebi çekim sırasında sana damardan verilebilecek olan kontrast madde dediğimiz ilaçtır bu ilaç bazı bünyelerde mide bulantısı veya kusma yapabiliyor eğer miden dolu olursa kustuğunda bu içeriğin akciğerlerine kaçma riski oluşur ki biz buna tıp dilinde aspirasyon diyoruz ayrıca bazı batın ve karın çekimlerinde bağırsakların ve mide boş olması görüntü kalitesini artırarak organların çok daha net seçilmesini sağlar yani uyutulmayacak olsan bile sağlığın ve teşhisin netliği için o açlık süresine uyman oldukça kritik randevuna kadar sadece su içebilirsin ama katı gıdalardan uzak durman en doğrusu
Hadi ya burundan çekilecek olsa bile yemememiz gerekiyor yani, ilaç verilip verilmeyeceği belli değilmidir peki?
aslında burun ve sinüs bölgesi için yapılan çekimlerde çoğu zaman ilaç yani kontrast madde kullanılmaz ancak doktorun bölgedeki damarsal yapıları veya yumuşak doku ayrıntılarını daha net görmek isterse çekim esnasında son dakika ilaç verilmesine karar verebilir işte bu ihtimal nedeniyle hastaneler işini garantiye alıp her hastadan aç gelmesini isterler çünkü eğer ilaçlı çekim gerekirse ve sen yemek yemişsen çekimi iptal etmek veya ertelemek zorunda kalırlar yani burundan çekilecek olması ilaç kullanılmayacağı anlamına gelmez sadece ihtimali biraz düşürür sonuçta o formu sana verdiklerine göre sistemlerinde ilaçlı çekim seçeneği açık olabilir risk almamak ve randevunun yanmaması için aç kalmaya devam etmen senin yararına olacaktır istersen randevu alırken sana verilen kağıtta kontrastlı veya ilaçlı ibaresi geçip geçmediğine bak
Tetkik olarak BT Paranazal sinus görünüyor
Tamam işte paranazal sinüs tomografisi genellikle sinüslerin içindeki kemik yapıları ve hava boşluklarını incelemek için yapılır ve bu tür çekimlerin çok büyük bir kısmında ilaç kullanılmaz ancak bazı özel durumlarda yani polip kitle veya derin iltihap şüphesi varsa doktorun görüntü kalitesini artırmak için çekim sırasında aniden kontrast madde isteyebilir hastanelerdeki o genel formlar bu düşük ihtimali bile kapsayacak şekilde hazırlanır çünkü eğer o an ilaç gerekirse ve sen yemek yemişsen hem mide bulantısı riski doğar hemde çekimin standartları bozulur bu yüzden prosedür gereği sana aç kalmanı söylemişlerdir yolun yarısını katetmişken riske girmeyip randevu saatine kadar sabretmen iyi olur böylece çekim odasına girdiğinde teknisyen ilaçlı çekim yapalım derse hiçbir engel çıkmadan işlemini halledip çıkabilirsin çekimden hemen sonra dilediğin gibi yemek yiyebilirsin sıkıntıya sokma kendini
Anladım yani benim düzen bozulacak illa ki belli oldu, derdim yemek değilde işte spordan dolayı yemek zorunda olmam. Yoksa sallamam yemek olayını, sağolasın detaylı bilgi için valla yukarda cvp veren gereksiz israfa bakıyorum bide sana bakıyorum bomboş yaşamış diğer primat.
😂😂
Çok gereksiz ahraz insan dolu ya ben orada başka bişey soruyorum bu gelip dümdüz okuyup tomografi nasıl çekilir diye sorduğumu düşünüyor kafasını sktğm. Bunları nasıl yetiştiriyolarsa artık
Knk bunu soran biri 33 yaşında olamaz ya
Ya ne zırvalıyosun be mk ahrazı cevabın varsa ver yoksa sg
Cahil kardeşim ya
Basit erkek canım olduğu yüzüne söylenince hakaret eder
Malsın
🖕🏻
Ya sg hadi aw ahraz israfı, çöp tenekesi kdr faydan yok yemin ederim okdr israfsın. Bilgin yok ama yrk kürek lafın çok o yüzden sana hakettiğin şekilde cvp veriyorum
Tomogrofo nosol çokoloyo bon 33 yoşondo bi molım da asafadagav
Mk primatı daha detayı okumaktan acizsin seni ben doğurup piyasaya salanı silkeyim sende sorun yok 😂😂 maymun kdr beyni yok yemin ederim
Hööö bon kofor etmodon comlo koromoyorum molom çünkü
Dediğim gibi sende sorun yok seni doğurup piyasaya salanın ben ecdadını sillkeyim 😂 yazık bu beyinle seni çeken insanlar var bide, ben her zaman hakedene küfürü ederim yakışır çünkü 😃
Ay sus a. ptal şey bu yaşa kadar bi skim öğrenememişsin
Tipe bak
Bi diğer cvp veren adama bak bir de bu olmayan beynini slktiğimm primatına bak ahaha. Resmen ben primatım diye bağırıyor seni yetiştiren ailenin taa aw ben ya 😂
Slağa bak hala cevap veriyor asafadada
Yav aptll ergen sg hadi yemin ederim çöp kdr yararın yok ya ne skm bi aile yetiştirdi seni. Diğer yorumda seninle ilgili cevabımı verdim git oku da belki utanırsın o beynini geliştirirsin biraz primat
Lan oe çocuğu yazma artık bildirim gelip duruyor tipini sktiğim
Anasını slktiğimm benim soruma salça olan sensin sg yazıp durma da bildirim gelmesin anasını slktgm primatı ya