Bağkur ve gss prim borcu olanlar sağlık hizmetinden yararlanamayacakmış borcu olan var mı? Siz ölün köleler mi demek oluyor bu bazen the walking dead evreninde hissediyorum kendimi
Bağkurlular sağlık hizmetinden yararlanamayacak bağkurlu olan var mı?
Benim gibi ihtiyarların bildiği şeyleri hızlı bir şekilde açıklayayım
Bağ-Kur İş yeri sahiplerinin sigorta prim ödemelerini yaptığı sistemin adıdır. SGK kurulmadan önce SSK (işçi) Bağ-Kur (işveren) Em-San (memur) üç farklı sistem vardı. 2006 sonrası hepsi SGK altında yapılandı ancak bazı alışkanlıklar değişmiyor.
Bağ-Kur'lu kişiler işveren oldukları için kendi prim ödemelerini yapmama geciktirme borçlanma gibi bir eğilime sahipler, devletin sağlık hizmetleri finansmanında da büyük karın ağrısı bu konu.
Genel Sağlık Sigortası (GSS) 2008'de yürürlüğe girdi aslında 2012'de de zorunlu hale getirildi. Amacı herkesin sağlık hizmetlerinden eşit şartlarda faydalanabilmesiydi. Çalışmayan ya da artık ebeveynleri üzerinde görülmeyen kişilerin hane gelirlerini ispat ederek sağlık primlerinin devlet tarafından sübvanse edilmesi ya da gelirlerine bağlı oranlarda ödeme yapması üzerine kurulu.
Şimdi ne oldu da böyle bir şey çıktı ortaya. Sebep artan ve bir türlü karşılanamayan sağlık hizmetleri maliyeti, EYT ile emekli olanlar ve SGK'nın normalde var olan emekli ödemeleri.
Kötü yönetimler, kötü siyasi kararlar herkesi zincirleme bir şekilde etkiliyor. Bu ülkede prim ödemesinin ve verginin tahsili çok sorunlu maalesef.
işin bürokrasi tarafında yer almıyorum o yüzden bir şey diyemem. ama önceki uygulamalara bakınca bir den fazla defa GSS prim borcu sıfırlandı. ve bir şekilde hizmet almaya devam ettiler. bu bürokratların insanların ödemesini yapması için basına verdikleri hadi şunu pohpohlayın tarzı bir şey olabilir.
Gss borç değil haraçtır çalışmayan insana borç çıkarmak, o borca da yeni yıldan önce yüzde yüz zam yapıp yeni yılda yine zam yapmak, en doğal gerekli hizmet olan sağlıktan yararlandırmamak demek halka öl Çok yaşa demektir bunu savaş zamanında düşman yapmaz etik kurallar vardır sağlık söz konusu diye yardım ederler..