Soran sadece kızlardan cevap istiyor. Cevaplamak için giriş yap.
Çok Süper Cevap
Gizli Üye
(36-45)
5 ay
Okbsinin ne boyutta ve hangi konuda olduğuyla ilgili olarak değişir. Seni nefes aldırmayacak kadar takıntılı biriyse uzak dur. Zaten belli eder kendini. Mesela aşırı temizlik hastası olup eşi eve girince herseyi soyun makineye at yeni kıyafetler giyin diyen insanlar var. Bu kişiyle evli olmayı kimse istemez.
1
6 Yorumla
Soran
5 ay
Aynen öyle boyutu çok fazla ve 12 yıldır hiç değişmemiş iyiye gitmek yerine. Kötüye gitmiş
Aşağıda yazdığın yorumu okudum bu kızla asla evlenme. Birincisi sen kimsenin can simidi değilsin ikincisi seni takıntı yapmış senin ilişkini bozuyorsa burada hastalık ötesi bir durum var. Ayrıca bu kadının çocuğu olsa ona ne faydası olacak keşke evlenip çocuk yaomadan önce ciddi bir klinikte yatıp tedavi olsaydı olan çocuğuna olacak. Bu kızdan sana hayır gelmesi için sıfır OKB olacak kadar tedavi edilmesi gerekir. .
Anladım 12 senedir başıma bela oldu oldu. Ben şu an evlenmiş eşimle evimde olacakken 3.5 senelik ciddi ilişkimi çöpe. Çevirdi gelmiş sem beni seviyorsun bu kızla evlenemezsin diyor. Evet o kızı sevdim. . Değeri çok fazla ama 12 yıl önce yolları kavgasız saygı çerçevesinde bitirdim ama her yanlız kaldığında bana bela olmasında bıktım.. ben 1 yıl içinde. Evlenme planım var. Yaşım 34. 35 de ilk bulduğum insanla evlecegim. Birdahada hayatıma burnunu sokarsa onun canını bugüne kadar yakmadım ama onuda yapacak konuma getirdi. 9 yıl ondan sonra ilişki yapmadım sağlığımdan oldum
Bazen diyorum ona haksızlık mı yapıyorum. Ama ben onu sevsemde 2 evlilik 1 çocukla kapıma gelse asla kabul edemem. Ayrılıklarında beni suçlu buluyor. Neymiş beni seviyor muş. 50 tane davası var kavga şiddet intihar aile arasında şiddet. Herkesle düşman olmuş. Neymiş benimle evlenmesine ailesi engel olmuş. Bu yüzden yanlış evlilikler yapmış birde 3 yaşında kızı var. O kıza acıyorum valla
Düşün 12 senedir bir kere bile aramadım düşmedim peşine 3.5 sene emek harcadım yüzüklere ceyize altınlara kadar aldım. 2 ay içinde nikahım olacaktı erzincan daki kızla. Bu bela yüzünden ayrıldık. Ki. Erzincan mersin arası 750 km. Kendi arabamla git gel 400. bin tl yaptığım harcadığım paralar hepsi çöpe gitti. Ben sadece sevdim. Kendi tercihleri yüzünden dile kolay 9 sene kimse olmadı hayatımda sonra dedim evlen yaşıtım olan birini buldum o 31 ben 34. Bu bela yüzünden işim bozuldu mahkemeye vermem güzellikle son kez uyardım bir daha çıkarsa canını yakacam ama onun. Belki sana şaka gelir 12 sene önce bana ilk aldığı hediye bir eldiven var. Ve 12 senedir o eldiven bende durur bende o kadar değeri var onun ama o benim herşeyimi hayallerimi bile yok etti. Sor bakalım bugün kim eski sevgilisinin hediyesini 12 sene saklamış
Tedavisi olan bir şey. Ayrıca kimse bile isteye yaşamıyor bazı şeyleri. Doğru destekle gayet iyileşebilir özellikle doğru terapistle Selen Can diye klinik psikolog var ODTÜ mezunu ve çeşitli kitapları var online terapi veriyor takıntılar konusunda oldukça uzman mutkaka öner arkadaşına bir baksin
1
31 Yorumla
Soran
5 ay
Bence tedavisi yok çünkü ilk sevgilim bu hastalığa sahip. Ailesi ve bu hastalık yüzünden 12 sene önce ayrıldım nişandan sonra. 12 yıl sonra çıktı karşıma gene evlen diyor ama 12 yıl önceki halinden daha beter durumda
İyi de doğru uzmanla hiç görüşme yaptı mı? Piyasadaki her psikiyatri ve psikolog ne yazık ki iyi değil iyi olanları araştırarak bulacaksiniz bu dediğim kadın gibi uzmanlar isini bilir anca. Yeterli destek olmaliydi ailesi kıza maddi manevi yanında olacaklardı ki kız da kendini daha çaresiz hissetmeseydi. Eğer doğuştansa bile ilaç + terapi çok fayda sağlıyor. 12 yıl boyunca bunu böyle yasamasi zor olmuş onun için
Normalde geçmişim ile asla işim olmaz. Ama bu kız bu hastalık yüzünden çok çekmiş. Ben onu tanıdığımda da bu hastalık varmış zaten ama evleneceğimiz için bütün sıkıntılarını öğrendim ve ailelerde istemiyor diye o kız la ayrıldık 1 ay sonra nikah yapılacakken. Ve 12 sene sonra beni ailemdem yaşadığım şeylerden kurtar diye yalvarıyor. Ama 2 tane sorunum var. Birincisi bu hastalığı ona çok çektiriyor. 2. ci. benden sonra 2 kez evlenmiş ayrılmış ve 1 tane kızı var ve sanırım 1 tanede benden sakladığı kızı var. Bütün ilişkilerimi bozuyor başkası ile evlenmemi istemiyor. Kendisi tabiri caizse ayaklarıma kapanıyor yalvarıyor onu kurtamam için evlenmemi istiyor ben onu bir insan ne kadar severse sevdim ama gel gelelim başkaları ile evlenmesini kabul edemiyorum. Ve onun 12 sene sonra ailesi ile düşman olduğunu. Ve benden başka kimseye güvenmediğini biliyorum ama. Ben 1 sene sonra bulduğum ilk insanla evlecem. Ama bu kız okb sini yense ve ailesini silse onunla evlenirdim ama nedense 12 sene önceki halinden daha beter duruma gelmiş hafıza kayıpları var. Söylediği şeylerin sıralamasını karıştırıyor ve bunlardan dolayı evlilik konusunda güvenemiyorum ona 3.5 senelik ilişkimi evleneceğim başka bir. Kızla nikah hazırlığı yaparken bizi ayırdı. . Benden başkasıyla evlenemezsin diye yalvarıyor. Kafam kalmadı benimde
Yani seni kurtuluş olarak görüyor ama bilmiyor ki asıl kurtuluşu kendi çabası doğru kararları olacak ama onun hiçbir suçu günahı yok kim bilir nasıl bir ailesi vardır.. nasıl bir çocukluk yaşamıştır da sonradan böyle takıntılar durumlarla boğuşmak zorunda kaldı.. Bir yandan da seninle empati yapıyorum ve anlıyorum sonuç olarak onun yeri sende hep ayrı olmuş malum erkeklerin bu ilklerine karşı asla yenemediği zaafları da oluyor. İki kez evlenmiş boşanmış hiç mi kimse bu kıza destek olmak istemedi ya da ailesi ilk gelenlere kızını sormadan etmeden verdi. Dediğim gibi acil destek alması gerek yoksa onu bu hâle getiren bir evde her gün iyileşmek yerine daha da kötüye gitmesi de bir tesadüf değil kimse yara aldığı bir yerde o yarayı iyileştiremez aksine daha da acıtır. Yine son karar senin hem kendini hem de karşı tarafı mağdur etme. Cevabın evetse kadına karşı otur her şeyi konuş bunlar bunlar düzene koymamız gerek senin adım atman gerek iyileşmek için de eğer cevabın olumsuz ise de onu kırmayacak en sağlıklı şekilde bu kararını ilet. Zor bir aşama Allah yardımcın olsun
12 sene sonra dediğini yaptım. 3 kere karşıma aldım konuştum ve ve bu kız genel cerahlık okuyan bir doktor. Ve bana diyorki hayat güvencem olan bir tarlası var 10.000.000 milyon ediyor bana. Onu sat parasınıda alıp Almanya ya gidelim diyor ben kendi meslegime devam ederim senden kalan parayla kendine iş kur diyor. Bende diyorum ki kendin sat tarlanı paranı komple bana getir.. aileni tamamen hayatından sil gel benle benim memleketimde yaşa diyorum bu seferde sana paramı nasıl güvenecem diyor. Bende senin tercihin dedim ve 12 sene sonra 5ay önce gene kayıplara karıştı ki ben onun parasına ihtiyacım yok sadece parasal yönetimi bende olursa o kızı dizginlerim sence benim aylık 1.000.000 tl kazancım var onun parasına mı kalacam. Diyor sen kendi hayatını kurtarmıştır diyor dedim çalıştım kazandım senin gibi baba parası miras değil dedim. Bana diyor tarlanın devrini sana yaparım ama satmam diyor bende senin malın yüzünden ailenle düşman olamam ki zamanında babası beni ölümle bile tehdit etti dedim kendi malını sat nakit getir 10. milyonu aileni sil senle evlenirim dedim. Kaçtı gitti gene. Ben 1 yıl içinde evlenecem ilk bulduğum insanla. Ama yalan yok o kızı çok sevdim ama olmadı diye de onu beklemedim
Ve şöyle bir sorunda var o kızdan sanırım benim 11/12 yaşıdan bir kızım var. Onu benden saklıyor kardeşim diye kimlik te kayıtlı tutuyor. Bana o kızı göster dediğim de her yerden saklayıp kaçıyor benden
Olaylar zannetiğimden de karışık anlaşılan bir de içine para lafı geçti mi daha da zorlaşıyor. Küçük kızından muhtemelen geçmişini ona hatırlattiğı için kaçıyor. Bu kadar zengin bu kadar zeki bir kadın gayet imkanları varmış bir çıkış yolu bulmak için ama ailesinden çok korkuyor olmalı. İyi düşünmen lazım ayrıca senin bütün parasını isteyip bir de üstüne kendi memleketinde yaşamak istemen de biraz bencillik ve haklı olarak bu kadar şeye kaçması da normal. Kadın zaten bu yaşına kadar hep ailesinden korkuyla baskıyla yaşamış. Sen onun olaylara olan tepkisini yetişkin bir insan veriyor sanıyorsun ama travmatik ailelerde büyümüş olan insanlar çocukluğunu tetikleyecek olaylar yaşadığında hep şimdiye kadar öğrendikleri gibi hareket eder ve davranırlar ya boyun eğiyor ya da her şeyden kaçıyor... Cidden karar vermen su an kritik
Bilmiyorum ben başkası ile evlecektim o kızla ayrılamam sebeb oldu. Yani sende yanlış anlama bu dünyada onun tek kurtuluşu benim onu bende biliyorum o da biliyor allahta biliyor sebebi canımdan ailemden yaşadığım şehirden mesleğim den herşeyden vazgeçtim onun yanına gittim zamanında cebimde 100 lira varsa 90 nını hep ona harcadım. Ben onun parasını yönetecek ve onun geleceğini de kurmasını sağlayacam. Yani o bana 10.000.000 parasını verse beni onun parasını 1 yıldan 100.000.000 yaparım ama o kendisi o parayı 2 sene sürmez tüketir. Bende diyorum bana paranı var sana aydan 250. bin paranı veririm harçlık gibi ondan başka 1 lira dahi vermem diyorum. Yani kusura bakmasın ayda 250.000 parayla geçenimez mi parası çok. Kıymetli yok yani benim param kazancım olmasa derim çalar kaçarım ayda 1.000.000 kazanıp senin 250.000 parana göz dikecekmişim gibi davranması cidden saçma
Bu kadın zeki ama işte ailesi ve hastalığı bitiridi ve benimde mutsuzluğuma neden oldu. Ama benim ailemde istemiyor o kızı başka kızmı yok diyor şimdi 35 yaşında 25 yaşında bir kızıda alabilirim. Ama ben. Sevdiğim insanla evlenmek isterim herzaman
Ya nası mutlu olacaksan nasıl istiyorsan onu yap sonuç olarak senin hayatın. Umarım güzel şeyler olur her iki taraf için de. Hayat bazen böyle ya çok karmaşık şeyler yaşatıyor hiç kopamayacağın ama içten içe zorlandığın kişiler olaylar yaşatıyor. Artık iyice düşünüp karar verip sonra da akışına bırakacaksın
şu an tek derdim zengin olmak ve kendi işimi kurmak evlenmek istemiyorum bu yüzden ama ailem boş ver onları bul hayırlı biriyle evlenmek diyor ama yaşıtım temiz kız yok ama. 35 yaşında olup 25 lerinde benle evlenmek isteyenlerde oldu ama kafa yapısı uymuyor kızlar fazla hayal perest geliyor bu kız 30 ben 35 üm. Ayrıldığım son kişide 31 yaşındaydı. İlla genç bir kız mı almam gerek bilmiyorum ben aşk ve sevgiye inanan biriyim ama yaş olarak uygun birini bulmam gerekiyor
Aşkı kaybeden kumarda kumarda kaybeden aşkta kazanıyor da ikisini henüz bulamamış biri olarak ne suçum vardı onu sorgulayacam birazdan ama cevabını çok iyi biliyorum 😅
Kazanamadım ki daha kaybedeyim. Bir de manyak sayılar okuyup kendimce de tavsiye vermeye daha çalıyorum işte bendeki de saçmalık. Bundan sonra dert dinlenir 1000 TL tavsiye verilir 3000 TL 😅
Hhahaha sende bir şekilde parayı bulmuş çevresini de batırmak üzere kripto için ikna etmeye çalışan ve ağzı iyi laf yapan renkli şekilli gömlek giyip asla ne işler yaptığı belli olmayan insanlar olur ya o Vibe veriyorsun şu an tam 😂
Yok be ne parası ibani şaka yapıyorum 😅 bir nebze de olsa biraz konuşup derdine derman olduysak o bize kardır maneviyat olarak :D iyi günler kolayli işler
Bende de var OKB. Bizi istemeyeni ben hiç istemem. Yeter ki başından Mış Gibi yapmasın. Kimse kimsenin oyuncağı değil neticede.
1
24 Yorumla
Soran
5 ay
Geçmiş olsun. Bu hastalık neden peki kadınlarda daha çok var.
Cevap sahibi
5 ay
Bilmem. Sitede erkeklerde olanına da denk geldim. Kadını, erkeği pek yok bence.
Soran
5 ay
Bence kadınlar kafa olarak herşeyi düşünüp kendini yoruyor . Ben bu hayata. Sadece işimi ve sağlığımı düşünüyorum. Olursa olur olmazsa olmaz. Herşeyi düşünüp hesap yapamayız.. kusursuz bir hayat kimsede yok ama kadınlar inan çok fazla düşünüyor bu hayatta..
Cevap sahibi
5 ay
Onun için erkeklerin saçı daha çabuk dökülüyor. Değil mi? 🤣🤣
Soran
5 ay
Oda genetik. Ki🙄🙄 Ben 35 yaşındayım biz sülalede kel yok. Sadece saçımın yüzden 40 beyaz. Oda bu kızla 23 yaşında nişan yaptım ozaman onun sıkıntılarından sonra başladı beyazlama. Saçla keşke bitse
Soran
5 ay
Neyse cevabını için teşekkür ederim . O kızı 12 sene sonra karşısına çıkıp oturduk gezdik eski günleri konuştuk ettik. Ama benim hayatımda yeri olmadığı söyledim ve bir daha karşıma çıkarsa sanırım onun canını yakacağım zaten son 1 sene. Birini bulup evlenirim. O da kendi tercih ve hatalarının bedelini ödesin
Cevap sahibi
5 ay
Benim babamla amcamın saçlarının da maşallahı var ama erkeklerde gördüğüm kadarıyla daha erken dökülüyor.
Cevap sahibi
5 ay
Hakkınızda hayırlısı olsun ikinizin de umarım:
Soran
5 ay
Bu genetik ya benim hem baba hem anne tarafından belki inanmazsın 1 tane dayım kel geri kalan. Hepsinin saçı var. 75/80 lerde 2 amcam var sırma gibi saçları var ama 30 larda saçlar beyazlamış bazı şeyler genetik maalesef ama okb başka bir şey ya
Cevap sahibi
5 ay
.
Soran
5 ay
Teşekkür ediyorum.. senin içinde daima iyi şeyler olsun. 2026 yılı hem sağlık hep sadece para kazanma yılım. Ve 2027 de kendi işimi kurup evimi kurup ilk bulduğum biriyle evlenecem bu kim olursa olsun kendini bilen biri olsun kendi ailemin olması için çok geç kaldım
Cevap sahibi
5 ay
OKB de genetik. Ailede veya akrabalarda varsa geçebiliyor yazıyor hastanenin sayfalarında. Sitede bir kızda da var. O da genetik yollu olduğunu demişti.
Cevap sahibi
5 ay
Ben de teşekkür ediyorum. Yine de acele etme. Tanımaya çalış önce adam gibi. Mutsuz bir evliliktense bekâr olmak iyidir.
Soran
5 ay
Bilmiyorum o kızın bu hastalığına neden yaşandığını da kendi söylemesine göre ailesi sebeb olmuş. Sorunlu bir ailesi var. Zenginler miş zamanında. Ama yaptıkları sahtekarlık ile yıllar içinde maddi durumları da kötüye gidince. Kız kafayı sıyırmış işte. Beni zamanında asgari ücret ile çalışıyorum diye ailesi zamanında vermedi bana kavga dövüş nişan dan sonra ayrıldık bu hastalıkta bahanesi oldu. Şimdi ben büyük paralar kazanıyorum oda kendini kurtarmışsın benide kurtar bu aileden evlen benle diyor bende olmayacağını söyledim keşke zamanında beni dinleseydi doktora zamanında 1 kere gidiyorsa 5 kere gitmiyordu hep ihmal ediyordu
Soran
5 ay
Öyle ama. Ben seneye evim arabam ve kendi işimi kurmuş olacam. Allah ölüm dışında bir engelim yok. İşte bu kız iyileşse belki onla evleneyim mi diye soruyu ondan sordum bu kız. Benim ilkim. Onu canımdan bile çok sevdim. Ailesi ölümle bile tehdit etti ben vazgecmedim ama o ailesinin lafı ile hastalığı ile bana zarar verdi ve ayrıldık
Cevap sahibi
5 ay
Doktorlar da ilacı dayıyor genellikle. Başka bir şey yapmıyor ki.
Cevap sahibi
5 ay
Karar senin ama aklında başkası varken bir başkasıyla evlenmek evlendiğin kişiye haksızlık olmaz mı? Bunu bir düşün.
Soran
5 ay
Bu kız 3 kere intiharı var 2 sene hastanede yatmış bu yüzden ben onu ailesinden kurtaracaktım herşeyinde ailesini suçluyor. şu an kız cerrah doktorluk okuyor 5 yıllık egitimi bitmiş ama her herhalde daha 10 seneye yakın yapmalıkı uzman bir cerrah olacak ama bana diyor almanyaya gidelim yani ben im herşeyden vazgeçmemi istiyor ve ben asla bir kadınla evlensem bile kendi düzenimi bozmam. Kız gelecek benim evimde ev hanımlıgı yapacak tek istediğim bu
Soran
5 ay
12 senedir hayatımda yok aklımda olsada olurum yok 2 kere evlenmiş 1 de çocuklu asla onla evlenmem
Cevap sahibi
5 ay
Seven insan, her hâliyle kabul eder. Düzenini bozmak istememeni anlıyorum ama aileler tekrar beraber olsanız yine sorun çıkarır. Başka bir ülkede kafanız daha rahat yaşarsınız diye düşünüyorum.
Soran
5 ay
İyide ben başka ülkede yaşamayacagım bu net ve kesin bir keşilde net evlensemde ben mersinliyim mersinde yaşayacam. O kız kayserili ona en başında dedim mersin. En son 3 5 senelik ilişkim Erzincan daydı onada dedim evlenirsem mersin diye. Ben zaten kendi ailemden yana sorunum yok. Onu tek yapacağı şey gelecek benim yanıma ailesini öldü sayacak. Ve bu kızın ablası var ve kız karsta sevdiği adama kaçıp imam nikahı ile evli yaşıyor yani bu kızın ailesi çocuklarına zarar veriyor ben bunu 12 sene önce anladım. Dedim bak senin ailene ama sana zarar veriyor düşün ailesinin milyonları var kızın cebinde 5 kuruş yok kızlarını aramaz sormaz bir aile. Ablası hemşire benim kız doktorluk okuyor ama ailesi yüzünden hep kaçma peşindeler bak ben bir kızın arayınca bulamayacağı kişilik karakterde biriyim onlarda benim gibisini asla bulamaz. Daha önce hep paramı laf ettiler ve ben şu an. Bir zemin hazırlıyorum kendime. Bütün paramı annemin. Üzerine. Bütün mal varlığımı annemin Üzerine yapacam. Hayatıma girecek kişi beni normal maaşla kazanan biri bilecek ama ben ayda 1milyon para kazanan biriyim ve genelde hep sen hayatını kurtamışsın ee sen böylesin. Sen böylesin diyen kızlardan gına geldi. Ki hayatıma girecek olan kıza güvenirsem onu da milyoner yapacam. Ama doğru insan değilse benim verdiğim parayla hayatını geçindirecek
Cevap sahibi
5 ay
O zaman ananla evlen bu kadar paranın lafını ediyorsan. Bu kadar anacı birinin de evliliği yürümez. Kaldı ki yalan üstüne bir ilişki kuruyorsan o ilişki de sağlam olmaz. Yani ayrıca niye özel olarak ev hanımı bir eş istiyorsun? Çalışan bir eş bul madem de kimse kimsenin parasına itibar edip lafını etmesin.
Soran
5 ay
Paranın lafını nedense hep kızlar ediyor.. ben şu an sigortalı bir işimde ayda 100.000 maaşım var. Ama kimseye asla gerçek kazancımı söylemem 100.000 alıyorum işine gelen evlenir
Soran
5 ay
Niye çalışan bir eş istemiyorum. Çünkü kendi işimi kuracağım. İster gelir işimde bana yardım eder. İster evinde oturur. Ben 35 yaşına kadar el işinde ezildim e yeter artık.
Temizlik ve. Yüzündeki kızarıklık Yüzündeki var. Yani bir nevi kendini aşırı derece temizlik takıntıları var ve. Genelde bu okbs olanlarda cinsellik konusunda da sınırları yok gibiler
Yani raporlu bir okb tanısı konulmuş 10 yıldan fazla önce ama onu tanıyan herkese bela olup kendinden uzaklaştırıyor ben haric ailesi ve eski evlendiği 2 evlilik ten sonra bana takmış durumda. Ne yapmam gerek bilmiyorum bana onunla evlenmem için yalvarıyor 3.5 senelik evliliğe giden ilişkimi evlenecem diye geldi 12 sene sonra bozdu ya
Seviyorum hatta ondan 1 tanede kızım var yüzde 99 onu bile benden saklıyor ama ailesi ve eski evlilikleri yüzden bizden olmaz diyorum ve hastalığı 12 yıl sonra onu daha beter yapmış