Arkadaşlar glukoz referans aralığı 70-100
Benim sonucum 96
HbA1c (glike hemoglobin) referans aralığı 3.5-5.7
Benim sonucum 5.1
Şeker hastasi olurmuyum arkadaşlar ne yapmam lazım egzersiz ve diyete başladım zaten kilolu değilim.
Arkadaşlar glukoz referans aralığı 70-100
Benim sonucum 96
HbA1c (glike hemoglobin) referans aralığı 3.5-5.7
Benim sonucum 5.1
Şeker hastasi olurmuyum arkadaşlar ne yapmam lazım egzersiz ve diyete başladım zaten kilolu değilim.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Tasalanma bu tabloya göre şeker hastalığı tanısı kriterlerini karşılamıyorsun açlık kan şekerinin 96 olması üst sınıra yakın olsada normal kabul edilirken son üç aylık ortalamayı gösteren hba1c değerinin 5,1olması vücudunun şeker metabolizmasını gayet sağlıklı bir şekilde yönettiğine işaret ediyor
Önemli olan glike hemoglobin sonucu demi ha ben aç değildim bu kanı verdiğimde o glike hemoglobin 2 sene önce 5.7 di sınırdaydi kilo verdim şimdi 5.1 e düşmüş ama gene de tehlikeli 4.5 falan olması lazım demi
hba1c degerinin 2 yıl içinde 5.7 seviyesinden 5.1 seviyesine düşmüş olması metabolizmanın çok doğru yolda olduğunu gösterir 5.1 degeri tıbbi olarak gayet sağlıklı bir seviye ve senin sandığın gibi 4.5 olması bir zorunluluk değildir aç karnına verilmemiş bir tahlilde glukozun 96 çıkması hiçbir anlam ifade etmez çünkü yediğin gıdalar kan şekerini anlık yükseltir fakat hba1c tok olmandan etkilenmez ve bize son 90 günlük gerçek tabloyu verir 5.7 olan sınır değerinden 5.1 gibi güvenli bir alana inmen kullandığın yöntemlerin çalıştığını ispatlar şu an için bir tehlike söz konusu değil sadece bu yaşam tarzını koruman kâfidir
Bir 10 kilo verip diyet yapayım ya Varya zaten o kadar yavaş düşüyor ki
Doktorla bu konuyu konuştuğumu doktor ne söyledi Bu durum hakkında
Yahu onlar değerler normal Dior aşırı yükselmeyince yorum yapmıyor
Ama o zaman korkacak bir şey yok panik yapma yine de yediklerine dikkat et yürüyüşünü yap en önemlisi de yürüyüş ve bol bol su iç
2 sene önce 5.7 glike hemoglobin düşmüş ben kilo verdim Spor yaptım
Süper kilo verip spor yaptıysan bu şekilde devam et. Yürüyüşünü ihmal etme ve emin ol spor yaptığın sürece her şey dengede olur
hba1c 5.5 atında ise sorun yok