Uzun süreli antidepresan kullanımı sonrası titreme, kasılma ve göz kayması normal mi?

Merhaba arkadaşlar.

Ben uzun süredir (5 yıl) antidepresan kullanıyorum. Bu ilaçlar benim uyku düzenimi çok kötü bozmaya başladı ve 2022 yazında doktorumun Nörodol ilacını bana yazmasıyla işten iyice yolundan çıktı. Dilimin dışarı fırlaması ve çene yamulması sebebiyle 2 hafta rehabilitasyonda kaldım.

Rehabiliteden çıktıktan sonra da ufak titremeler yaşadım 6-7 ay boyunca ve sıkışmalar, panik atak da tabii, ancak Akineton ve başka bir ilaçla kontrol altına alındı.

Ancak son birkaç aydır hatta belki de daha fazladır, bu sefer daha önce olmadığı şekilde değişik titremeler yaşıyorum ve ürküyorum bu durumdan. Yatakta uzanırken birden kafam daire çizer gibi sağa sola sallanmaya başlıyor, el parmaklarım kendiliğinden kapanıyor, telefonda bir yazı okurken veya kitap vs. okurken düz ilerleyecek şekilde değil de gözlerim aşağı yukarı kayarak okuyorum. Saçlarım şu anda kısacık neredeyse 0 gibi ve saç diplerimde diken diken olma durumları oluyor.

Bunları yazarken bile parmaklarımda katlanmalar oluştu.

Bu konularda bilgili olan, özellikle de psikiyatrist ve psikologlardan bilgi alabilirsem çok çok sevinirim.

Okuduğunuz için teşekkürler.

Güncellemeler
5 ay
Aynı zamanda ağzımda da dil sıkma, kilitlenme gibi şeyler oluyor ve şakaklarımda basınç hissediyorum. MR’a da girmiştim.
Uzun süreli antidepresan kullanımı sonrası titreme, kasılma ve göz kayması normal mi?