Lütfen yazdığım şeyleri deneyimleyen veya çevresinde yaşayan biri veya birileri cevaplarsa minnettar kalırım!!!
Öncelikle Şimdi yazacaklarım biraz uzun olck ama lafa şöyle gireyim;
Yaaaa Şimdi 2 hafta önce ortada hiç bir şey yokken birdenbire göz ağrısı yaşamaya başladım ama nasıl ağrıyor gözlerim ve kıpkırmızı olmuştu neyse işte göz doktoruna gittim. Gözlerime ölçüm filan yaptılar neyse 2 buçuk hafta öncesine kadar hiç bir şeym yokken göz ölçümlerim de bana miyop ve astigmat teşhisi üstüne bide göz kuruluğu teşhisi konuldu... bide doktor dediki senin gözlük takman lazm derecelerin filan var neyse göz damlası vs filan verdi onları kullanyrm işte gözlükte dün aldm ama ben gözlük kullanmak istemiyorum bir kaç kişiye sorduğum onlar bana kuru göze lazer yapılmıyormuş hani yapılsa bile çok zararlymş kuru gözü daha da kuru yapar dediler neyse diyeceğim o ki arkdaşlar aranızda göz için lazer yapan var mı ya da kuru göze sahip olan var mı? Ayrıca bu kuru göz mevsimsel mi yoksa kalıcı mı lütfen bilen veya yaşayan birileri varsa cevaplayabilir mi? Mesela geçen 2 ayrı göz doktoruna gittim bana sadece derecen var miyopsun ve astigmatin oluşmuş ve göz kurulugun var gözlük takman lazım diyip başka soru sormama dahi izin vermeyip beni direk odadan postaladilar yemin ederim devlet hstanesi olduğu için mi bilmiyorum ama hiç ilgilenmediler resmen başlarından attılar beni yaaa ://// işte bu süreçte benim napmam gerekiyor abi ben gözlük kullanmak istemiyorum ve sürekli göz kuruluğum için göz damlası mi kullanmam gerek hiç mi başka yolu yok bunun Allah için bilen biri cevaplasın yaaa ayrıca devlet hastanesi değil de özele gitsem devlet hastanesindeki göz Doktorları gibi benimle ilgilenmeyip direk gözlük ve göz yaşı damlası verip başlarından savarlar mı acaba biraz uzun oldu farkındaym ama bilen varsa cevaplarsa güzel olur buraya kadar merak edip okudugunuz için teşekkürler
Öncelikle Şimdi yazacaklarım biraz uzun olck ama lafa şöyle gireyim;
Yaaaa Şimdi 2 hafta önce ortada hiç bir şey yokken birdenbire göz ağrısı yaşamaya başladım ama nasıl ağrıyor gözlerim ve kıpkırmızı olmuştu neyse işte göz doktoruna gittim. Gözlerime ölçüm filan yaptılar neyse 2 buçuk hafta öncesine kadar hiç bir şeym yokken göz ölçümlerim de bana miyop ve astigmat teşhisi üstüne bide göz kuruluğu teşhisi konuldu... bide doktor dediki senin gözlük takman lazm derecelerin filan var neyse göz damlası vs filan verdi onları kullanyrm işte gözlükte dün aldm ama ben gözlük kullanmak istemiyorum bir kaç kişiye sorduğum onlar bana kuru göze lazer yapılmıyormuş hani yapılsa bile çok zararlymş kuru gözü daha da kuru yapar dediler neyse diyeceğim o ki arkdaşlar aranızda göz için lazer yapan var mı ya da kuru göze sahip olan var mı? Ayrıca bu kuru göz mevsimsel mi yoksa kalıcı mı lütfen bilen veya yaşayan birileri varsa cevaplayabilir mi? Mesela geçen 2 ayrı göz doktoruna gittim bana sadece derecen var miyopsun ve astigmatin oluşmuş ve göz kurulugun var gözlük takman lazım diyip başka soru sormama dahi izin vermeyip beni direk odadan postaladilar yemin ederim devlet hstanesi olduğu için mi bilmiyorum ama hiç ilgilenmediler resmen başlarından attılar beni yaaa ://// işte bu süreçte benim napmam gerekiyor abi ben gözlük kullanmak istemiyorum ve sürekli göz kuruluğum için göz damlası mi kullanmam gerek hiç mi başka yolu yok bunun Allah için bilen biri cevaplasın yaaa ayrıca devlet hastanesi değil de özele gitsem devlet hastanesindeki göz Doktorları gibi benimle ilgilenmeyip direk gözlük ve göz yaşı damlası verip başlarından savarlar mı acaba biraz uzun oldu farkındaym ama bilen varsa cevaplarsa güzel olur buraya kadar merak edip okudugunuz için teşekkürler
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
devlet hastanesindeki o hızlı süreç seni tatmin etmemiş olabilir çünkü oradaki hekimler yoğunluktan ötürü sadece semptomlara ve rakamlara bakarlar kuru göz meselesi hem mevsimsel olabilir hemde yaşam tarzına bağlı olarak kalıcı bir hâl alabilir rüzgar klimalı ortamlar veya uzun süre ekrana bakmak gözyaşı tabakasını buharlaştırır bu da senin yaşadığın o ani kızarıklık ve ağrıya sebep olur damlalar sadece o anlık yangını söndürmek içindir ama kökten çözüm değil lazer konusuna gelince çevrendekilerin söyledikleri bir noktada doğru kabul edilir zirâ klasik lazer yöntemleri göz yüzeyindeki sinirleri etkileyerek kuruluğu bir miktar artırabilir fakat günümüz teknolojisinde smile gibi daha kapalı ve dokuya az zarar veren yöntemler vardır yinede ciddi bir göz kuruluğu olan birine hiçbir dürüst cerrah lazer yapmayı önermez çünkü bu durum görüş kaliteni bozar ve iyileşme sürecini sancılı kılar özel hastaneye gitme fikrin iyi bir karar orada şirmer testi denilen ve gözyaşı miktarını tam olarak ölçen teferruatlı analizler yaptırabilirsin özeldeki hekim sana sadece gözlük reçetesi verip göndermek yerine gözyaşı kanal tıkacı veya ışık tedavisi gibi kuruluğu kökten çözecek alternatifleri sunar sende gözlük kullanmak istemiyorsan lens bir seçenek olabilir ancak kuruluğun varken lens takmak gözünde bir taş parçası varmış hissi yaratacaktır bu yüzden önceliğin o kuruluğu tedavi etmek olmalıdır yaşadığın bu miyop ve astigmat teşhisi ise muhtemelen hep oradaydı fakat gözlerin yorulup kuruyunca o gizli kusurlar ağrıyla beraber gün yüzüne çıktı özetle özel bir doktora gidip detaylı bir gözyaşı analizi yaptırmalı lazer için uygunluğunu vs oradan daha ayrıntılı bir minvâlde öğrenirsin geçmiş olsun
Bunu senmi yazdn yapay zeka mı çok teşekkürler bu arada
Tıp fakültesi öğrencisiyim rica ederim
Yazsana bana ya özelden
Burdan sorabilirsin
Geçici bir süreç dimi bu durum
Ya aslında şöyle bu durumun geçici olup olmaması tamamen senin müdahale hızına ve yaşam alışkanlıklarına bağlı yani göz kuruluğu dediğimiz mesele eğer sadece mevsimsel faktörlerden veya uykusuzluk gibi anlık yorgunluklardan kaynaklanıyorsa doğru damla kullanımı ve biraz dinlenmeyle kendiliğinden geçer lâkin uzun süreli ekran kullanımı veya çevresel etkenler gözyaşı üretim dengeni bozduysa bu durum kronikleşme eğilimi gösterir vücudun kendi nem dengesini kuramadığı noktada müdahale şarttır o yüzden özel hastanede yaptıracağın testler bu durumun sadece bir atak mı yoksa kalıcı bir hassasiyet mi olduğunu sana söyleyecektir
Bilgi için teşekkürler umarım geçicidir sağol tekrardan Allah razı olsun bilgiler için 🥳
İnancım yok ama esenlikler dilerim
😯,😯
Allah korusun bro ya
Yok inancım yok derken senin ahvâlin için demedim 😄 tanrıya inancım yok Allah razı olsun dedin ya ona binâen
Heeeee ben de kuruluga inancn yok sandm, ama sen yine de yaratıcıya inan baby
Damla kullan işe yarar
İşte geçici mi değil mi bilmiyorum çünkü hiç bir şey demediler napacagimi bilmiyorum ki