Afantaziyi yenmek mümkün mü?

arkadaşlar afantazi hastasıyım (tıpın ne dediği umrumda değil benim için hastalık. bende normal insan gibi yatağa yatınca işkence çekmek yerine gözüme kodumun imgesini ngelmesini istiyorum. %1 144p bulanık gelse bile kafi) çok nadir bazı kişiler kurtulabilmiş bu illetten. günlerdir günde 1 saat falan değişik değişik pratikler yapıyorum. hatta bazıları internette bile yok deneme yanılma yöntemi deniyorum ve gerçekten şaka maka işe yarıyor gibi (en azından öyle hissediyorum). bugün sanki kare gibi şekiller gözüme geldi. (bende hayal edebiliyorum normal insanlar gibi ama afantazili olduğum için hayal ettiğim gözüme gelmiyor). mesela gözüme karıncalı şekiller geliyor ama bir kere bile renk gelmedi. oysaki rüyalarım muazzam derecede inanılmaz. bugün rüyamda mesela instagram reels kaydırıyordum. pubg mobile falan oynuyordum. pubgu sanki saatlerce oynamış gibiydim. afantazililer rüyalarıda ya silik görüyor ya da hiç göremiyor. ama bende tam tersi. bana gelip sende afantazi yok gibi mal mal cümleler kurmayın. 2 aydır araştırdığım konu neyin olup olmadığını biliyorum. eğer yanılıyorsam en iyi ihtimal hipofantazi vardır bende. bu afantaziyi yenen arkadaşlar varsa tecrübelerini aktarabilirmi? ya da hiperfantazisi olan arkadaş varsa ona sormak istediğim sorular var. mesela ilk sorum: gerçekten gözünüzü kapattığınızda gerçek hayattaki gibi net görebiliyormusunuz?

Afantaziyi yenmek mümkün mü?