Dün 2 deprem arka arkaya yaşadık.. Her zaman panik yapıyorum artık içimde büyük korku kalıntısı var. Ne kadar anlatsam boşa Allah kimseye yaşatmasın bunu..

Dün 2 deprem arka arkaya yaşadık.. Her zaman panik yapıyorum artık içimde büyük korku kalıntısı var. Ne kadar anlatsam boşa Allah kimseye yaşatmasın bunu..

Geçmiş olsun Ramazan ayında iftardan sonra sigara yakınca yaşadım bir kaç kez bayılacak ya da ölecekmiş gibi his geliyordu sonra araştırdım beyin yanlış sinyaller veriyormuş oturup beynin seni kandırıyor böyle bir şey yok felann diyip geçirdim sonrasında bir daha pek yaşamadım çok şükür geçmiş olsun sanada 🙏
Teşekkür ederim ya evet çok zor maalesef
Amin inşaallah 🙏🏻
Ben de ilk panik atağımı 6 Şubat depreminde yaşamıştım. Ondan sonra birkaç kez daha oldu. Bazen sınavlardan önce bazen de durup dururken. Nefes egzersizi falan denedim ama işe yaramadı. Yanımda biri varsa sakinleşmeme yardımcı oluyor yoksa da uzun süre mide bulantısı+ baş dönmesi+ kas gevşemesi+ hızlı nefes alma + yüksek kaygı seviyesiyle bir süre baş başa kalıyorum maalesef. Ama son bir yıldır hayatımdan toksik insanları çıkardıktan sonra bir azalma var. Artık her şeyi kafaya takmıyorum. Onun da etkisi var.
Yaa hem azalmasına sevindim hem de 6 Şubat depreminde bunu yaşamana üzüldüm ne diyim o depremde ben panik olmadım ama ondan sonra herşeyde panik olmaya başladım
Panik atak durumunu daha doğrusu panik atak krizini annem bir kere ağır bir şekilde yaşadığı için nasıl bir şey olduğunu çok iyi biliyorum Allah kimseye panik atak durumunu yaşatmasın Şimdi bunu kontrol altına almayı bildiğimizi öğrendiğimiz için ona göre hayatı yaşıyorum diyebilirim ne olursa olsun soğukkanlığımızı koruyoruz o olumsuz durumun geçeceğine inanıyoruz biliyoruz ona göre davranıyoruz çözüm odaklı ilerliyoruz
Evet oluyor üstesinden nasıl geliyorum bu biraz değişiyor üstesinden gelmek değil ama yönetebiliyorum birisiyle konuşmak o an yavaş yavaş o panik hissinden çıkmamı sağlıyor tek başımaysam birisini arıyorum ya da oturup nefes alıyorum geçmesini bekliyorum öyle
Cevap
20Cevap
Panik atak ve depresyondan kurtulmanın yolu negatif kötü enerji taşıyan size iyi gelmeyen insanlarla öncelikle iletişimi koparmak. daha sonra profesyonel bir destek. Sonra tavsiye edeceğim şey şu alter ego kavramını internetten araştırın ne konuda kendinizi zayıf güçsüz savunmasız hissediyorsanız bırakın alter ego kişiliğiniz (diğer ben, alternatif ben) anlamına gelir. o kişiliğiniz sizin için halletsin. kendi kişiliğinizden farklı bir benlikle hareket edin
Bu zamana kadar 2 3 kere yaşadım panik atağı, atak anında sakin olmaya çalışıyorum çünkü bunu gözümde büyütürsem daha ağır geçireceğimi biliyorum, kafamı başka şeylere odaklıyorum o sırada derin derin nefes almaya çalışıyorum çünkü nefesim kesiliyor sonrasında ise geçtiğini anlayınca ağlıyorum 😂
Seni cok iyi anliyorum. Subat depreminde hatayda enkazdan canli cikardim ceset cikardim. Allah bi daha yasatmasin
Şubat depreminde Hatay'da olmanz.. ben de o zamandan kalma oldu bu zaten daha önceden yoktu şimdilerde bile küçük bi sarsıntı çok kötü yapıyor beni.
Evet oradaydim. Afad gonullusuyum cunku. O deprem oyle boyle degil cok fena birseydi. Hataya cokk zor ulastim. once antepe inis yaptik havalimani ortadan ikiye yarilmisti ucak inemiyordu guvenli degil diye. O yuzden antepe indik oradan askeri helikopterle hataya gecttik. Oradaki dehsetin icinde bulundugum icin neler hissetigini cokk iyu anliyorum. Ama hayatin gercegi bu. Bak herkes kacarken ben istanbuldan gelip tehlikenin icine daliyorum. Bunu dusunursen bellki pabik atagn qzalir. Hayatjnn tam ortasinda dir tehlike
Aynen öyle.. 3-4 gün öylece bekledik birileri gelsin diye 🙏🏻 yine de iyi ulaşmışsınz..
Okadara cok bina okadar cok yikinti yer vardiki... Hangi birine bakacagimizi bilemedik ilk
Doğrusunu sormam gerekirse buradaki çoğu kişi AFAD'a kırgın... Belki de duymuşsunuzdur çadırı satmak ile tanındı burada..
O kizilaydi :) aiyasi konualara girmek istemiyorum. Herkes kendi siyasetcisini koruyir kendince. Bu sacma bana gore. Siyasette bir meslek. Naaik bir muhendisi savunmuyirsan siyasetcide savunulmaz. Biz niye tartisalim. Onkar arakarinda tartisio bize iyi hismet getrsinler.
Heee doğru ya 😅 tamam tamam haklison
Ahahah alemsin sen 🤣
Güldürdüysem ne mutlu ama yine de kusura bakma 😅🫣 biz enkaz altında kendi çabamızla çıktığımız için sanırım biraz fazla doluyuz bu duruma...
D mm gelebilirmisin
65 saniyelik depreme yakalanıp hem canlı hem de delirmeden kalabilmek... Büyük mucize. O yüzden seni çok iyi anlıyorum Hadi gel sıkıca sarılayım olur mu
Bu çok kötü evet 😒
İşte bu yüzden sarılayım hadi gel sıkıca demiştim.
Ama derdin kavga etmek senin 😪
Sarılma
Agresif şey
Hıhhhh 🙎🏻♀️
Profilindeki kedi seven sen misin
Sen isen eğer
O tırnaklarını kes lütfen 😒
Evet neden?
Çünkü uzun tırnak itici ve pis
Her zaman yaptırıyorum işim gereği temiz ve kısa
Şu an tırnağının uzunluğu ile Profilindeki fotoğrafta bulunan uzunluk aynı mı peki
Hayır
Sevindim
Cidden uzun tırnağı acayip itici buluyorum
😂 ne güzel
Eğer tırnakların uzun olursa yaptığın künefeyi yemem😃
Sana künefe falan yapmam ben de 😂
Boğanın boğazından kırılmaz 🤪
O ne demek yahu
Boğayim ben
Boğalar obur olur dedim
Sen nesin
Akrep mi
Yiooo Yayım ben
Yaşlara dair hiç bilgim yok maalesef
Akrepleri biliyorum
Bir de Oğlaklar
Akrep acayip ateşli
Oğlak buz dolabı...
Yayı anlat bana 😃
😂 çok komik yorumlarda sohbet etmeyi sevmiyorum onun için burada bu sohbeti bitireceğim
İçeriden yazayım dedim ama mesajın kapalı
Aç da yazayım o zaman hadi
Hayır açmayacağım sen kendini belli et
Tamam ben açayım da
Yazacak misin açsam
O zamana bakalım
Politik cevaplar verme bana çirkin ördek
Net cevap ver
Hadii sinir ettin ne bekliyorsun yani
İçeriden yazacaksan açayım diyorum
Ama net cevap vermiyorsun
Ooffff yaa iyi sana kalmış
Açtım
Yaz hadi otuz uyuz şey
Çirkin ördek
Sensin o gıcık
Yazacak misin artık çirkin ördek yavrusu
😂😂😂😂😂
Ne gülüyon kız 😀
her şey Yolunda cesaret li ol kendimi yıpratıcı etme
Olmuyor ama öyle
Depremi sen bana sor Hatay'da yaşıyorum sen nerede yaşıyorsun?
Ben de Hatay'da yaşıyorum..
AA toprağım ve hangi ilçe ben İskenderun
Ben Antakya Samandağ arası..
Arap mısın? Ben arabım
Evet
Tanışalım ya senle özelden yazsana
Yanii.. nasıl istersen
👍👍👍
Ben yazamıyorum mesaj kutun kapali
Doğrudur😅

Hic yasamadim. Yasayan birine de üzülüyorum.
Öyle sık sık panik atak yaşayan birisi değil bazı durumlarda üstesinden nasıl geliyorum bir süre uzaklaşıyorum yaşadığım olaydan
Pek yaşamadım hani olaylar karşısında soğuk kanlı kalabilmek gerekli ama herkeste olmayabilir
Xanax ve cipralex kullandim. Psikiyatriye gittim. Sonrasin da kendi kaygilarimin uzerine gittim. şu an 1.5 haftadir ileac kullanmiyorum. Tekrari olmadi, birde bi dinleti vardi onu dinledim
Nasıl ya o nedir?
Oftelya diye biri var. Onun ses kayitlarini dinledim. Kulakligi takip, sonra kafamda olacagini hissetigim zaman gelmesini bekleyip yok rttim
Kolay gibi anlattınız ama zor bu ya
Yok basit aslinda. Benimki globus hissiydi, yani bogazdan yemek gecerken takilma hissi. Bu benim nabzimi artirip carpinti yaptiriyordu. Nefes alamayacagimi sanip ölüm hissine döndürüyorfu. Cok sukur attlartim simdi bakalim. Birde oftelya yi dinledim
Kötüymüş ya
Yaşıyordum atlattm çok şükür
Güzel şeyler düşün sürekli ve meşgul et zihnini
Yaşamam soğuk kanlı bir insanım gerekirse yaşatırım
Evet karnım şişiyor nefes almakta zorlanıyorum antidepresan kullanmama rağmen şu an bile var
Kendine Şunu söyle bu sadece bir düşünce hem başına Allah'ın yazdığından başkası gelmeyecek
Birde şey demek istedim zikir çekmeyi denesene eminim huzur verecek
Bazen..
Bazen derken ne bazen bazen mı huzur veriyor diyorsun
Hayır bu bazen aklıma geliyor öyle söylüyorum
Panik atak yaşadım 3 kez falan ama kendi başıma atlattım. Ölecek olsam bile bunu hiçbir şekilde engelleyemem zaten.
Eşimde var bu çok zor durum
Evet çok zor cidden ya
Evliligi cogu noktada doğrudan etkiliyor bu durum sizde var ise temennim umarım atlatırsınız 🙏🏻🌸
Maalesef çok teşekkürler 🙏🏻
Rüca ederim stres , sıkıntı dan uzak durup insanların derdini dinlemeyin bir sorunu o an duyar duymaz kafanızdan silin içinizde büyütmeyin 🙏🏻 saglıcakla kalın
😅 bunların hepsini yapan biriyim bide 😂
Eşimde yapmadan duramaz saolsun 😅😅
Yasiyorum zamnla geciyo...
Yaşamıyorum çok şükür
Evet yaşıyorum ve üstesinden gelemiyorum
Ben yaşıyorum ilaçlarla aşıyorum
Maalesef antidepresan ile
Geçmis olsun
Teşekkürler 🙏🏻
Geçmiş olsun
Teşekkürler 🙏🏻
Evet yaşarım