Beni sormayin..
5 yaşından 18 yaşına kadar bir bacak bir kaç kol bir kaç ayak alciya alınmış oluyorum..
Bunun yaninda kuyruk sokumum çıkmış idi
Bir motor kazası bir de dün yaşadığım olay..
Bir maşallah alayım..
Cevapları alalım.

Beni sormayin..
5 yaşından 18 yaşına kadar bir bacak bir kaç kol bir kaç ayak alciya alınmış oluyorum..
Bunun yaninda kuyruk sokumum çıkmış idi
Bir motor kazası bir de dün yaşadığım olay..
Bir maşallah alayım..
Cevapları alalım.
45 yaşındayım, hayatımda sadece 1 kere alçıya alındım ama o da “tam olsun” diye herhalde iki kolum birden alçıya alınmıştı, hem de çocukken. 🙂
Nasıl olduğunu çok net hatırlamıyorum ama yüksek bir yerden düşmüştüm. Doktora gittiğimizde bir kolumun kırık, diğerinin çatlak olduğunu söylemişlerdi. Sonuç: İki kol da omuzdan bileğe kadar alçı… Çocuk aklımla dünyanın sonu gelmiş gibi hissetmiştim.
En zor kısmı tabii ki günlük işlerdi. Yemek yemekten giyinmeye kadar her şey için birine ihtiyaç duyuyorsun. Kaşınan yeri kaşıyamamak, suya dikkat etmek, arkadaşların oynarken senin kenarda oturman… Hepsi ayrı sinir bozucu. Ama bir yandan da ailemin ve etrafımdakilerin ne kadar yardımcı olduğunu görmüştüm; o dönem biraz da sabretmeyi öğrendiğim zaman diyebilirim.
İşin komik tarafı, okulda herkes geçmiş olsun der, defterlerimi arkadaşlarım tutar, öğretmenler daha anlayışlı davranırdı. Çocukken hafif bir “ilgi odağı” olma hali de yok değildi.
Şimdi geriye dönüp bakınca, tek seferlik bir alçı ama oldukça öğretici bir deneyim olmuş. Hem dikkatli olmayı, hem de hayatta bazen yavaşlamak zorunda kalınca bile yolun devam ettiğini fark ettiriyor.
Çok Geçmiş olsun... Allah acil şifalar versin inşallah
benim hiç alınmadı
Amin teşekkürler
Rica ederim
Geçmiş olsun kardeşim dikkat et. Sağlıktan değerli bişey yok
Peki
1 kere sol el bileği bacak diz kapağı kırıldı heralde 1 yıl olacak bacak eskisi gibi olmadı ağrıyor motorla u dönüşü yasak olan yerden döndü arabanın kapısına vurdum
Cevap
38Cevap
Sanırım hiç çünkü hatırlamıyorum
hiç olmadı.
Çok şükür alçıya alınacak bir şey olmadı inşallah şimdi iyisindir
İyiyim turp gibi
Maşallah
1 kez kolum. Boynum da alçısız kaynadı boyunluk ile 3 ay yaşadım.
Allah uzun ömürler versin
Amin diyemem
Neden
Derin konu , yaşamayı her insan gibi ben tercih etmedim mecburiyetten hayattayız
Peki
Çok geçmiş olsun.
4 kere elim alçıya alındı, 1 kere yanlış kaynadı tekrar kırıldı. Vücudumun 3 noktasında belirli kesiklerden dolayı dikiş atıldı.
Hiç alçıyla işim olmadı. En fazla bileğim ağrıdığı için annem ağrı kesici kas gevşetici krem sürüp bandajla sarar o kadar
2 kere
1. Sandalyeden düşüp bileğimi kırdım
2. İse yumruk makinesine yumruk attım 3 parmağım kırıldı o zaman alçıya aldılar
Bir kere 3 parmağımı ve avcumun kırdım seninkisine benzer bir alçı yapıldı ama parmaklarım full sarıldı hiç görünmüyordu
2 senede bir 3-4 aylık bir süreç atlatıyorum 😂 şu an yeni iyileştim diyebilirim fizik tedavi falan hepsi bitti
Valla iki kolu alçıda sünnet olduktan sonra zirvede bıraktım..
Çok geçmiş olsun. Başıma gelmedi gelmesinde..
Bir defa ve ilk kez bacağım alçıya alınmıştı ve Çok kötüydü 🥲
Geçmiş olsun. 1 kere sol ayak bileğim kırılmış o alçıya alındı o kadar. İş kazasıydı
Kötülükle geçmiş olsun Allah beterinden korusun bu soruya cevap vermeyeceğim çünkü başıma geliyor 😂
Geçmiş olsun
Benim 4 yaşımda sol kolum kırıldı alciya almistilar
motor süren kadınlar neden ikide bir kaza yapıp duruyor aw
sayenizde arabaya yönelmeye başlıyorum
Kullanmıyorum ki babamı tutunmadim diye düştüm vs
senin için demedim zaten. şu aralar motordan düşen çok kadın sürücü görüyorum, ondan dedim
Anladım
Bir elim alçıya alındı, geçmiş olsun maşallah sana..
Hiç yaşamadım geçmiş olsun ♥️
Teşekkürler ❤️
Geçmiş olsun. Uslu durmaya niyetin yok galiba
Bilerek yapmıyorum ki
Her insanın başına kaza gelir ama saydığın kadar çok be şiddetli olmaz. Yaşam şeklini ve düşünce yapını gözden geçirmeni tavsiye ederim iyi görünmüyor
Teşekkürler yapacak bir şey yok kaza sonuçta
Hiç kez. Geçmiş olsun.
Teşekkürler
Amerikan alçısının pembesi mi var 😁
Benim değil artık var orenkler
🙏🙏🙏
geçmiş olsun hiç olmadı
Allah a şükür hiç alınmadı bu yaşıma kadar
Bir kez ve bir daha da olmaz umarım
1 defa kolum 1 defa ayağım alçıya alındı
Sanırım hiç alçıya alınmadım
4-5 kere