Henüz bekarım ve bu hormon kaç defa tahlil verdiysem yüksek çıkıyor. Özel hastaneye gittim bütün her şeye bakıldı ama bir neden bulunamıyor. Yaşantımı etkileyen herhangi bir belirtisini hissetmiyorum. Bu durumu yaşayan var mı bu neden olabilir
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Bende var arkadaşım, hipofiz bezinde timörden kaynaklı. Endokrinoloji git bir baktır beyin kontrast mr ile tanısı konuluyor.
Ona da bakıldı ama bir sorun çıkmadı beyinde
Bu arada geçmiş olsun, ilaç mı kullanıyorsun sen
Hmm anladım, sevindim temiz çıkmasına. Kabergolin mi kullanıyorsun şu an bastırmak için.
Evet kabergolin içerikli bir ilaç kullanıyorum.
Ya nedeni anlaşılamadı. O yüzden doktor herhangi bir ilaç başlatmadı. Ama bugün yine tahlil verdim 68 çıkmış. Senin kaç çıkıyor daha mı yüksek
200 kusurdu benim
Anladım, peki ilacın etkisi oldu mı yani iyi geldi mi sana
Şu an 0,80 lerde.
Aa çok iyi. Sevindim en azından çaresi var ve tedavi olman güzel 😊
Öyle şükür, inşallah sende de sebebini tez vakitte bulurlar. 🙏
İnşallah ya çok teşekkür ederim, sağol
Rica ederim, nerede oturuyorsunuz bilmiyorum ama şayet ege bölgesinde oturuyorsanız Pamukkale Üniversitesi'nde Prof. Semin Fenkçi hoca var endokrinoloji bölümünde, bilgisi iyidir, tavsiye ederim.
Marmara’dayım teşekkürler yine de 😇 aslında şimdilik herhangi bir etkisini görmüyorum, ama sonuçlarda fazla çıkınca aklıma takılıyor
Erkeklerde etkisi kilo aldırma, kas eritme felan. Kadın vücuduna etkisi ne bilmiyorum tabi.
İlerde hamilelik için bir engel oluşturabilirmiş ben de çok bilmiyorum ama öyle yazıyor
Hım anladım, ilaçla tedavisi olan bir şey, işin olumlu tarafı o en azından.
Sen ömür boyu mu kullanacaksın o ilacı
Hayır, ilaç bir yandan prolaktini bastırırken diğer yandan timörü küçültüyor. Timör yok olunca ilaç kesilecek. Muhtemel 2-3 sürer dedi dr hanım.
Aa çok iyi hadi bakalım inşallah en kısa sürede iyileşir hallolur
Teşekkür ederim 😊
Ben de teşekkür ederim iyi akşamlar 🙏
İyi akşamlar
İlaç kullanımına bağlı olabilir ama kesinlikle tedavi ettirmelisin eğer çok ciddi bir yükseliş varda
Herhangi bir ilaç kullanmıyorum, ara ara yaptırdığım tahlillerde nadir de olsa normal çıktığı da oluyor anlamadım ya
Çok küçük sapmalar olabilir ama yine de bir görün derim.
3 ayrı doktora gittim, özele gittim bir sürü para harcadım ama yok çare olmadı ne yapacağımı bilmiyorum artık
Çok mu yüksek prolaktin? Genelde o beyinle ilgili oluyor.
Beyin MRnda herhangi bir sorun çıkmadı. Prolaktin de bugün 68 çıktı
Hipofiz bezinden kaynaklanır, pcos gibi bir durum var mı onu bilmek önemli genelde o aralık orta yüksek arası, 100 üzeri ciddiyete biner. Yaşam tarzı değişikliği bir miktar iyileştirebilir
Yaşam tarzım sağlıklı sayılabilecek düzeyde ama belki egzersiz ve spora ağırlık vermem gerekebilir. Pcos için tam olarak nasıl tanı konuluyor, o var mı yok mu ona da kesin bir şey diyen olmadı
Kadın doğum bakıyor sanırım Oraya pek hakim değilim yumurtalıklardan kaynaklı ama o birçok sorunu beraberinde getirir. Spor ve egzersiz anlamlı bir düzelme yapabilir, takviye olarak çinko 15mg alabilirsiniz
Sitolart efervesan diye bir şey söyledi doktor. Hormon ilacına şu an için başlatmak istemiyorum ama bunu kullanabilirsin dedi. Bunun hakkında bir bilgin var mı acaba
Sitolart, baktım şu an ve çok faydalı olabilir. Kullanmaya başla derim. Hormon ilacına başlamak son noktalarda olabiliyor genelde
Eczaneye sorup alayım o zaman. Teşekkür ederim 🙏
Rica ederim geçmiş olsun
Hipofiz tümörü olabilir ya da hipofize bası yapan bir kitle, kan pıhtısı vb.
Antipsikotik ilaçların (örneğin şizofreni ilaçları) kullanımı da prolaktin yüksekliğine sebep olabiliyor
Saydıklarının hiçbiri yok şükür 🙏 ama yüksek çıkıyor
Üni hastanesine de bir görünebilirsiniz. Geçmiş olsun
Teşekkür ederim, çok fazla hastaneye doktora gittim ama üniversiteye gitmedim, son olarak orayı da deneyebilirim belki
Tavsiye ederim.
Sanırım bu alandasın, bugün 68 çıktı prolaktin çok mu yüksek oluyor
Çok değil ama yine de yüksek yani bakılması lazım.
Adeti de kesebilir
İşte adetim hep düzenli çok şükür
Ya vaktim de çok olmuyor hastane işleri malum bir defayla sınırlı değil ki sürekli gitmek gelmek gerekiyor, belki yazın denerim üni hastanesini
Elinizde tetkiklerin çoğu var zaten. Muhtemelen kanı tekrar isterler sadece.
Anladım, çok teşekkür ederim 🙏 gitmeye çalışayım 🌸
Geçmiş olsun atlatırsınız umarım 💞
Tam olarak bu hormon ne oluyor anlatır mısın
Göğüste süt geliyor mü
Hayır, tahlilde çıkmasa ben herhangi bir sorun yaşamıyorum hiç anlamazdım bir problem olduğunu
Günün düzenli mi yaş altı
Regl soruyorsan çok düzenli evet
Yaşın kaç peki kullandığın bı ilaç var mı
Herhangi bir ilaç kullanmıyorum 32 yaşındayım
Evlilik durumun peki ilişki rutinin
Bu konularla alakalı bir nedeni olduğunu düşünmüyorum
Yoğun sanırım