Cüzdanlarımızda banka kartı gibi kartlarımız bulunmaktadır
Bu konuyu, kan bağışı ve naklinden çok farklı görmemek gerekir. Çünkü aslında her ikisi de aynı insani duygudan, yani “bir cana kan bir cana can olabilmekten” doğar.
Türkiye, organ nakli operasyonlarında dünyanın en başarılı ülkelerinden biri konumundadır.
Ancak ne yazık ki organ bağışı konusunda aynı başarı seviyesinde değiliz...
Yine maalesef, kan bankalarımızda da sürekli ciddi kan eksikliği sıkıntısı yaşanıyor...
Çoğu kişi, ancak bir yakınına ihtiyaç doğduğunda kan vermeye yöneliyor. Oysa o anda kan bankasında hazır kan bulunmuyorsa, kendi yakınınıza bile yardımcı olamayacağınızı da bilmek gerekiyor.
Kan verme imkanı olan herkesin düzenli olarak bağış yapması, hem başkalarının hayatını kurtarır hem de kişinin kendi sağlığına fayda sağlar. Daha önce yazdığım bir BENCE yazımda da bu konunun detaylarına değinmiştim.
Kızılay, verdiğiniz kan kullanıldığında size bir mesaj gönderiyor...
“Kan bağışınız sayesinde bir kişinin hayatının kurtulmasına yardımcı oldunuz.”
Bu mesajı almak kadar guru verici sevindirci ve huzur verici bir mesaj yoktur bence.
İşte o mesaj, insana hiçbir madalyanın veremeyeceği kadar derin bir gurur yaşatıyor.
Ailemde kan bağış madalyası kazanmış, bu konuda adeta rekortmen olan kişiler var. Bence bu, dünyada kazanılabilecek en anlamlı ve en değerli madalyadır; çünkü bir insanın hayatı kadar kıymetli hiçbir ödül yoktur.
Buradan senin vesilenle, kan vermeye imkanı olan tüm KızlarSoruyor ailesini kan bağışında bulunmaya davet ediyorum.
Herkese bol sağlık, sıhhat ve afiyet diliyorum. Saygılarımla.
2
3 Yorumla
Soran
7 ay
Estağfurullah hocam bu konu aslında çok önemli bi konu benim annem tek böbrekli oda tam çalışmıyor kontrolleri var kardeşte çok evet ama yinede ihtiyacı olmaz ya da uyucak diye bişey yok bu bugün bana yarın bi başkasına toprak yiyecek se başka bi bedende hayat bulsun isterim yaşamışım yaşıcağımı diyip körpecik yeni doğmuş daha bişey yaşamamış evlatlar var bi çaresiz sıra bekliyor aileler desen gözü yaşlı bende isterim hiç düşünmeden de yaparım üstüme düşeni
Tekrar dan Allah'tan Acil şifalar dilerim. Çok geçmiş olsun aile yakına da en kısa zaman uygun bir böbrek bulunması temenni ederim... Böbrek Tüm Dünya genelinde en çok aranan lazım organdır.
AMİN teşekkürler hocam sağolun o yüzden hep yükünü almaya çalışıyoruz stres ve yorulma olarak birde diyetimiz var ama arada kaçamak yapsada sürekli dikkat liyiz 4 kız olmanın faydaları 😇
Güzel bir konuda başlık açmışsınız, duyarlılığınız için teşekkür ederim. Organ naklinin yanında 18-55 yaş aralığındaki sağlıklı bireylerin kemik iliği bağışında bulunabildiklerini de belirteyim. Verici bankasına kaydedilmeniz için sadece kan örneği vermeniz yeterli olacaktır.
Okuyan olur mu bilmiyorum ama çok kafa karıştıran birkaç şeye değinmek isterim:
Kadavradan organ nakillerinde nakli gerçekleştirecek ekip ve beyin ölümü tanısını koyan komite birbirinden farklı ve bağımsızdır. Dolayısıyla organlarınızı almak için hayatınızın sonlandırılması söz konusu değildir.
Organ bağışı yaparken şahitler huzurunda bağışlayacağınız organlarınızı seçebilirsiniz. İstemediğiniz hiçbir organ vücudunuzdan alınmaz.
Kornea organ değildir. Bedenin bütünlüğünü bozmayan doku nakli kapsamında olduğu için aksini belirtmediğiniz ya da aksini belirten tıbbi vasiyetiniz olmadığı sürece alınabilir, izin gereği yoktur. "Hastanın gözleri çalındı." haberleri doğru değildir.
Sorunuzun cevabına gelecek olursak evet, organ nakli bekleyen kişi sayısını düşünecek olursak belki birden fazla kişinin hayatını sürdürmesine destek olabiliriz.
Evet ehliyetimde sistemde kendim ne kadar vefat etmiş gözüksemde tee yıllar önce soruyolardı trafık kazası vs durumunda organlarınız bagıslansınmı ona göre sisteme kayıt edicez die tee o zamanlardan organ bağısına onay vermiştim ben gidiyosam bari kalanları yılanlar yıceğine bi başkasının işine yarasın bea
1
3 Yorumla
Soran
7 ay
Başka türlüsünü beklemezdim senden merhametin kalbin çok güzel iyi ki varsın yılanlar yemesin seni inşallah en güzel mevkide ol Rabbimin huzurunda🤗🙏😌
Zatı benim hayalım bunca yıldır denizi kirletiyoz bari yılanlar yiceğine organlarımı aldıktan sonra kalanını okyanusa atıversınler ya köpek balıklarına ziyafet olurum bende birazcık ette var bilionmu bu boya bu kılo fazla sonucta tum fazlalıklarım denizdeki canlıların işine yarasın hem böylece arkamda kalcaklar içinde mezarlığa git gel derdi olmaz denize girince aaa orçinin ruhu şu ilerlede biyerde olabilir diyip eğlenirler ben kimse benim yüzümden ordan oraya 2 dua etcez vs die sürünsün istemem bea🤗🌺
Ülkemizde yasa çıktığında ilk olarak bağışlayan insanlardanım Onun ötesinde Türk Kızılayinin Türk Kök hücre projesi kapsamında bilgileri bende saklı bir genç kıza ilik nakli ile hayat sunan bir insanim ben
İyilik iyidir 68. kusaginin Önder ismi Deniz Gezmiş in son mektubunda dediği gibi İnsanlar doğar büyür yaşar ve ölürler önemli olan çok yaşamak değil yaşadığı süre zarfında iyi ve güzel şeyler yapmaktır as olan kalplere yüreklere dokunmaktir bunu naçizane olarak yapmaya çalışan bir insanım hepsi bu şımartmayin beni
Öyle ama Hayat bir piyangodur mutlu olanlar kazanır mutsuz olanlar ise tanrının unutulan çocuklarıdır bazı konularda hayat bize mutlu olma şansı vermedi