Profesyonel yaklaşım?

Herkese merhaba. Bir sıkıntımla ilgili danışmak istedim de görüşlerinizi bildirir misiniz? Nadir rastlanan bir hastalıkla ilgili üniversite hastanesinde tedavi görüyorum. Orada doktora yapan bir diyetisyen hastalığımızla ilgili ilaç (besin takviyesi) tedavisi denemişti tezi için. Başarılı olmuştu ve ilacın tedaviye eklenebilmesi ve tezini tamamlayabilmek için daha çok veri lazım olduğu için 1-2 sene sonra tekrar çalışma yapması gerekti. Tek ilacı tedarik edip kullanabilen ben olduğum için benle devam etmişti çalışmaya. Bir süre sonra ilgi duymaya başladım ve giderek yoğunlaştı. Arkadaşım onun için yaptıklarımdan ve halime çok üzüldüğü için yazmamı istedi kabul etmeyince iddaa ortaya atıp oyun oynama konusunda ısrar etti salsın diye kabul ettim. Yenilince telefonumu eline aldı ve benim ağzımdan sizden hoşlanıyorum sakıncası yoksa bir kahve içebilir miyiz diye yazdı silmesini rica ettim görmeden silmedi ve telefonu da vermedi mesajı görene kadar. Hiç bir şey yazmadı. Psikiyatri servisinde depresyon ve bazı psikolojik rahatsızlıklardan dolayı tedavi görüyordum. Randevum vardı gitmişken doktora bahsetmiştim belki ilaç verir de unuturum diye. Doktor ilaç vermedi ve profesyonelce yaklaşmış/davranmış dedi. Arkadaş kabalık yaptı filan diyordu hiç bir şey yazmadı insan olumsuz bir şey yazar en azından diye doktorun dediği kafama takıldı sizce ne demek istedi?

Profesyonel yaklaşım?