sag kol uyuşması genelde sinir sıkışmalarında meydana gelebiliyor aynı sorun bendede var heleki kış aylarında çekilmez hale geliyor ben doktora çıkdım filmler tahliller yapıldı sinir sıkışması denildi 1 ay ilaç kullandım fizik tedaviye başlayacagız dediler bu arada spora ßaşlamıştım tüm sorunlarım ortadan kalktı spor yapman heleki o dambılları kullanmak çok iyi geliyor ben yıne spora basladım kollarıma çok iyi geldi platesde çok faydalı gidebiliyorsanız gidin egerki gitme imkanınız yoksa küçük yarım lt su şişelerini doldurun kollarınızı çalıstırın faydasını görürsünüz
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılEger bu uyusma degil agri seklindeyse bir doktora gorunmeni tavsiye ederim. Belki coddi bir sey degildir fakat tedbirde her zaman fayda vardir. Bir tanigimizin surekli sol koyu agriyordu kalple alakali bir rahatsizligi oldugunu ogrendik sag kol icinde gecerli mi bilemiyorum gecmis olsun
10 Yorumla
+1 yılBilgisayarı uzun zamandır kullanıyorsan elinle masanın temas ettiği yerdeki damarlar ezilebiliyor bu da kan dolaşımını azaltıp uyuşmaya neden olabiliyor mümkün oldukça yumuşak bir zeminde durmasına dikkat et bilek kısmını koyduğun yerin öyle yumuşak malzemeden yapılmış mouse padler var onlardan bul mesela.. Birde kolun sürekli masa üzerinde olduğu içinde kan dolaşımı zayıflayabiliyor mümkün oldukça kollarını aşağıya doğru beklet ayaklarına doğru serbest halde bırak.. Bir süre sonra geçecektir birkaç gün sonra yani..
01 Yorumla
Ölüceksin...
106 Yorumla- +1 yıl
en iyi cevap bumuymuş bence torpil yapmışsın kusura bakmada
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
114Cevap
+1 yılC6 C7 on boynuz noronlarindan cikan sinirlerde bir basi olabilir medulla spinaliste. Ya da yanlis hatirliyor da olabilirim.
Muhtemelen oyledir gizli skolyoz olabilir sende.
Ozet geceyim omurgan egri oldugu icin kola giden duyusal sinire basi yapiyordur vertebralar. Kolun uyusuyordur bu nedenle. Aklima ilk gelen bu.
Akut yani kisa sure once mi basladi?24 Yorumla- +1 yıl
Ya alkole bagli oldugunu dusunmuyorum yani tek kolun etkilenmesi olayi dedigim gibidir. Vicudunda dermal bolge tani deride bir anomali olsaydi alkole bagli hepar yetmezligi uzerinde durabilirdim. De sanmiyorum bi' cilt problemin yoksa dedigim gibidir arkaa boynuzdan cikan duyusal sinirlerin diskler tarafindan basi uygulanmasiyla olur. Ya da damar tikanikligi da bunun sebebi olabilir bak bu ihtimal simdi geldi aklima. Sen en iyisi yarin bir doktora gorun. Skolyoz cocukken varolup etkisini eskiden gosteren bir rahatsizliktir. şu an aklima en yatan damar tikanikligi.
Ihmal etmeyin. Gecmis olsun.. - +1 yıl
Önemli değil iyi geceler..
Anaaam koş hastaneye. Bir kalbine baktır. Babam da kalp krizi geçirmeden önce sırtına böyle bıçak saplanır gibi oluyordu bir de kol uyuşması vardı. Ritim bozukluğu falandır belki ama sen yine de git doktora
11 Yorumla
+1 yılaşıksın, kalbin kan pompalama görevini bırakıp başka şeylerle ilgilenmeye başlamış dolayısıyla kan geç gidiyo oralara :D ,,,
sen uyuduğun zaman üzerine yatıp yatmadığını bilemezsin ki kim bilir neler yapıyosun garibime :D11 YorumlaKardeşim bu tür şeylere son olanak veriyorum ama ilk önce doktora git eğer doktor birşeyin yok diyip veya verdiği ilaçlar çare etmezse. bilimsel birşey değilse. cin vakasından korkuyorum. rüyanda genellikle ne görüyorsun? veya anormal şeyler olmaya başldımı yazarsan sevinirim (korkmana gerek yok)
03 Yorumlakalpte sıkıntı olsa sol taraf uyusur ve sırtının ortasındada bir agrı hissedersin. fazla bilgisayarda kaldıysan olabiliyor ama yinede doktora görün bence
20 YorumlaSol kol kalple alakalıydı ama sağ kolu bilmiyorum doktora Daniş belki saçma bir sebeptir tedbir iyidir
11 Yorumla
+1 yılErkek olsan başka birşey derdimde 😄 Kansızlık olabilir arkadaşım bir doktora görün mutlaka sağlık ihmale gelmez ama sigara kullaniyosan birakmalisin babamın parmakları uyusuyo du doktor sigarayı bırak dedi daha iciyonmu diye sormadan 😄 adam müneccim 😄😄
00 Yorumla
+1 yılkan tıkanıklıgı damar kolunu bıyeremı carptın , kolun garip sekılde durdugu zmn uyusur
11 YorumlaDolasim bozuklugu olabilir uyusunca bide soguma kizarma oluyoda dolaşım bozuklugu
10 Yorumla
+1 yılbir kaç gündür bu tarz bir soruyu bende merak ediyorum. sol kol, omuz, bacak niye uyuşur?
16 Yorumla- +1 yıl
Sol sıkıntı kalp olabilr. bir görün bro
- +1 yıl
@trueblood34 sol taraf komple gidik yani. bende öyle düşünüyorum da, zaten kalpte bir sıkıntı vardı. bir tane daha çıkmış gibi.
- +1 yıl
Benim de kalpte sıkıntı var 8 senedir o bakımdan direk yazdım... bir ekg çektir ne olur ne olmaz geçmiş olsun paşam
- +1 yıl
aynen. gün içerisinde olursa gider yaptırırım. ilgine ve dileklerin için teşekkür ediyorum. @trueblood34
- +1 yıl
Rica ederim Allah başka dert vermesin
- +1 yıl
amin cümlemize...
+1 yılDamar tıkanıklığı veya kan dolaşımı düzensizliği kalp ritmi bozukluğu olabilir bence bunun cevabını hastanede aramalısın..
11 Yorumla
+1 yılDün bende de vardı bilgisayar başında çok durmaktan sanırım
10 YorumlaSürekli olan sağ kol uyusuklugu kalp rahatszlgndan kaynaklanır bendede aynı sorun var özellikle dirsekten aşağısı komple uyusuyor kalp kapakcklarmda olan sorundan dolayı benimki en kısa zamanda bir doktora gorunmeni tavsiye ederim
00 YorumlaBenim bir ara beynim bile uyuşuyordu. Nadir yatarken kolum uyuşur oda o organa düzgün kan gitmediğinden kaynaklı üstüne bastırıyorsun ya da bir şekilde sıkışıyor. Gevşek bırak ve sık hareket ettir.
00 YorumlaSoguk yemissin ya da ustune yatmissin ya da kalp damar hastaligi var sonuncusu varsa doktor sana bir coraspirin yaxar yollar kolay gelsin gecmis olsun...
00 Yorumla
+1 yılSağ kolun uyuşması veya karıncalanmasının yanlış pozisyonda uzun süre durma, ağır bir egzersiz gibi basit nedenleri olabileceği gibi tekrarlayan uyuşmalar diyabet, Raynaud sendromu, sinir hasarı ve Multipl skleroz gibi daha ciddi hastalıklar neticesinde oluşabilir. Bu yüzden sağ kolunuz sık sık uyuşuyorsa ve uyuşmanın belirli bir nedeni yoksa doktor tarafından kontrol edilmesi ve doğru teşhisin konması son derece önemlidi benim düşüncem böyle...
00 YorumlaUlan ne pskopat bir ahalisi varmis buranin kizi oldurmusler bir uyusmayla.. ustune yatmissindir uyusur yanls bir hareket yapmssndr sinirler skismistir vs vs git bir film ceksinler doktor denilen bisi var
00 Yorumlaüzerine yatmadığın halde, dirsek bölgesinde bir damarı sıkıştırarak ezme sonucu böyle bir şey olabilir, mesela arabanın camına dirseği dayamak vs gibi. bir bak gün içerisinde yaptığın hareketlere bakalım...
00 Yorumla
+1 yılEğer sırtta da hafif ağrılar varsa direk acile git ve bir ekg çektir. Ciddi ciddi kalp krizi geçirebilirsin.
10 Yorumladamar tıkanıklığı kalp krizi riski damar prpglemli sinir proklemi yani bence bir muhayeneye gitmelisin
00 YorumlaBenimkide sürekli uyusuyor ve morariyordu senden uzak olsun hastahaneye gittim sinir sıkışması çıktı.
00 YorumlaGeçmiş olsun arkadaşım bence bekleme doktora görün insan sağlığı herşeyden önemlidir başka şeylere benzemez ihmal etme kendini doktora git.
00 Yorumla
+1 yılBenim gece uyuşuyo. Hatta hissetmediğim için bazen yüzüme düşüyo ve nerden geldiği belli olmayan tokat yediğimi düşünerek şokla uyanıyorum.
00 YorumlaSağlık konusunda 404 cevap paylaştı. Kolunu uzun süre sabit pozisyonda tutarsan da uyuşur. Arada hareket ettirmen gerekir.
01 Yorumla
+1 yılKarpal tünel sendromu olabilir fakat soğuk hava koşullarından da olabilir
10 Yorumla
+1 yılAcilen doktora git canım birinden duymuştum kalpte sıkıntı varsa sağ tarafa vururmuş
10 YorumlaCinlerle de alakalı olabilir. Senin veya ailenin keyfi son zamanlarda bozuldu mu veya rüyalarında kabuslar Görüyor musun?
00 YorumlaKalpte birşey hissediyormusun mesela çarpıntı, bıçak saplanması ya da sıkışması gibi şeyler varsa durum vahim :D
02 Yorumlaçok yazı yazıyo olabilirsin tabi yazarken sağ elini kullanıyosan.
00 Yorumla
+1 yılSinir, stres... fazlasiyla uyusmayi etkiliyor.
benimde sol balcagim kaskati kesilir00 YorumlaBeyin cerrahına bir görün derim önemsiz diye düşünme
04 Yorumla
+1 yılAyni sıkınti bendede var. nedeninj blmyorm ama normaldir herlde. d
00 YorumlaCanim benim de sol kolum dewamli uyusur panik atak rahatsizlgi olabilir bir ddoktora gitmeni tawsiye edrim sinir sıksmasi da olabilir
02 Yorumla- Sağlık konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılBilemedim. Geçmiş olsun.
21 Yorumla
+1 yılRadyasyondur etrafta çok radyasyon yayan alet var budur eic ıda onu seçmen saçma başın ağrıyor öleceksin o :D :D
00 Yorumlaçok zorlamaktan olur kas sıkışması flan , benimde oluyordu vicut çalıştıgımdan fazla zorlamışım krem vermişti doktor
00 Yorumlabkz: www.google.com
00 YorumlaUla nasil insanlarsiniz djfjs ciddiyet var ya ciddi olun firsattan istifade hemen laf sokma cabasindasiniz ama cogunuza guldum sjdj
00 Yorumla
+1 yılAynısını dün ben yaşadım sanırım soğuk ile ilgili birşey tavsiyem uyuman
00 Yorumla
+1 yılanlık üzüldüğüm şeyler olduğu zaman benim de kalbimden sol koluma doğru ani bir ağrı geliyor :(((
00 Yorumla- Sağlık konusunda 15,4b cevap paylaştı.
+1 yılSinir sıkışması olabilir. Nöroloji bölümüne git derim.
00 Yorumla
+1 yılulnar sinir sıkışması vardır büyük ihtimalle. doktora görün derim
00 Yorumla
+1 yılDamar tıkanıkdır kaslarda sorun vardır sinirler bişey olmuştur
00 YorumlaNeuropathy bid problem , carpal tunel sendromu ya da boundaries sinirlerde bir sikisma var
00 YorumlaTelefonu elinde çok tutuyorsan çok telefonla uğraşıyorsan ondanda olur bende çok oluyodu
00 Yorumla
+1 yılkısa sureli bir seyse bekle biraz onemli bir sey yoktur zannımca. sag oldugunu duyunca istemsiz olusan sırıtmama anlam veremedim :D
00 Yorumla
+1 yılUyuşukluğun Şiddeti Ve Bölgesel Gezinimi Baş Gösterirse (Gövdenizde Herhangi Bir Başka Bölgeye) Bana Ulaşın Lütfen.
00 Yorumla
+1 yılHerseyden olabilir. Detayli bir kontrolden gecmeni oneririm. Kotu ornekler hatirliyorum tadini kacirmak istemem ama onemli olabilir.
00 Yorumla
+1 yıldamarlarda tıkanıklık olabilir bence bir doktora git ;)
00 Yorumla
+1 yılKalp krizinin belirtileri derler bir hastaneye gidin
00 Yorumla
+1 yılSinir sıkışması var, bence bir doktora görün aynısı babamda da vardı ordan biliyorum.
00 Yorumla
+1 yılDoktoruna danış ya da eczacınla konuş bakkalından ısrarla da isteyebilirsin.
00 Yorumla
+1 yılinş çok yakında ölceksin :)
11 Yorumla
+1 yılKan dolaşımında sıkıntı var gibi.
Bir kardiyolojiye uğra bence.
Geçmiş olsun00 Yorumla
+1 yılsıgara kullanıyosan baslıca nedenı o olabılır ama bı doktora gıt nıe soruyonkı burada
00 Yorumla
+1 yılkiloluysan doğaldır bu gibi şeyler basınçtan dolayı oluyo
00 Yorumla
+1 yılDamar damar üzerine binmiş olabilir.
hafif masaj yapabilirsin koluna00 Yorumla
+1 yılSenin sol kolun uyuşmadigina şukret cunki sol kol kalp demek...
00 Yorumla
+1 yılKalbin de sorun olabilir doktara git. Benim teyzemde okulu uyuşdu kalp krizi geçirdi
00 Yorumla
+1 yılSol desen anlarmda sagi bilmiorum
24 Yorumla- +1 yıl
@vagaxx kalp krizi riski
- +1 yıl
yani belirtisi ama tabi bir çok nedeni vardır daha bir bilenen danış@vagaxx
- +1 yıl
doktora görün bence @vagaxx
- Devamını Gör (87)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?