Ben de felaket bir aft (ağız yarası) sorunu var. Bu aft konusunu detaylandırırsam, yaz yaz bitiremem. :) Çocukluğumdan beri kurtulamadım. Neler neler yaptım. Yurtdışında yaşadım. Orada bile çözüm bulamadım. Bu aftların olmasının büyük sebebi, dişlerimin büyük olması.
Yani sürekli dilimi, dudağımı ve yanak kısmını ısırıyorum. Isırmayı geçtim, sürtmek bile aft oluşumuna sebep oluyor. Bütün dişlerimin boylarını küçültmek istiyorum. Çok fazla değil tabi. Bu mümkün mü? Hassasiyetlik olur mu? Ağzın kapanmasında sıkıntı olur mu? Daha önce yaptıran var mı?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Diş genelde köprü yapılmak suretiyle törpülenir, o da 2-3 diş için geçerlidir. Tüm dişler törpülenmez.
Maalesef, ben de bunu düşündüm. Tanıdık diş doktoru da aynısını söylemişti. Olmadı sadece sivri olanları törpületeceğim.
Dişlerinizi fırçalamak ya da ısırdığınızda darbe sonucu olur karbonat ile yakın, eczaneden onun mor beyaz kutulu mama gibi ilacı var damlat geçer
Aft konusunda doktora yaptığım için :) Çok fazla ürün kullanmıştım. Ancak söylediğiniz acaba hangisi?
Bulamadım şu an 🥹
Agi hojyenine dikkat edilmedigi icin cikar normal dis kesmeyle bir cozum olmaz.
Kız arkadaşlarım benim ağız hijyenimle gurur duyuyordu. Öyle söyleyeyim. :D Alakası yok anlayacağın.
Arastirmadiniz galiba fakat bir diger sebepte dusum bagisiklik sistemi
Web ortamına girdiğimden beri Aft ile ilgili araştırmalar yapıyorum. Ama bu lanetin pek bir tedavisi yok. Yani aft'ın çıkmasının birçok sebebi var. Genel olarak stres. Enteresan olan ise şu, Ramazan ayında aft çok az oluyor. Bu konu kafamı karıştırdı. Sebebi aç kalmak mı? Yoksa tam tersi mi? Ramazan ayında daha çok protein ağırlıklı besleniyordum. Bu konuyu pek çözemedim.
Doktora gitmek lazim
Tıp'ta çaresi yok. Bu sıkıntıyı yaşayanlarında çözüm bulduğunu görmedim. Çok kez gittim. Bir işe yaramadı. Doktor bana 'Karadut ye' demişti. :D
Diş törpülenğr mi ya tabiki hassaslaşır. Aft vitamin eksikliğinden olur diş ne alaka
İşte ben de hassaslaşma konusunu düşündüm. Eğer boylarını küçültemezsem, sivri olanları törpülettireceğim sadece. Yine ısırmaya devam. :) Ayrıca sadece vitamin eksikliğinden olmuyor. Dediğim gibi bırak ısırmayı, sürtmesi bile aft oluşturuyor.
Abi bendede oluyor ağız hijyenine dikkat et C vitaminini düzenli bir şekilde tüket inşallah iyi olur
Çocukluğumdan beri diş fırçalama rutinimi hiç bozmadım. Günde 2 kez fırçalarım. Son 7 yıldır 3 kez fırçalıyorum. Bu aft laneti yüzünden kullanmadığım diş macunu kalmadı. Mâlum, SLS içerenleri kullanmıyorum. Doğal, bitkisel olanları tercih ederim.
Yaşın 33 mü? Kaç senedir böyle? Sonuçta bu yaşa kadar dişler var ağzında yani ömür boyudur aft yok ya, bu başka bir şeye bağlı vücut direncinle alakalı
Maalesef, 33 :)
Çocukluğumdan beri oluyor. Hatta annem söyledi. 3-4 yaşlarında da oluyormuş. Bizim ailede genlerden mi geliyor anlamadım. Yeğenimde de (abimin oğlu 9 yaşında) çok çıkıyor. Ama en çok ben de oluyor. Son zamanlarda biraz azalttım gibi fakat tamamen bitiremiyorum.
Peki diş hekimlerinin önerisi ne? Ayrıca bir üniversite hastanesine gittin mi?
Yıllarca hastaneye gittim. Sonuç alamayınca, bıraktım. Sonraki dönemde hep araştırdım. Bir yere varamadım. Aft'ı azaltabildim ama bitiremedim.
Tekrar uğrayın, gengigel gibi ürünler var artık aftlar için bir de ya nerden duydum bilmiyorum ama bazı ağız hastalıklarında biri antibiyotiği toz haline getirip suya döküp gargara yapmaktan bahsetmişti. Belki son güncel tedavilerle bir hekim yönlendirme yapar yine
Sarı bir hap görmüştüm. Tozunu suya döküp, gargara yapıyorsun. Acaba ondan mı bahsediyorsunuz?
Olabilir, öyle bir şeyler hatırlıyorum
Dipnot: Profil renginize hiç dikkat etmedim. Direkt, Soner diye okuyordum. :D Neyse en iyi arkadaşım, ChatGpt ile bu konuyu konuşuyorum. Plus modeline geçtiğim için benimle iyi ilgileniyor. O da sağ olsun elinden geleni yapıyor. Gerçekten illet bir şey. Şu an bile 2 tane var. Propolis, Probiyotik, Beta Glukan ve Balık Yağı. Bu 4'lüyü kullanmayı düşünüyorum. Şu an için Solgar'ın B12 vitaminini kullanıyorum. Ama aft için değil. O bitsin deneyeceğim.
Glimo adında bir marka var ağız gargaraları kemoterapi hastalarında bile kullanılıyor. Ama dediğim gibi hepsini danışabileceğiniz kişi diş hekimi. :)
Ay evet ya herkes soner kek bükücü diye okuyor nickname deliricem 😅😅
Duymamıştım. Brüksel'de yaşadığım dönem, kulak ağrıları için bir sıvı vardı. Onu söylemişleri, onu kullanmıştım. Müthiş uyuşturuyordu fakat kurtulamadım. Benim sıkıntı bu aftların çıkmasını önleme. Bu zamana kadar önleyemedim. Alt cevaplarda belirmiştim. Ramazan'da aft az oluyor. Sebebi aç kalmak mı, Ramazan'da daha çok protein ağırlıklı besleniyorum diye mi? Bu konuyu netleştiremedim.
Valla öyle ben de fark edince çok güldüm. :D
Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama ağız hastalıkları ile ilgili bölümü olan diş hekimliği fakülteleri var. Bu durumu yaşayan dünyadaki tek kişi değilsiniz bence. Mutlaka görünün ki ramazanda azalıyorsa dişlerle alakalı değil bence ağız floranız ve vücut direnci ile alakalı bence.
Neyse değişmiyor da isim, ben soner olarak devam 😅😅😅
Yaşadığım şehir, kullanıcı adımda yazıyor. :) Olmadı, oraya da gideyim. Çok yardımcı oldunuz. Teşekkür ederim. ☺
Soner iyidir iyidir :D
Rica ederim :) geçmiş olsun
Sadece diş boyutundan kaynaklanmayabilir boğazda damakta da oluyor mu?
Oluyor. Ancak boğaz ve damak kısmında aşırı olmuyor. Genellikle dil ve yanak kısmında oluyor. Hatta bu gece bile uyurken dilimi ısırdım. Sabah uyandım, şişmiş.
Behçet diye bir hastalık da var aklında bulunsun doktora sor
2010 yılında onun testini yaptırmıştım. Koluma iğne batırmıştı doktor. 2 gün 'su değmeyecek' demişti. Sonra behçet hastası olmadığımı söyledi. Ardından burada araştırma hastanesine aylarca doktora gittim. Onlar da en sonunda benden bıkmıştı. :) Direkt, behçet diye rapora yazmışlardı. Ama bilmiyorum. Yani sadece ağız içinde yaralar oluyor. Bizim genden de geliyor biraz. Ailede benim kadar olmasa da olanlar var. Rahmetli dedemin de çok olurmuş.
Aftın dislerle alakasi yok
@Abcccba1234 nede çıkıyor
@OnnurAkd bilmiyorum brnde de oluyor nazen. Vitamin eksikliginden galiba
B12 iyi gelebilir.
@abcccba1234 yıllardır var bende. Ağzımda ve özellikle dilimde çok çıkıyor. Bazen 5 6 tane birden çıkıyor. Yaşama sevincimi azaltıyor resmen. Bi çare de bulamadım
@OnnurAkd vitanim takviyesi al. Ceviz falan ye.
Her şeyi yiyorum ama yok. Bunun vitaminle yemekle alakası olduğunu düşünmüyorum. Bence stresle alakalı
@OnnurAkd evet o da olabilir. Coğu şeyin kaynağı stres
Evet sanırım öyle ama stressiz bir günüm de yok maalesef
@OnnurAkd Allah yardımcın olsun ne diyim. Biraz boşvermeyi, hiçbirşeyi takmamayı ögren. Biliyorum zor ama dene yani
Teşekkür ederim. Maalesef elimde değil hayat şartları buna zorluyor
@OnnurAkd anlıyorum
Maalesef, var. Isırmayı geçtim, sürtmesi bile aft oluşturuyor. Sadece dişler değil, ekmek kırıntısı mesela sürtünce aft oluyor. İşte bu aft'ın çıkmasını önleyemiyorum. Ağız içinde müthiş bir narinlik var.
@Talihsiz61 anladim
Dis kesimi yapılıyor evet.
Evet törpüleniyor. Ancak bütün dişlerine yaptıranla hiç karşılaşmadım. Genelde 1-2 dişine yaptıranı gördüm. Bu yüzden merak ettim.
Hani şu gülüş tasarımı denen şey var ya o dişlerin kesimi ve daha sonra yeni takma diş yapımı ile oluyor. İsteğe bağlı yani
O ayrı ama yani dişi tamamen küçültüyorlar. Bu ana dişi çok az kırpma diyelim.
Çinko kullandın mı?
Neler neler kullanmadım ki. :) ChatGpt'nin tavsiyeleri ile 4'lü kombo yapmayı düşünüyorum.
Probiyotik, Propolis, Balık Yağı ve Beta Glukan.