Boğaz yanması ve akabinde sesimi kaybetmem benim de en çok yaşadığım sorunlardan biri. ses kısıklığına ne iyi gelir diye az kapı gezmedim. Önce şunu söyleyeyim bunun adı Larenjit. Ses tellerim iltihaplanıyor benim. Larenjit nedenleri arasında üst solunum yolu enfeksiyonu veya soğuk algınlığı ; konuşma, şarkı söyleme veya bağırarak ses tellerinin aşırı kullanımı, kirli havaya maruz kalma ve çok soğukta ağızdan nefes almak.
- Diyet , alkol kullanımı, aspirin ve sigara, hepsi neden olabilir. Alkol ve sigara içmek ses tellerini tahriş edebilir. - Larenjit belirtileri ve semptomlar üç haftadan uzun sürdüğünde kronik olarak kabul edilir.
Ses kısılmasına ne iyi gelir?
- Larenjit tedavisi genellikle ses istirahati, nemlendirilmiş hava ve semptom rahatlaması için doğal ve ev ilaçlarıdır. - Bolca ılık sıvı tüketmeli ve gerekmedikçe konuşmamalısın. - Fısıldamaktan kaçının. Bu, sesinizi normal konuşmadan daha fazla zorlar. - Nemli hava solumak da işe yarar. o nedenle banyo buharı etkili olabilir. ılık nemli havayı soluyarak 15- 20 dakika geçirin. - ses kisikligina ne iyi gelir, tabii ki ıhlamur veya papatya çayı. Ancak çok sıcak içmemeye dikkat edin. Ilık olması önemli.
Asit reflü ile ilgili bozuklukları (temas ülserleri ve larenjit dahil) önlemek için, reflü tedavisi için doktorunuza başvurun. İlaçlar mide asidinin kontrolüne yardımcı olabilir. Yaşam tarzı değişiklikleri de bazı insanlara yardımcı olur. Değişiklikler şunlar olmalı:
- Mideyi fazla doldurmamak için daha küçük öğünler yemek - Uyumadan üç-dört saat önce yemek yememek ya da atıştırmamak, yemek yemeden önce tüm yiyeceklerin iyi sindirildiğinden emin olmak için - Başınızı ve üst göğsünüzü karnınızdan daha yükseğe tutmak için yatağınızın başını birkaç santim yükseltin - Mide yanmasını tetikleyebilecek alkol, kafein, yağlı yiyecekler, çikolata ve nane kullanmayın.
Aşağıdaki durumlarda doktorunuza görünmek şart:
Sesini birkaç günden daha uzun süre kaybetmek İki haftadan fazla kısık Ses kısıklığının yanında: Yutma zorluğu Boğazda bir yumru Açıklanamayan ağrı Kan tükürme
Ne sick ne sguk bisiler tuketme ilik olsun herseyin ve kesinlikle doktara gtti ihmale gelmez seskaybi olan insanlar cok fazla. Yorgunluktanda olur o yuzden dinlen. Birde soguk alginligi icin aldigimz pasriller var ya onlarda fazla tuketildiginde ozellikle sigara kullaniosan cddi ses kaybina neden oluyr kndimden biliyrm dedigim gibi doktoru ihmal etme bu arada resmin cok hosuma gtti:) gcmis olsn iyi gc
Ne cok sıcak ne cok soguk bu iki ortamdada bakteriler cok hizli uruyo biz turk insani sicak iceriz hemen fakat sicak ortam bakterinin yayilmasini kolaylastirir ılık icecekler tercih et hem bogazini yumusatir hem tahriş i azaltir ben ihlamur cubuk tarçın ve limon koyup kaynatiyorum hem bobrekleri temizler hem bogazina iyi gelir ve sakinlestiri iyi bir uyku cekersin iyi aksamlar gecmis olsn
Farenjitin olabilir. Çok sigara içmek, sıcak ve soğuk şeyleri çok tüketmek, boğazlarının nemli kalmaması ve yüksek sesle konuşmak zorunda kaldığın bir meslekte isen bu durum normal. Kesinlikle sıcak içme. Mutlaka ılık iç herşeyi ve gece yatmadan 1 2 tatlı kaşığı bal yut. Su içmeden uyu. Bende de var çünkü aynı problem ondan biliyorum tecrübeliyim :) bol bol su iç.
Merhaba, Sağlık ile ilgili tavsiye kimseden alma, lütfen hastaneye git. Örneğin; Şimdi burada biri sana sıcak su iç bol bol der. Bu sefer sende onu dinleyip bol bol içersin. Sonra ses tellerin gevşer ve sesin hepten gider.
Bu sebeb ile doktora gözükmekte fayda var. Doktorlar doğru teshişi koyalar.
Acil'e gidersen acildeki doktor sana derman olamaz. Branşı olan doktora randevu al. Burada sana şunu yap diyenlere uyma sonra daha kötü olabilirsin.
olips şekr varya naneli al tamamdır ben ecz@ teknisyeniyim neden olips dedim biliyonmu pastilde var ama çok pahalı oda şeker buda şeker sorun yok yanii günde 4,5 emerek alırsan hiçbişeyin kalmazz
Siyah turpun içini oy bal koy ve 8 10 saat beklet. Sonrada sabah aksam birer kasık tok karnina al :D iyi geleceğine eminim test edilmiş onaylanmistr ;D
En İyi Cevaplar