Kızımın psikolojik sorunları mı var?

Merhaba. Uzun süredir kızımı gözlemliyorum ve beni endişelendiriyor. Kızım 11 yaşında ve çok fazla kitap okuyan birisi. Telefonu hiç eline almaz, sadece konuşmak için alır. Sürekli odasında takılıyor ve market dışında dışarı çıkmıyor. Hiç arkadaşı yok, kimseyle konuşmuyor. Çok sakin, en stresli anlarda bile normal konuşuyor, ses tonunda en ufak gerilme bile olmuyor. Bakışları da bir tuhaf, donuk bakıyor, hiçbir duygu belirtisi yok gibi. Okula gidiyor, okulda başarılı ama öğretmenleri soru sorulmadıkça konuşmadığını ve kimseyle muhatap olmadığını söylüyorlar. Biraz araştırma yaptım ve birden fazla psikolojik hastalıkla uyuştuğunu gördüm. Endişelenmeye başladım. Psikoloğa götüreceğimi söylesem ne tepki vereceğini bile kestiremiyorum. Bana zarar verir mi? Çünkü ben ona samimi davranmaya çalışsam da, hiçbir tepki vermiyor, hatta sarılmak isteyince de sarılmayı sevmediğini söylüyor.

Ne yapacağımı bilmiyorum. Çok kafam karışık. Sizce, kızımın psikolojik sorunları mı var? Ne yapabilirim? Bu süreci nasıl ilerletmeliyim?

Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Kızımın psikolojik sorunları mı var?