Biliomusun adını çok duydum ama görselini dahi ilk kez görüyorum heralde aktarlarda falan vardır market vs denk geldiğim bir şey değil bu arada görselde sanki bayram şekeriymiş gibi duruyo ya🤣🤗
1
4 Yorumla
Soran
10 ay
Evet şeker gibi durur aktarda ve bakkal tarz marketlerde var doğru bildin markete olan sakız tatlısına koyulur o damla sakızı bu çam sakızı bi çok hastalık için doğal ilaç gibi
Sakız tatlısını ben yıyemıyorum muhallebinin içine koyulanı dıosun deme onu üste para verseler yınede yıyemem ben daha ilk lokmada bırakırım keske bilseydim tatmazdım die tatlı dedınmı sakız tarcın subu vs hiç sevmem çikolatalı muzlu vs ne varsa yerım bak ama diş sağlığı için bi incelemek gerek nasıl kullanılır vs
Günaydın SarıDilber Paylaşıma katkıda bulunmak maksatlı
"Çam sakızı çoban armağanı" Bu eyim her ne kadar da insanlar birilerine verdiği bir hediye gibi şey konusun "Çok önemli ve değerli değil" şeklinde kulllanılıyor olsa da. Tarihsel olarak çok eskiden "Çam sakızı" REÇİNESİ gibi çobanlardan bir çok toplamaları istenirmiş.
Çam reçinesinde Sağlık açısından önem barındıran A/B "Pinen" dedilen maddeler vardır. "Pin" /"Pinen" İğne yaprak familyası için kullanılır. Koku yaymlarına da Limon yağı yardımcı olur.
Eskiden evler de çeyiz çamaşır gibi ya da doğla kokmasını istenen yerler de Çam reçinesi koyarlarmış.
Eskiden Bayanların doğal epilasyon maddesi olarak da kullandığı bilinir
0
7 Yorumla
Soran
10 ay
Halen var hocam reçine özlü agdalarımız çıra özlüdür buranın köy pazarında satılır bu dediğim başka türlüsü ağda olarak işlenen ayrı
Tıp bunu onaylamazda eski zamanda yörük karılarının elinde doğal şeylerle büyüdük napak hocam bizim dogrumuzda bu ama tercih tabi asla ilaç gibi sizlerin önerdigi şeyler gibi olamaz sadece ufak bi rütuş kızmaaaaaaaa🤗☕
Yok hayır estağfurullah Moder tıp alternatif tıbbın deneylerin bilimsel metotları belgelendirilmeleri ile geliştirmiş halidir. Asla bu kopmadı mesela ben Doğda başıma bir şey gelmiş olsa doğadan bunu hangi bitkiden ne oranda alınacağını nasıl çıkartılıp damıtılıp ya da nasıl kullanıcağını moder tıbbın haricinde alternatif aslın da bunun Türkeçeye göre tam karşılığı geleneksel tıp dır bilmek yönündedir
Seni sayıyorum bu soruyu yazarken çok çeliştim acaba hocama ayıp olur mu diye özelden açıklama yapmayı bile düşündüm o derece değerli birisin bu sadece halk arasında yapılan bilinen bişey yapanda var yapmayan da ama tabi doktor ve önerisi her zaman başkadır
Çam sakızı coban armağanı , cobanların merada karşılaştığında birbirlerine misafirlerine hediyesi, dişlere, diş etlerine ciltte akne gibi vücutta çeşitli etkileri var diye biliyorum.
Evet sakızı gibi soğuk ve donuk sert gibi ama ağızda normal sakız gibi oluyor çignedikçe o ilk buruk acılıgı gider diş bakımı ve mide rahatsızlığı gibi herşeyde bakım herkes bilmez ama eski zamanda bir çok tedavi öyle olurmuş çıra özü reçine kokusu tadı
bende sana benim sevdiğim bi çay söylemek istiyorum, Sultan çayı birçok baharat ve bitkinin karışımından üretilen bir çaydır. Sultan çayının içeriğinde yer alan bitki ve baharatlar sayesinde pek çok yarar sunmaktadır. Sultan çayı faydaları oldukça fazladır. Sultan çayı en çok bilinen yanıyla öksürüğü sonlandırmakta ve nefesi açmaktadır.