Dün sabah hastaneye gidip total testosteron seviyemi ölçtürdüm sonuç 1200 ng/dL çıktı. Normal aralık 300-900 ng/dL miş benimki fazla çıktı. Spironolakton diye bir ilaç varmış sanırım doktor onu kullanmamı istedi testosteron seviyemi düşürmek için. Agresiflik ve spor yapmamam rağmen kas düzeyim fazla. Vücutta normalden fazla kıllanma, uyku problemi vs bunların hepsini yaşıyorum, özellikle saldırgan bir tavrım var en çok bundan muzdaribim. Şimdi dengelemek için ilaçlar kullanıcaz bakalım 😄
Vaay demek onca yıldan sonra yüksek testosterondan dolayı sivilcelerim çıkmaya başlamış vay be agresiflik de var artan kas kütlesi de şaka maka da kızım ben mk nasıl oluyo
1
1 Yorumla
Soran
9 ay
Olabilir bazı erkeklerde de östrojen yüksek oluyor kişiden kişiye değişkenlik gösteriyor işte
Bunu kan tahlilinden önce söylemen gerekiyor östrojen veya testosteron hormonu ölçtürmek istiyorum diye sonra kolundan damardan kan alıp lavoratuvara götürüyorlar.
Sağlık ocağını tavsiye etmem hastaneden en doğru sonuç geliyor. Sağlık ocakları da anlaşmalı oldukları bir başka hastaneye testi yolluyolar zaten. Çabuk sonuç almak için hastaneye gidip kan vermek en makul olan
Teşekkür ederim 😄 Olumlu yönleri de var olumsuz yönleri de. Aşırı kıllanma var sesim çok kalın 😅 sadece agresiflik var kontrolsüz öfke.. Onu kontrol edebilirsem iyi olucak