Güncellemeler
9 ay
guncelllll
Güncellemeler
9 ay
Bu durumu yasayan var mııı
Ilacla 10a cıkıyo bırakınca 2lere dusjyor sebebı ne bıldım bılelı bu sekıl hep 8 eylulde kontrol var ılacları bıraktım kanı etkıkıyomus yoksa

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Demir ve vitamin D eksikliğin var. İlaçla düzeliyor ama bıraktığında depolar boş olduğu için hızla düşüyor. Düzenli tedavi ve doktor takibi şart.
hgb 10adustu kontrole gıdecegım depolar bos sanırım damardan mı alsam
Evet, Hgb 10’un üstündeyse kansızlık var ama asıl sorun depolarının (ferritin çok düşük) boş olması. Ağızdan aldığın demirle toparlamıyorsa veya tolere edemiyorsan doktor damardan demir önerebilir. Bunu kendi başına değil mutlaka kontrolünde doktorun karar versin.
evet doktora gıdecegım tesekkur ederım organlara zaerarı var mı ascaba sureklı dusuk olmasından
Rica ederim. Maalesef öyle bir tehlike var
Ferritin ve demiri mi merak ediyorsun vitamin d'yi mi
hepsı
Tedavi ne zaman başladı ve ne kadar sürdü ilacı düzenli kullandınız mı
Duzenlı kullandım suanda bıraktım tahlılde yanılma oşuyo dedıler 3 aydır kullanıyorum 8 eylulde kontrol var
Amelıyat oldum yenı ufak da ordan dolayı bıraz aksadı sadece
Geçmiş olsun. Hemoglobin ilk aylarda yükselir ancak ferritin demir depolarını işaret eder. Adından anlaşılacağı gibi depo olduğundan yükselmesi uzun sürer. Genelde 6 ay kadar tedavi önerilir ama hastadan hastaya değişir.
Ayrıca tedavi sürecinde demir takviyelerini yemeklerle en az 2 saat ara olacak şekilde kullanmaya dikkat edin. İlacı içmeden önce ve içtikten sonraki 2-3 saat boyunca çay, kahve, süt ve süt ürünleri tüketiminden uzak durun, demirin vücuda emilimini bozarlar.
C vitamini de demirin vücuda alımını arttırır👍
Aynj sekılde yaptım doktor oncekı tahlılerde cok dusuk 3 ay kullan duruma gore tedavı degıstırcez dedı hapa baslamadan önce olan hemoglobın 12 ıken tedabı sonrasında 10a dustu
Hmm öyle de olmaması gerekir
Şiddetli adet kanaması ya da hemoroid gibi durumlar var mı size sürekli kan kaybettiren
Regş bıle olmuyoruö nadir yanı oyle kan kaybı yasatan birseyım yok suanda
Kilo nasıl diyet yapıyor musunuz ya da yoğun egzersiz? Kadın doğuma da göründünüz mü?
Ekstradan dışkıda bağırsak kurdu da baktırmanızı öneririm.
Gerekirse damar yolu ile de demir verilebilir doktorunuz uygun görürse.
8 eylulde kontrol var dahılıye umarım damrdan verır dıskı temız geldı aslında
Bol meyve ve sebze tüketmelisin beslenme alışkanlığını zenginleştirmelisin kurubaklagiller de tavsiye ederim
hangi ildensiniz
78
bu taraflara gelirseniz şifalı su var deneyin güneydoğu tarafı