merhaba ben her yere çarpıyorum ama uzun suredir böyle morluk gormedim birisi görse şiddet goruyorum sanıcak lutfen bi hastalık mı nolur soyleyin ne yapmalıyım biri bacağım bir diğeri baldır kısmım kaşınıyordu kaşıdım böyle oldu
Korkutmak gibi olmasın ama teşhis için yardımcı olabilir niyetine söylemek durumundayım, polisitemi vera teşhisi konulmuş hastalarda özellikle bacaklarda morluklar görülür. Polisitemi vera kan kanserinin 1. evresidir ve ilk başta bu morluklarla kendini gösterir. Ama hemen endişe etme cildiyeden randevu al git gerekirse dahiliye doktorundan randevu al gözük. Kan incelendikten sonra hemoglobin değerlerine bakılır. Bir anormallik görülürse patolojiye gider yani kemik iliği biyopsisine gönderilir. Lösemi kemik iliğinin gereğinden fazla beyaz kan hücresi üretmesidir yani kemik iliği kanseri de denilebiliyor.
Evet benzer morluk. Sanki dayak yemiş gibi morluk olur. Bence sen geç olmadan dahiliye doktorunla konuş teyzenin de kan kanserinden vefat ettiğini söyle. Erken teşhis edilirse tedavi süreci başlar. Genelde 2 ayda bir kan veriliyor. Sonra ilacı falan var ama kesin tedavi olmuyor sadece süreci yavaşlatıyor. Polisitemi Vera için bir iğne var. 2019’da Avrupa’da Polisitemi Vera için onay alan ilk interferon iğnesidir. Cilt altına uygulanır, genellikle 2–4 haftada bir yapılır. Avantajı klasik hidroksiüreye göre daha uzun etkili, yan etkileri daha tolere edilebilir ve bazı hastalarda hastalığın kök sebebine JAK2 mutasyonu etki ederek remisyon sağlayabilir. En yüksek fiyatı şuanda 3400 Euro yani 163 bin TL. Geç olmadan git doktora.
Polisitemi vera ciddi bir iş bunu teyzende görmüşsün zaten. Ama sendeki sorun nedir ne değildir tam olarak bilmiyoruz. Teşhis için kan isteyecek doktor senden. Hayırlısı bakalım.