Arkadaşlar bu soruyu sorarken utanarak soruyorum gerçekten kusuruma bakmayın ağlayacak duruma kadar geldim çünkü namaz kılmak istiyorum ama kilamiyorum doğru düzgün her abdest alıp namazda secdede dururken gaz sorunu yaşıyorum ve abdestim bozuluyor gidip tekrar abdest alıyorum ve tekrar namaz kılayim derken namaz kılarken yine aynı şekilde oluyor tutuyorum kendimi ama olmuyor ve bu şekilde ola ola oturup bir köşede niye böyle oluyor diye ağlıyorum gerçekten soracaksınız abdest al diye gerçekten gidip beş kere abdest alıyorum insan artık psikolojik olarak yoruluyor namaz kılmayı çok istiyorum bu hayatta tek isteğim bu yaz sorunu yaşamadan namazımı kilabilmek istiyorum bu yüzden namazlarımi kazaya bırakıyorum yardım edin ya gerçekten bu ciddi bir sorun oldu ben Allah'a nasıl hesap verecem ya namazları kazaya bıraktım günah işledim tek isteğim bu sorundan kurtulmak herkes namaz kılıyor ya diyorum ben bir namaz kılmak için beş kere abdest alan biriyim bedenen çok yoruldum bu yüzden lütfen kusura bakmayın artık sormak istedim utandım bu soruyu sorarken lütfen bu konuda yardımcı olur musunuz?
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Eğilip kalktıkça diyagram ve mide baskınhapıyır bağırsaklarınıza
Özel durumunuz var
Sandalyede oturarak gözünüz ve içinizdeki niyetle kılabilirsiniz
Nasıl yani
İnandığınız dinimiz size böyle kolaylıklar sunuyor
Kadın veya erkek, hastalığından dolayı sağlığı elvermeyen kişilerin sandalyede veya yerde oturarak namaz kılmaları mümkün olmaktadır. Ayakta durmak için gücü olmayan veya hastalığından dolayı secde yapmaya gücü yetmeyen kişiler oturarak namazlarını kılabilirler.
Aslolan, yel çıkmasının abdesti bozmasıdır. Fakat bir kimseden sürekli olarak yel çıkıyorsa, namaz kılmak istediğinde her vakit namazı için abdest alması gerekir. Daha sonra namazda iken kendisinden yel çıkarsa, bu yel onun namazını bozmaz. Bu kimsenin bitirinceye kadar namazına devam etmesi gerekir.
Ama benim ayaklarım sağlam ama yaşadığım sorun gaz sorunu onu ne yapabilirim
Bakın ben deistim
Ama islamı da diğer dinleti de çok araştırdım
İnancınız diyor ki “islam kolaylıklar dinidir”
Siz ibadeti Allaha yakın olmak için yapıyorsunuz
Önemli olan sizin niyetiniz
Mutlaka şekle bağlı kalmak zorunda değilsiniz
Anatomik olarak böyle gir sorununuz varsa oturduğunu yerden eğilip kalkmadan kolon namazınızı
İnandığınız Allah ibadetinizi
Kabul etmeyecek diye mi
Korkuyorsunuz
Gaz sorunum var ve abdestim bozuluyor o yüzden namazda kilamiyorum ve oturup kılsam da ne bileyim hani saglamim ya öyle bir sorunum yok biraz saçma olur hoş olmaz bence öyle düşünüyorum
Sen ibadetini yap
Oturarak yap
Şekilci olma
Önemli olan içinden geçenler yani niyetin
Peki öyle yapayım bide
Camiye giderken babam 30 dk onceden aliyor Ben ezanin okunmasina 5 dakika Kala Oosuruk abdest alinca gelio hep
Bende öyleyim
Benim motor da bi sikinti var belli ki
Günlük düzenli egzersiz yapmak nefes alışveriş hareketleri yapmak iyi gelebilir.
Öyle yapıyorum ona rağmen yine oluyo özellikle namaz kılarken eğilip kalkarken
Gastroenteroloji bölümüne git
Ya bu özellikle namaz kılarken oluyor eğilip kalktigim için günlük hayatta böyle olmuyor
Gayet normal ama yinede emin olmak için dediğim bölüme git bi sen
Öyle yaparım da giderim ama namazı hep kazaya bıraktım bazen bu yüzden bundan dolayı acaba büyük günah işlemiş miyimdir
Kazaya bırakmanın sebebi var bende bazen öyle oluyor ama yapacak bir şey yok
Evet mecbur kaldigim için bıraktım acaba bağırsaklarımda mi sorun var ya
Vallaha bağırsak sorunumudur değilmidir bilmem ama şişkinlik varsa büyük ihtimalle beslenme ile alakalıdır
Karnım şişkin
:)) git sen o zaman
Gidiyim hangi bölüm
Doktora görünmen gerek ancak o yardım edebilir
Ayn
Miden sorunlu hastaneye görün iltihap olabilir
Nasıl yani
Miden iltahap tutmuş buda gaz yapıyor olabilir
Midem agrimiyor ama
Miden agirmiyor gaz yapıyor işte
Mideden dolayı mı hep böyle diyorsun
Kendimden biliyom ben öyle olmuştum
Nasıl geçti
İlaç kullanarak iltahap kurutucu yediklerinede dikkat edecen
Huzursuz bagarsak olabilirsin
O ne
Doktora gitmelisin
Öyle yaparım heralde namaz kilamiyorum ya hep bu yüzden kazaya bıraktım çok günah isledim
Neden
Normal sohbet
Gerek yok
Neden
İşte
Endişe edecek bir şey yok
Ben bir soru sordum sen diyon sohbet edelim çok garip
Neden tanışmak kötü mü
Tanışmak istemiyorum
Peki
Doktora git
Ayn