geniz akıntısı ve mide rahatsızlığı yaşayan birisiyim
az önce balgam geldi ve lavaboya tükürdüğümde balgam kanlıydı bu nedir
19 yaşındayım
son zamanlarda 2 aydır midem için nexium 20mg tablet kullanıyorum
geniz akıntısı ve mide rahatsızlığı yaşayan birisiyim
az önce balgam geldi ve lavaboya tükürdüğümde balgam kanlıydı bu nedir
19 yaşındayım
son zamanlarda 2 aydır midem için nexium 20mg tablet kullanıyorum
Kanlı balgamın (hemoptizi) birçok farklı nedeni olabilir. Bu durum, hafif bir tahrişten ciddi bir hastalığa kadar değişen sebeplerden kaynaklanabilir. En yaygın nedenler şunlardır
Enfeksiyonlar
* Bronşit Akut bronşit, hava yollarının iltihaplanmasıdır ve öksürükle birlikte az miktarda kanlı balgama neden olabilir.
* Pnömoni (Zatürre) Akciğerlerdeki enfeksiyon, pas rengi veya kanlı balgamla sonuçlanabilir.
* Tüberküloz (Verem) Bu ciddi bakteriyel enfeksiyon, bol miktarda kanlı balgam çıkarmaya yol açabilir..
* Akciğer Apsesi Akciğerdeki iltihaplı bir boşluk, kötü kokulu ve kanlı balgamla birlikte görülebilir.
Kalp ve Akciğer Hastalıkları
* Pulmoner Emboli (Akciğer Embolisi) Akciğer atardamarında kan pıhtısı oluşması, ani göğüs ağrısı ve kanlı öksürüğe neden olabilir. Bu, acil tıbbi müdahale gerektiren ciddi bir durumdur.
* Konjestif Kalp Yetmezliği Kalp yetmezliği akciğerlerde sıvı birikimine yol açarak pembe, köpüklü balgamla birlikte öksürüğe neden olabilir.
* Akciğer Kanseri Akciğer tümörleri, özellikle bronşlara yakın yerleşmişse, tekrarlayan kanlı öksürüklere yol açabilir.
* KOAH (Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı) Şiddetli alevlenmeler sırasında kanlı balgam görülebilir.
* Bronşektazi Hava yollarının anormal genişlemesi ve iltihaplanması, sık sık kanlı balgam çıkarmaya neden olur.
Diğer Nedenler
* Yabancı Cismin Solunması Küçük bir cismin soluk borusuna kaçması, tahrişe ve kanlı öksürüğe yol açabilir.
* Göğüs Travması Şiddetli bir darbe veya yaralanma, akciğerlerde hasara ve kanamaya neden olabilir.
* Bazı İlaçlar Kan sulandırıcı ilaçların (antikoagülanlar) kullanımı, nadir durumlarda kanlı balgama yol açabilir.
Ne Zaman Doktora Görünmelisiniz?
Eğer kanlı balgam şikayetiniz varsa, mutlaka bir doktora danışmanız gerekir. Özellikle aşağıdaki durumlarda vakit kaybetmeden tıbbi yardım almalısınız
* Kanlı öksürük miktarı artıyorsa.
* Göğüs ağrısı, nefes darlığı, baş dönmesi veya ateş eşlik ediyorsa.
* Daha önce hiç bu durumu yaşamadıysanız ve nedenini bilmiyorsanız.
Unutmayın, kanlı balgam her zaman ciddi bir sorunun belirtisi olmayabilir, ancak altta yatan nedeni belirlemek ve gerekli tedaviyi almak için bir sağlık uzmanına başvurmak önemlidir.
öksürüğüm yok balgamı da öğürerek attım boğazımı zorlamadım
Devamlı öksürük varsa bu boğaz tahrişine bağlı kanamadan kaynaklanır. Öksürük yoksa göğüs hastalıklarına görünmen gerekir. Kanlı öksürük/balgam akciğer kanserinin belirtisi olabilir. Bu ihtimalin elenmesi gerekir.
öksürük yok ama çok az boğaz ağrısı var
Cevap
3Cevap
Boğaz olabilir bide usuttuysen
boğazım sağlam öksürükte yok
Bende de olmusfu öksürük yoktu enfeksiyon falan galiba
Çok sigara içmekten
sigara içmiyorum
Kulak burun boğaza git
boğaz tahrişi
boğazım sağlam öksürüğmde yok
mide rahatsızlıklarını bilmiyorum kral kusura bakma o zaman bu konuda yorum yapmam doğru olmaz. ama dediğin rahatsızlıkların mide iç duvarını asitle delme özelliğinin olduğunu düşünüyorum. bu reflü ya da gastrit tam bilmiyorum. ağzına kadar gelmesinin sebebi bu olabilir. ama dediğim gibi tam bilmiyorum. bu iki hastalıktan birinde midenin zarar gördüğünü biliyorum.
estağfurullah hocam
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?