Kanser tedavisinde kemoterapinin yani sıra Akıllı İlaç alıyorum da, akilli ilac almak doğru mu ben daha önce 3 ay daha almıştım akilli ilac ve yan etkilerinden dolayı çok sıkıntı yasamiştim hastanelerde yattım bir süre. Bu yüzden bilenleriniz var mi Akıllı ilac almak mantıklı mi kafam cok karışık
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Akıllı ilaç almalısın yan etkisi çok az diğerlerine göre, tedavi sonlarında vermeye devam ediyorlar, biraz uzun sürüyor
Ben daha öncesinde almiştim 3 ay kemoyla birlikte akilli İlaç ama ciddi yan etkisini yaşamıştik bagirsaklarda ödem yapmişti uzun zaman hastanelerde yattim operasyon geçirdim, bu yüzden kafam karışık yine olur mu diye korkuyorum yan etkileri
Ameliyat oldun mu sonrasında da veriyorlar, yan etkisi diğerlerine göre az ama sende ters etki yapmış
Kolon-karaciğer ameliyati sonrası verilmişti o zamankiyle durumum arasinda biraz fark var ama yinede korkuyorum çünkü yan etkisi hayatıma maal oluyordu az kalsin, beklenmedik bir yan etkisiydi zaten
Bunları doktoruna söyledin mi, yan etki olunca pek vermiyorlar ya da değiştiriyorlar
Sorun orada işte ilk kemo sürecim özel hastaneydi orada ihmallik yasayinca devlet hastanesine geçtim bende, patolojinden sonra belli olacak akilli ilac dediler doktorlar bana demedi akilli ilacta alacaksin diye kemoya gittigimdr ilac alirken hemşire dedi akilli ilacinda başlıyor diye o gün aldim ilaci ama bana denmedi hiç akilli ilac başlandigini, doktorlarla bunlari yasadiğim yan etkilerini konuşacaktim yoksa, ama haftaya konuşacağım detaylica ilac almaya gidince
Devlet hastanesi. Özelden çok daha iyi, başta planlama yapıp söylüyorlar, zamanına kadar, sor kesinlikle aydınlatır seni
Bende öyle düşünüyorum doktorlar çok alakali ilgili çünkü, ama bir de ordaki kemoterapi alan hastalar daha da karıştırdı kafami, bir hastaya akilli ilac demişler o da sormuş mantıklı mi almali miyim faydasi olur mu diye tam faydasi olur diyemeyiz istersen al demişler üstelik başhekime dahi çıkmış konuşmuş on da benzer şeyleri demiş, o hastada dedi başhekimlr dahi konuş detaylica dedi ve kafam karişıkkrn cok daha karıştı
Bu ilaçlar kişiye göre hazırlanıyor, kimine etki ediyor kimine etmiyor, onlarda kesin bir şey diyemiyor, almak daha mantıklı, denemekte fayda var
Doktorlarla detayli bir şekilde konuşacağım bunlari
Yaşınız kaç bu arada
O dönem de 27ydi, 29 şimdi
Sen çok genç yaşta yakalanmışsın hastalığa, genetik testinde ne çıktı
Rahmetli babamdan genetik, 22 yaşında öğrendim bu hastaligi bende de olduğunu
Ünite önü genelde hep yaşlılarla dolu oluyor, genç hiç görmedim ilk kez senin yaşında birini gördüm
Bende yeni bir iki tane genç görüyorum kemo aldığım hastanede, hemen üst katimda da küçük cocuklar alıyor kendime üzülrmiyorum bu yüzden
Hangi hastanede alıyorsun ilacı
İstanbul
Tekrar geçmiş olsun atlatmak kolay değil, çok uzun zaman alan bir süreç
Allah razı olsun teşekkür ederim, ne yazık ki savaşim büyük ama atlatacağim inşallah
Tabiki atlatacaksın hayatında verdiğin en büyük mücadele bu, galip gelecek sin
Kilo yaptımı ilaç sende
Bende çok inanıyorum kazanacagim inşallah,
Yok öyle kilo aldirmadi hiç, kendi kilomdayim 1-2 kilo inip çıkıyor arada bir
Birçogunda aşırı kilo alma durumu olmuş ilaçtan kaynaklı, psikolojik etkileri zaten fazla, bir şekilde fazlaca etkiliyor
Evet duyuyorum hastalar arasında hastanede, beni dahi psikolojik olarak çok etkiliyor etkilenmemeye cabalasamda, her hususta etkiliyor ilaçlar ne yazık ki
Bir an önce hastalıktan kurtulman dileğiyle
Çok teşekkür ederim 🙏🏻
İyileştiğinde unutma beni yaz bana güzel haberlerini ver
İnşallah o gün burada sizlerlede paylaşacağim ☺🙏🏻
Takip edeceğim denk gelirsem kesinlikle tebrik edeceğim
Yeter ki tez vakitte o gün gelsin, çok teşekkür ediyorum
Etken maddesi ne
Kolondan kaaciğer nüks benim ki o yüzden karacigerin patoloji sonucunda kara verilmiş akilli ilaca
Onu sormuyorum kullandığın ilacın etken maddesi ne
Tümörlere besin sağlayan kan damarlarının büyümesini durduran bir monoklonal antikor yapısında bir ilaç
Bevacisumab mı? Sanırım etken maddeyi demek çok zor
Evet
Tedavi mantıklı
Ama yan etkisi hayatima maal oluyordu 3 ay aldığımdaki sürecte
Kemoterapiden iyidir
Hem kemoterapi hem akilli ilac ikisi birarada almiştim yine öyle alıyorum ama yan etkisi korkutuyor yaşadiğim için cidden hayatima maal oluyordu uzun zaman hastanede yattim operasyon geçirdim yan etkisinden dolayı bunlar beni etkiliyor korkutuyor
Yan etkisi neydi
Ne oldu mesela
İnce bağırsakta ödem yaptı ve tikaniklik oldu 2 ay boyunca serumla mamayla beslendim hastanelerde yattim ölü gibiydim adeta sonra operasyon gecirmem gerekti biranda plansizca bir gecenin yarisi apar topar %80 masada kalma ihtimalimle gecirdigim bir operasyondu, 1 yildan sonra ödem geçti
Mezenter iskemi riski var maalesef ne kadar barsak aldılar?
Kalin bağirsak tamamen alindi gecici torba vardi o kemoterapi surecimde onlada alakali belki bilmiyorum şu an onlar yok ama o korkular var işte çok zor ağrili zamanlardi çünkü yemek su yoktu aylarca mama vs o şekilde beslenip ayaklandim doktorlarim dahi o gece umudu kesmişti benden çünkü
Yazar mısın bikaç bşrsey sorcam
bir şey sorabilir miyim
Tabiki