Hiç bırakıp tekrardan başladığınız da bir yan etkisini okp hastaliginiz artış oldu mu
Dalga gecenin hesabını direk sildirme yapacağım
Hiç bırakıp tekrardan başladığınız da bir yan etkisini okp hastaliginiz artış oldu mu
Dalga gecenin hesabını direk sildirme yapacağım
Her sorunda dalga geceni sildirecegim yaziyorsun.
Bu senin tehtide meyilli ve surekli tehtitle duruldugunun gostergesi.
Ilac hakkinda da
Sık Görülen Yan Etkiler
Citoles kullanırken en sık karşılaşılan yan etkilerden bazıları şunlardır
* Mide bulantısı Genellikle tedavinin başlangıcında görülür ve zamanla azalır. İlacı yemekle birlikte almak bu durumu hafifletebilir.
* Baş ağrısı Çoğu kişide görülen yaygın bir yan etkidir.
* Uyku sorunları Bazı kişilerde uykusuzluk yaparken, bazı kişilerde uyku hali veya aşırı uykululuk (somnolans) yapabilir.
* Cinsel işlev bozuklukları Cinsel istekte azalma (libido düşüşü), erkeklerde boşalma sorunları, kadınlarda orgazm olmada zorluk gibi sorunlar görülebilir. Bu durum ilacın en sık görülen yan etkilerindendir.
* Terleme artışı Vücutta terlemede artış olabilir.
* Ağız kuruluğu Ağızda kuruluk hissi yaşanabilir.
* Sindirim sistemi sorunları İshal veya kabızlık görülebilir.
* İştah değişiklikleri ve kilo İştah artışı veya azalması, buna bağlı olarak kilo alma veya kilo verme yaşanabilir.
* Anksiyete ve huzursuzluk Özellikle tedavinin ilk haftalarında iç huzursuzluk ve anksiyete artışı yaşanabilir.
* Titreme (tremor) ve sersemlik Vücutta hafif titremeler veya sersemlik hissi olabilir.
Daha Ciddi Ama Nadir Görülen Yan Etkiler
Bu yan etkiler daha az sıklıkta görülse de, ortaya çıktıklarında acil tıbbi müdahale gerektirebilirler
* Serotonin Sendromu Nadir fakat ciddi bir durumdur. Belirtileri arasında ajitasyon (huzursuzluk), halüsinasyonlar, yüksek ateş, hızlı kalp atışı, kas sertliği, seğirme, koordinasyon kaybı, mide bulantısı, kusma veya ishal bulunabilir. Bu belirtilerden herhangi birini yaşarsanız hemen doktorunuza başvurun.
* Düşük Sodyum Seviyesi (Hiponatremi) Baş ağrısı, kafa karışıklığı, konsantrasyon güçlüğü, düşünme veya hafıza sorunları, zayıflık, denge kaybı (düşmelere yol açabilir) ve nöbetler gibi belirtilerle kendini gösterebilir.
* Kanama ve Morarma Riskinde Artış Özellikle kan sulandırıcı kullanan kişilerde veya başka ilaçlarla birlikte alındığında morarma veya kanama (örneğin burun kanaması, gastrointestinal kanama) riski artabilir.
* Nöbetler Özellikle daha önce nöbet geçirme öyküsü olan kişilerde dikkatli olunmalıdır.
* Mani veya Hipomani Bipolar bozukluğu olan kişilerde veya yanlış teşhis konmuş durumlarda mani veya hipomani ataklarını tetikleyebilir.
* Göz Problemleri Göz bebeklerinde büyüme (midriyazis), görme bozukluğu, göz ağrısı gibi durumlar görülebilir.
* İntihar Düşüncesi veya Davranışı Özellikle tedaviye başlandığında veya doz değiştirildiğinde, gençlerde ve 24 yaş altı yetişkinlerde intihar düşüncesi veya davranışlarında artış riski olabilir. Ruh halinde veya davranışlarda herhangi bir kötüleşme fark ederseniz hemen doktorunuzla iletişime geçmelisiniz.
Nelere Dikkat Edilmeli?
* Citoles'i doktorunuzun önerdiği şekilde kullanmalı ve dozunu değiştirmemelisiniz.
* İlacı aniden kesmemelisiniz, çünkü bu durum yoksunluk belirtilerine (baş dönmesi, baş ağrısı, bulantı, sinirlilik, elektrik çarpması hissi gibi) yol açabilir. Dozun doktor kontrolünde yavaşça azaltılması gerekir.
* Araç veya makine kullanmadan önce ilacın sizi nasıl etkilediğini gözlemlemelisiniz, çünkü uyuşukluk veya baş dönmesi yapabilir.
* Hamilelik veya emzirme dönemindeyseniz doktorunuza mutlaka bilgi verin.
* Diğer ilaçlar, takviyeler veya bitkisel ürünler hakkında doktorunuzu bilgilendirin, çünkü ilaç etkileşimleri yan etkilerin artmasına neden olabilir.
Bu bilgiler genel bir rehber niteliğindedir. Citoles kullanırken herhangi bir yan etki yaşarsanız veya endişeleriniz olursa, en doğru bilgi ve yönlendirme için daima doktorunuza veya eczacınıza danışın.
Günaydın 🌞
Bir müddet kullandım,
Sonra kesti,
İş yerinde mobbing odaklı,
Dudaklarımın hareket ettiğini, hem ben hem başkalarını fark etti,
Sürekli birilerine kendimi savunuyordum
Onlarla tartışma içindeydim bu dudak oynamasında
Soluğu Dr. da aldım
Bitti gitti Şükür
Geçmiş olsun
Çoğu SSRI gibi geri çekilme etkilerine sahip. Sertalin bir yana özellikle Essitolopram'ın (Citoles) doz azaltılarak bırakılması önemli. Başka bir soru?
Nasıl yani
Anlayacağım dilde biraz açıklama yapabilir misin
Bırakmaya mı çalışıyorsun yoksa tekrar mı başladın?
Tekrardan başladik
Yeni başlayan ya da artan şikayetlerin mi söz konusu?
Artan şikayetler
Nedir onlar?
Okp hastası el yıkama duş almıyor
Yazdığını ben de pek anlamıyorum. El yıkama takıntısında artış mı var?
Evet
Bugün tekrar başladıktan sonraki kaçıncı gün?
3-4 gün
Gayet doğal. Endişeye mahal yok. Bir gün geçeceğini bilin. Güzel beslenin, B12 eksikliği varsa tedavi edin. Geçmiş olsun.
Teşekkür ederim dikkat edecegim
Geçmiş olsun, ne zaman iyi hissetmek istersen gel yine burayı oku :)
Peki
Evet sanırım eşim kullanıyordu bunu
Tedavi süreci düzenli getirdi mi bırakıp tekrar başlamada yan etkileri artış oldu mu hastaliginda
Tabiki
Şimdi önce gözlemlerimi söyleyeyim
Eşim bunu kullanmaya başladı 3-4 gün sonra etkisi bayağı bayağı bir belli etti aşırı derecede sakin umursamaz bir tavır aldı.. çok konuşmuyordu her şeyi kafasına takmıyordu ayrıca panik atak mevzusu ortadan kalkmıştı...
İlk tablet bittikten sonra bir 10 gün kullanmadı ve eskisi gibi davranmaya başladı yani her lafa takılan sürekli isyankar panik atak tek taraflı düşünce her şeyin altında bir şeyler arama
Sonra tekrar başladı Bir önceki haline döndü ama şunu anladım ilaç tedavi değil anlık bir artık iyileştirme mi deriz yoksa duyguları düşünceleri kısıtlama mı deriz bilemedim
Yani demek istediğim ilaç pek tavsiye etmiyorum...
Neden verdiler bu ilacı sana bilmiyorum yani sıkıntım neydi bilemiyorum ama başka yöntemler kullanmanı öneririm
Anladım aynı annem bilmiyorum çin musallat etmiş olabilir mi diye düşünmeye başladım
Anladim
Rica ederim
Cevap
2Cevap
Kullanmadım geçmiş olsun
kullanmıyorum. okb için mi? ben okb hastalığı için başka ilaçlar içmiştim. etkisi olmadi düzenli de kullanmadım..
Anladım ne türlü tedavi ile oldunuz
Anladım geçti mi peki
Anladım teşekkür ederim
Ben 16 senedir kullaniyorum
Faydasi oldu mu
Antidepresan mı
Evet
hayır kullanmadım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?