Yaptığım araştırmalara göre dinlenme sırasında spor yapanların 40’a kadar düştüğünün sonucuna ulaştım. Çok yoğun spor yaptığım için mi oluyor bilmiyorum ama 35 e kadar düştüğünü gözlemledim. Bir sorun yaşamadım ama var mı konuyla ilgili bir bilginiz
Onu bilmiyorum, bilimsel açıklaması gün içinde kalp ritmin çok yüksek seviyelere çıktığı için gece dinlenme modunda ekstra düşüyor olabilir, ben de şiddetli ağırlık çalışması yapıyorum çünkü
Evet iyi olanlar var ama daha çok parasını alıp çayını içip tamam şu ilaçları kullan diyenler oldukça fazlalar. İlaçla tedavi gerektirmeyen insanlara bile ilaç yazıyorlar neredeyse tüm herkes ilaçlara bağımlı yaşar hale geldiler. Konya’da yaşıyorum
Özelde bile güvenemiyorum. Yıllardır ilaç kullanmıyorum kullanmak istemiyorum zaten amacım doğru şekilde bilgi alabilmek sadece bu zamanda o da zor gibi görünüyor.
İyi olanlar varda hiç denk gelmemiş olmalı. Çevremde ilaç kullanmayan kimsede yok ve artık neredeyse herkes kalıcı şekilde düzenli şekilde ilaç kullanıyorlar ve her geçen zaman dozu artıyor içten içe zarar veriyor. İlaç firmaların asıl amacıda bu zaten düzenli müşteri…
Kronik hastalıklar arttığı için etrafımızda ilaç kullanan çok kişi var. Bunlar basit enfeksiyonlar gibi bir hafta sonra iyileşecekleri tedaviler değil. Hem hastalık ömür boyu sürüyor hem de hasta yaşam tarzını hastalığına göre ayarla (ya) mıyor. Uzun süren tedaviler kaçınılmaz oluyor dolayısıyla.
Bilemiyorum ama sağlık sektöründe bazı değişiklikler yapılmalı spora teşvik edilmeli insanlar öyle küçük bir ağrıda ağrı kesici kullanmak doğru değil insanlarda bilinçsiz bu konuda kendileri istiyor özellikle ağrı kesici yazar mısın diye
Tabii ki ama evet hasta popülasyonu da çok sıkıntılı. İnanın çoğu hastalık hastası 😄 Beslenmesine dikkat etse, biraz hareketli bir yaşam sürse sorunu ortadan kalkacak ama bunu dile getirdiğimizde bir ilaç bile yazmadı diyorlar. Dediğiniz gibi özellikle ağrı kesici ve antibiyotikleri inanılmaz derecede suistimal ediyorlar, reçete ettiremezse akrabadan komşudan alıyor yine içiyor gereksiz yere.
Şu an mesela kullanmak istesem zaldiar , ritalin , lyrica , neruda. Smyra hepsinden var evde. Çoğu merak ediyor etkisini kullanmak istiyor bu ürünleri hatta ücretli ciddi fiyatlara satılabilecek ürünler bunlar ama farkında değiller ki onlara içten içe zarar veren şeyler ciddi hastalıklar sonrası sakinleştirici ve ağrı kesici özelliği olan ilaçlar.
O kadar cahil insanlar var ki bunlar zararlı dersen daha da çok kullanmak istiyorlar
Tabii ki, şu an gördüğünüz tansiyon, şeker, kolesterol... gibi hastalıkların çoğunun temelinde hayat tarzı yatıyor. Biraz daha bilinçli olabilsek çok daha sağlıklı olacağız
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Sporda kalp ritim hızın nasıl düşüyor yükselmesi gerekmez mi
Eksik yazmışım aslında spor yaptığım için dinlenme sırasında çok düşüyor
Spordayken dinlenme sırası mı spor sonrası dinlenme mi?
Uykudayken
Onu bilmiyorum, bilimsel açıklaması gün içinde kalp ritmin çok yüksek seviyelere çıktığı için gece dinlenme modunda ekstra düşüyor olabilir, ben de şiddetli ağırlık çalışması yapıyorum çünkü
Her gün olmasada saate bildirim geliyor haftada iki kere geliyor en az 40 normal ama altı değil sanırım bende tam bilmiyorum o yüzden sormuştum
Sağlıklı olmadığını düşünüyorum ama gittiği yere kadar
Spor yapanlarda istirahat halinde dakikadaki kalp atım hızı düşer ancak 35 de düşük
Evet banada düşük geldi saatte neredeyse haftada iki kere uyarı oluyor şüphelendim o yüzden sormak istedim
Kardiyolojiye görünebilir ya da aile hekiminize danışabilirsiniz.
Haklısınız ama şimdiki sağlık sektörü gerçekten işini düzgün yapabilen insanlar kalmadığı ve sallapati iş yaptıkları için hiç güven vermiyor
Emin olun ki çok iyiler var. Hangi şehir bildiğim yerse önereyim
Evet iyi olanlar var ama daha çok parasını alıp çayını içip tamam şu ilaçları kullan diyenler oldukça fazlalar. İlaçla tedavi gerektirmeyen insanlara bile ilaç yazıyorlar neredeyse tüm herkes ilaçlara bağımlı yaşar hale geldiler.
Konya’da yaşıyorum
Konyayı bilmiyorum maalesef. Randevu bulabilirseniz üniversitedeki uzmanları araştırabilirsiniz, iyi vardır mutlaka
Özelde bile güvenemiyorum. Yıllardır ilaç kullanmıyorum kullanmak istemiyorum zaten amacım doğru şekilde bilgi alabilmek sadece bu zamanda o da zor gibi görünüyor.
Kişiden kişiye değişir, çevrenizden de duyabilirsiniz. Gerekirse ilaç kullanmakta sakınca görmüyorum. Hepsi sandığınız gibi kötü değiller
İyi olanlar varda hiç denk gelmemiş olmalı.
Çevremde ilaç kullanmayan kimsede yok ve artık neredeyse herkes kalıcı şekilde düzenli şekilde ilaç kullanıyorlar ve her geçen zaman dozu artıyor içten içe zarar veriyor. İlaç firmaların asıl amacıda bu zaten düzenli müşteri…
Kronik hastalıklar arttığı için etrafımızda ilaç kullanan çok kişi var. Bunlar basit enfeksiyonlar gibi bir hafta sonra iyileşecekleri tedaviler değil. Hem hastalık ömür boyu sürüyor hem de hasta yaşam tarzını hastalığına göre ayarla (ya) mıyor. Uzun süren tedaviler kaçınılmaz oluyor dolayısıyla.
Bilemiyorum ama sağlık sektöründe bazı değişiklikler yapılmalı spora teşvik edilmeli insanlar öyle küçük bir ağrıda ağrı kesici kullanmak doğru değil insanlarda bilinçsiz bu konuda kendileri istiyor özellikle ağrı kesici yazar mısın diye
Tabii ki ama evet hasta popülasyonu da çok sıkıntılı. İnanın çoğu hastalık hastası 😄
Beslenmesine dikkat etse, biraz hareketli bir yaşam sürse sorunu ortadan kalkacak ama bunu dile getirdiğimizde bir ilaç bile yazmadı diyorlar. Dediğiniz gibi özellikle ağrı kesici ve antibiyotikleri inanılmaz derecede suistimal ediyorlar, reçete ettiremezse akrabadan komşudan alıyor yine içiyor gereksiz yere.
Şu an mesela kullanmak istesem zaldiar , ritalin , lyrica , neruda. Smyra hepsinden var evde. Çoğu merak ediyor etkisini kullanmak istiyor bu ürünleri hatta ücretli ciddi fiyatlara satılabilecek ürünler bunlar ama farkında değiller ki onlara içten içe zarar veren şeyler ciddi hastalıklar sonrası sakinleştirici ve ağrı kesici özelliği olan ilaçlar.
O kadar cahil insanlar var ki bunlar zararlı dersen daha da çok kullanmak istiyorlar
Evet, birçoğu sizden çok bilerek geliyor hastaneye hangi ilacı vereceğinize kadar söylüyorlar 🤦🏼♀️
Bilinçsizler işte sonra daha da kötüye gidiyor hayatları. Zaten başlangıçta kendilerine bakmazlarsa daha çok ilaç kullanırlar
Siz yine de doktora görünmeyi bir düşünün :)
Tabii ki, şu an gördüğünüz tansiyon, şeker, kolesterol... gibi hastalıkların çoğunun temelinde hayat tarzı yatıyor. Biraz daha bilinçli olabilsek çok daha sağlıklı olacağız
Bir düşünürüm en son covid aşısı için gitmiştim mecburen yaptırdım onuda zaten o da olumsuz etkiledi beni öncesinde daha sağlıklı hissediyordum.
Böyle sağlıksız beslenip spor yapılmazsa düzelme olmaz ki. Üşengeç halde insanlar yerinden bile kalmak istenemiyorlar
gayet sağlıklı kalbim
Sen bi doktora git bence normal değil gibi