Güncellemeler
4 gü
Dişimin ağrısı dün gece geçti sabah dişçime gittim pansuman yaptı dişime kanal kısmına iğne sokup çıkardı sinir var mı diye baktı galiba bişey hissetmedim hiç uyuşturmadı zaten ağzımıda dişimi kontrol etti sallanıyor mu dişinde sallanma yok dedi bidaha ağrı olursa çıkıp gel dedi ama olcağını düşünmüyorum dedi çarşamba günü gidicem inşallah dişimi çekmez gayet iyi durumda dişim şu an antibiyotiği kullanmaya devam et dedi dişimi çekmez dimi
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
bende kanal tedavisi oldum ve sonrasında bi ağrım olmadı. normal değil kesinlikle , ağrı kesiciyle durduğunu söylediğine göre çok rahatsız eden bir ağrı , siniri tam olarak alamamış olabilir başarısız kanal tedavisi olabilir tekrar git doktora eğer yine normal derse başka doktorda görün.
Kanalın parasını almadılar benden başarısız olan işlemden para alırlar mı peki sonuçta mağdur benim
kanal tedavin devam mı ediyo yoksa dolgusunu yapıp bitirdi mi
Devam ediyor çarşamba 2. Seansa gel dedi
daha başarısız değil eğer 2. seansda bitirirse kabal işlemini dolgu yapıp ve ondan sonra ağrımaya devam ederse başarısız olur. Ama yinede söylemek isterim benim kanal tedavim 4 seansda bitti doktorum dişime müdahale ettiğinde acıdığını söylediğimde her defasında ilaç koyup kapatı yoladı. ben 1. 2. 3. 4. senasların hiçbirinin sonrasında ağrı yaşamadım hala dahada ağrı olmuyo
diğer yorumlarıda okudum dayanılmayacak kadar çokmuş gerçekten çok üzüldüm bende gece 5 lere uyuyamadığımı hatırlıyorum diş ağrısından çok kötü bi ağrısı var , ve bu kadar ağrı yapmadı kesinlikle normal değil kanal tedavisi bitmemiş olabilir ama bu kadar ağrı yapmamalı
En fazla üç gün sonra geçmesi lazım.
Belli ki siniri almamış. İnşallah korktuğum olmamamıştır. Hatasını saklanıyordur.
Çarşamba günü yaptırdım cuma sabahı başladı ağrı bugün 3. Gün oldu şu an ağrımıyor ağrı kesici içtim
2 gün daha bekle o vakit. Sonra git baktır.
Ben geçen sene aynı dişe dolgu yaptırdım farklı bir yere. Arada bir sızısı oluyordu. Zamanında düzgün yapmadılar ama elden bir şey gelmedi.
Sonra bir dişçiye gittim ve sürpriz. Kanal tedavisinde kullandıkları o dişi deldikleri matkap ucu içinde kırılmış orada kalmış.
Çok şükür iyi bir Doktara geldim de kurtuldum. Diş ihmale gelmez. Ömür boyu seninle ve o yüzden iyi bak onlara. İnsan kıymetini sonra anlıyor. Çürümesine izin verme sakın. Çok para gider deme eğer dişin giderse bir daha geri gelmez.
Rabb'im şifâ versin inşallah
Peki ben başka doktora gidebilir miyim ödemesi alınmadı benden kanalın bende memnun kalmadım
Gidebilirsin tabii ki. Ama önce gittiğin yere bir git kontrolleri yaptır.
Parasını alırlar mı peki
Evet alırlar
Ya bakın ben size şöyle anlatayım ilk görüşmede doktorum bana antibiyotik yazdı dişimdr iltihaplanma var diye sonra ben ilacı yarıda bıraktım 3 tane kalmıştı ilaçtan bayramdan sonra kullanmaya başlamıştım ilacı sonra bıraktım yan etki yapıyor diye acaba ilacı yarıda bıraktım enfeksiyon tekrarlama yaptığı için mi kanalda böyle sorun yaşıyorum dünde dişçime gittiğimde antibiyotik yazdı tekrar ama o ilacı yarıda bıraktığımı bilmiyordu dün söyledim daha düşünü yazdı bana
Dişte apse yaptıysa Rontgen de belli olur. Ama ihmal etmeyin.
Yarıda bırakmanızdan kaynaklı mı bilemem.
Orada apse varsa zaten sizin dişinizi tedavi ederken iğne uyuşturmaz normalde.
Siz ilaçları muhakkak kullanın
kanal tedavisi olduğu için iyileşme süreci gerekir eğer yeni olduysa bir süre üstüne çiğnememeye çalış bence
Dişim çok ağrıyor ama haftaya 2. Seansa gidicem ağrı kesicilerle duruyorum dayanamıyorum
yani bence doktoruna git madem dayanamıyorsun bir sıkınt olabilir
Gittim antibiyotik verdi
Tam almadıklarında ağrıyor zaten dolgu iyi olmzsa bir süre sonra sinirler yeniden gelişiyor azılarda
Eğer dolgu yüksek kaldıysa ve ağzın kapalıyken karşıdaki dişe değiyorsa ağrı yapar çok fena yükseklik alınmadığı sürece ağrır
Değince ağrıyor ama onun haricinde elimi koyup bastırdığımda kalp gibi atıyor ağrıyan bölge sinir alındı dedi bana doktorum
Dolgu yüksek kalmış olabilir törpülenmesi lazım
ya da sinirler tamamen temizlenmemiştir bana birinci ihtimal gibi geliyor başıma geldi daha öncs
Ağrıtıyor mu peki o
Evet ağrı yapıyo ve sıcak soğuk hassasiyeti de yapıyor
Yani belkide çenen ağrıyor olabilir