PDW referans aralığı 9,8 -16
Çıkan değer 9,7
MACROR referans aralığı 4-10%
Çıkan değer 3.2%
MİCROR referans aralığı 0.2-1.9Çıkan değer 2.5
HGB referans aralığı 10,6-13,5g/dl
Çıkan değer 10.4g/dl
HCT çıkan değer 36,6-44%
Çıkan değer 32,5%
RBC referans aralığı 3,92-5,08 10^12l
Çıkan değer 3.71 10^12/l
Sedimantasyon referans aralığı o-20 mm/h
Çıkan değer 21 mm/h
Potasyum referans aralığı 3.5-5.1mEq/l
Çıkan değer 5.27mEq/l
Vitamin B12 referans aralığı 197-771pg/ml
Çıkan değer 172 pg/ml
Kolesterol referans aralığı -200 mg/dl
Çıkan değer 274 pg/ml
CRP Türbidimetrik referans aralığı 0.5-5 mg/l
Çıkan değer 0.4 mg/l
Umarım cevap alırım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Aneminiz var bunun için hematolojiye gidilmez önce dahiliye Demir ve B12 takviyesi verecek onlar düzeldiği halde, adet kanamanız da çok olmuyorsa veya başka bir yerden kanama olmuyorsa neden hala düşük diye hematoloji araştırır. Her anemisi olan hematolojiye gelseydi lösemi falan olanlar randevu bulamazdı. Kolesterol yüksek gelmiş ama tek başına kolesterol bir anlam ifade etmiyor LDL mi yüksek HDL mi o önemli.
Normalde adet kanamam olurdu bir kaç gün yoğun gelirdi ama bu sefer bir gün yoğun oldu çok kısa sürede bitti
Adet kanamasının fazla olması da anemi yapar ama sizin zaten b12 eksikliği gibi bir sebebiniz var önce o takviye edilsin anemi düzelmezse adet yoğunluğu ile ilgili kadın doğum uzmanına gidebilir. Her kadının ilk birkaç gün zaten yoğun gelir ne kadar yoğun olduğu önemli. 1 gün olup bitmesi de normal değil tekrar aynı şekilde olursa mutlaka kadın doğum uzmanına gidin.
Tamam çok teşekkür ederim ya aslında kilo kaybim olmasa bu kadar kafamı yormazdim ama kilo kaybi yaşadım istahszliktan dolayı üc dört aydır falan yeme isteğim olmadığı için az yiyorm en son 38 kiloydum şu an ailemin zoruyla kilo almaya çalışıyorum
B12 çok düşük ve muhtemelen demir eksikliği anemisi de var.
Kolesterol için doktorunuz nasıl yönetileceğine karar verir. Potasyum yüksekliğinin (yüksekliği tehlikeli bir elementtir) sizin için fazla olduğunu düşünmüyorum DOKTORUNUZA danışın. Geçmiş olsun.
Ne gibi tehlikeli açar mısınız ya istahsizim da çok yemeye zorluyorm kendimi en son 38 kiloydm şu an bilmiyorum
33 yaşındayım ben
Öncelikle korkmayın 5,27 dikkat edilmesi gereken bir seviye değil. Ya yakın zamanda muz gibi potasyumlu gıdaları çok tükettiniz ya da susuz kalıyorsunuz.
İştahsızlık sizde kansızlık yapmış gibi duruyor, asıl dikkat edilmesi gereken bu çünkü sizi yorar.
Kansızlık iştahsızlığı çok arttırır, saç dökülmesine sebep olur, çabuk yorulursunuz, genel bir halsizlik olur bir şey yapmak istemezsiniz. Asıl toparlamanız gereken orası aslında (RBC, hemoglobin, hematokrit gibi değerlere bakacak olursanız düşükler bu kansızlığı düşündürür).
Öncelikle doktor kontrolünüzü yaptırın ve size verdiği tedaviye uyun, ben sizinle ilgilenen doktor değilim.
Mümkün olduğunca düzenli, sağlıklı yemeye çalışın. İhtiyacınız olan tüm besinleri almaya özen gösterin.
Bol su için.
Bol sebze meyve yiyin.
Spor yapın (hiç değilse gün aşırı yürüyüş)
Ve eksik kan değerlerinizi (b12 gibi) tamamlamaya bakın
Geçmiş olsun💕
Peki nasıl toparlarim bu durumu iştahımı açacak şeyler yersem beslenmem duzelirse geçer mi bu arada susuz kalmam imkansz cubku nerden baksan günde 20 bardak tan fazla su içen biriyim
Teşekkür ederim ilginiz için ben 1.55 boyundayım kilomda daha önce 54 veya üstü gibi biseydi kilo alma kilo verme durumu yasadm ama normal şekilde fakat şu an kilo kaybm çok fazla 38 kiloydm en son şu an bilemiyorum ne kadarim ama kendimi yemeye zorluyorm hem yemek hem de tatlı türleri vs
Eğer demir eksikliği anemisi (kansızlık) ise demir takviyesi verirler. Halk arasında iştah açıyor olarak biliniyor o ilaçlar. İştahı doğrudan açmasa da yemeğe oturduğunuzda rahatça yiyorsunuz, iştahsızlık sorununuz ortadan kalkıyor. Tabi doktorunuza iştahsız olduğunuzu belirtin çünkü çok zayıfsınız yaşınıza göre, gerekirse kilo kaybınızın sebebi araştırılsın. Keçi boynuzu pekmezi de iştahı açar diye biliyorum.
Kilo kaybınızı ben fazla gördüm, bir danışın derim doktorunuza
Kilo kaybına bağlı bu değerler düşmüş olabilir, tabi önceki tahlilleri bilmiyorum ama
Ya ben bacagimdaki tümör için ortopedi ye gittim çok ciddi kemik ağrıları yasiyodum iyi huylu tümörler kansere döndü sandım çok korkmustm ama d vitamini eksikliğim çıktı 10 a inmişti vitamin kullandm üç ay ortopedi olduğu için bence çok ilgilenmedi ama tekrar kan verdim değerler de bu paylastgm değerler hstneye gitmeye firsatim olmadı acaba başka bölüme mı gitsem
Bacagmda iyi huylu tümör var
Çok geçmiş olsun.
Dahiliyeye veya hematolojiye (dahiliyenin kan hastalıklarıyla ilgilenen bir alt dalı) gidebilirsiniz.
Aile hekiminizin de bakabileceği değerler hepsi
Ortopedi uzmanı kendi alanıyla ilgilenmiştir.
Bu arada sadece genel tıbbi bilgi ile yorum yapıyorum. Doktora muayene olmayı ihmal etmeyin. Sizin için en uygun tanı ve tedaviyi doktorunuz bilecektir
Evet ya öyle oldu onda bile tumorde bı tık büyüme varmış ama tehlikeli yerde diye almamız sakıncalı dedi bana abartiyosn dedi ya çok ilgiliydi ama abartiyosn demesi saçma çünkü bacagmda şişlik yokken sonradan sislik oluştu ve nokta kadar bı büyüme dedi bu şişlik yapmaz dedi
Teşekkür ederim biliyorum yorumunuz çok değerli bende zaten dahiliye ye gitmeyi düşünüyorum ama şu an önceliğim biraz beslenmemi düzeltmeye çalışmak biraz daha iyi beslenirsem belki toparlarim diye düşündüm ailem de zorluyor zaten yemem icin
Onlar için basit bir duruma korkuyla gitmenize şaşırabiliyorlar bazen o yüzden abartma dediğini düşünüyorum, belki de boşuna telaş yapmamanız içindir kişinin mizacıyla ilgili olabilir.
Bence de bir dahiliye uzmanının görmesi, genel bir tahlili iyi olacaktır sizin için. Zaten o yapmanız gerekenleri söyler size.
Çay kahveyi de biraz azaltabilirsiniz çok içiyorsanız, özellikle yemeğin üstüne içmemeye gayret edin.
Yok aslında pek içmem çay uzun zamandır bu akşam bı bardak içtim o kadar evet mizacı da biraz öyle idi şakacı iyi biriydi
👍
Geçmiş olsun tekrardan, şifa diliyorum 🌸
Teşekkür ederim 🌹
B12 dusuk, muhtemelen demir de dusuk, kolestrol biraz yuksek. kolestrolun ya genetik ya sedanter bir yasantin var ya da kalitesiz/ dikkatsiz besleniyorsun. Kolestrolu ilac tedavisine baslamadan dusurmelisin. gecmis olsun.
Teşekkür ederim annemde var maalesef ama ben son bir kaç aydır çok dengesiz beslendm neredeyse hiç yemedm diyebilirm 38 kiloya kadar düşmüştm ama 2 haftadır kilo almaya çalışıyorum bakalım alacakmiyim bilmiyorum
38 kg biraz dusundurucu, cok zayifsin. seni dusundurucu bu psikolojik sorun neyse uzaklasmalisin.
Hiç sorma 🥺😭
Normal bir seyin yok
Sağlıkçı misin teşekkür ederim
Degilim ama bir seyin yok. Kan degerin dusuk biraz birde b12 dusuk. Kolestrol yuksek birde
Ya biliyorum onları ama Instagram dan bı hemotoloji Dr una gönderdim Dr a gidip ileri tetkik ve tedavi planı yapılsın dedi
Dusuk degerleri duzeltmek icin demistir. Doktora neden gitmiyorsun
Vaktim olmadi gerek varsa başka bölüme gitmek jcin sordum
Herhangi bir aile sagligi merkezine de gitsen bakarlae