Merhaba makyaj yapan kızlara bu sorum. BB krem alacağım fakat gözeneklerim açılır mı? Yüzüme zarar verir mi? Kullananlar ya da bu konu hakkında bilgi sahibi kişiler sorumu cevaplarsa çok sevinirim :) BB krem cilde zarar verir mi?bb krem zararları
Fondötenin cildimize ağır geldiği zamanlarda, hafif makyaj yapmak istediğimizde, makyaj yapmaya üşendiğimizde kurtarıcımız BB kremler oluyor. BB kremler fondötenlerin yerini almış durumda. Çoğu kadın günlük makyajlarda fondöten yerine BB kremleri tercih ediyor. Bunun sebebi ciltte hem daha doğal durması hem de kolay uygulanabilir olması. Ancak BB krem ile ilgili sorulan birçok soru var ve bunlardan bazıları da şu şekilde: BB krem nedir, ne işe yarar? BB krem yüze zarar verir mi?
BB krem nedir, ne işe yarar?
BB krem yüze zarar verir mi?
BB krem makyajlarımızda fondöten yerine kullanılan bir üründür. Yüzde kalıp gibi durmaz, hafif kapatıcılık verir ve cilt tonunu eşitler. Cilt tipine uygun olanı seçtiğiniz takdirde cildinizi kurutmaz tam tersi nemlendirir. BB kremleri renkli nemlendiriciler olarak tanımlayabiliriz.
BB krem ilk piyasaya sürüldüğünde kullanılma amacı farklıydı. Yüze yapılan estetik ve medikal işlemlerden sonra hassas olan cildi korumak amacıyla kullanılıyordu. Hem cildi nemlendiriyordu hem de işlem sonrası yüzü hassas olduğu için makyaj yapamayan kadınların daha iyi görülmesini sağlıyordu. Çünkü cilt tonunu eşitliyordu. Daha sonra ise günlük hayatta hafif makyaj yapmak isteyenlerin göz bebeği haline geldi ve popüler bir ürün oldu.
Genç kızlar tarafından da tercih edilen BB kremler yüzde yok gibi durduğu için her yaştaki kadınlar için uygun aslında. Ciltte ağırlık yapmadığı için herhangi bir zararı da olmuyor.
BB krem cilde zarar verir mi?
BB krem Farmasi zararları
Dediğim gibi BB krem cilde zarar vermez. Ancak BB krem zararları yoktur da diyemeyiz. Her üründe olduğu gibi cildinize zarar vermemesi için BB kremi doğru şekilde kullanmanız gerekir.
Eğer BB kreme nemlendirici muamelesi yapar ve cildinize nemlendirici sürmezseniz BB krem cildinize zarar verir. BB krem tabi ki sadece cilt tonunu eşitleyen bir ürün değil. Aynı zamanda cildinizi de nemlendirir. Ancak verdiği nem yeterli olmaz. Hele ki kuru bir cilde sahipseniz BB krem kullanmadan önce cildinizi nemlendirmeyi ihmal etmeyin.
BB kremler güneş kremi yerine geçmez. Eğer “BB krem nasılsa yüzümü koruyor güneş kremi kullanmama gerek yok”, diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. BB krem sürmeden önce cildinize güneş kremi sürmelisiniz.
BB kremler renkli nemlendiricilerdir. Bazı kadınlar BB kremleri nemlendirici gibi kullandıkları için akşamları ciltlerini temizlemeden uyurlar. Burada BB kremin fondötenden hiçbir farkı yok. Eğer BB kremi cildinizden temizlemezseniz gözenekleri tıkar ve cildinize zarar verir. Bu yüzden akşamları cildinizi temizleyin ve nemlendirin.
BB krem Farmasi zararları var mı? Piyasadaki en popüler BB kremlerden olan Farmasi BB krem ile ilgili çok fazla soruya rastladığım için bu konuya da değinmek istedim. Farmasi BB krem benim çok severek kullandığım bir ürün. Cilt tonunu çok güzel eşitliyor ve doğal bir ışıltı veriyor. Yukarıda anlattığım talimatlara uyduğum için de cildime hiçbir zarar vermedi. Hatta iyi bile geldi diyebilirim.
BB krem nasıl kullanılır?
BB krem cilde zarar verir mi?
BB kremi 3 farklı şekilde uygulayabilirsiniz.
BB kremi fondöten fırçası ile uygulayabilirsiniz. Ürünü önce parmağınız ile yüzünüzün belirli bölgelerine koyun, ardından fırça ile yayın. Fırça ile yaydığınızda ürünün kapatıcılığı daha yüksek olacaktır.
BB kremi sünger ile uygulayabilirsiniz. Ürünü ister yüzünüze sürerek ister süngerin üzerine sürerek cildinize yayabilirsiniz. Sünger BB kremi bir miktar emer. Bu sebeple daha doğal bir bitiş sağlar ve kapatıcılık oranı düşer.
BB kremi eliniz ile uygulayabilirsiniz. BB kremin amacına en uygun olan uygulama biçimi elle uygulamak. Çünkü daha pratik oluyor ve daha doğal bir bitiş yakalıyorsunuz. Ürünü parmağınıza alın ve dairesel hareketler ile tüm yüzünüze yedirin.
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Cilt tipine uygun olanını kullandığın zaman hayır değil. Fondöten gibi ağır ürünler ile cildini yoracağına bb krem daha doğru bir seçim olur. bb krem aslında bir bakıma renkli nemlendirici gibi bir şeydir. Tabiki de bilinmeyen, dermotolojik olarak test edilmemiş bir ürün sürersen sana zararı olur ama cilt tipine ve yaşına uyanı kullanırsan bir sorun yaşamazsın. İçeriğinde güneş koruması olması da cildin için büyük bir artıdır. Güneşin zararlı ışınlarına karşı yaz kış güneş koruyucu kullanarak hem cilt hastalıklarından hem de yaşlanmadan bir nebze olsun korunabiliriz. Makyajını eve geldiğinde güzelce temizlersen ve cildine uygun bakım ürünlerini kullanırsan zararını değil yararını görürsün. Cilt bakım ürünlerinde eczanelerde satılan dermokozmetik ürünlerden yararlanabilirsin. Tüm bunları bu alanda yıllardır yazılar yazan bilinen bir blogger olarak yazıyorum.
Aslinda kullanim amacina bagli. Eger kapatici veya fondoten gibi kullanmak istiyorsan biraz yetersiz. Cunku cilt hemen emiyor. Ama makyaj bazi olarak kullanacaksan baya iyi. Karma bir cildim var ve su ana kadar hic bir zararini gormedim. Kullanacagin markaya da bagli aslinda. Ben Yves Rocher'in urununu kullandim ve gayet guzeldi.
Yuzune ne sursen kimyasal yani ama zararli bir urun ancak yoldan, flormardan falan aldigin bir sey olabilir, en uygun fiyatli ve nispeten kaliteli bb kremleri gratiste garnier veya body shop ya da yves rocher den al. Ama body shopinkini oneririm. ben 2 yildir onu kullaniyorum.
Ben kullandim yagli oldugu icin yuzumu guzel gostermiyordu cildimde yagli. Bu yuzden biraktim. bir zararini gormedim elbette vardir zarari ama öbür fondatenlere gore azdir. Bitkisel vs. Diye duymustum. Imex diye fondaten var tamamen bitkisel arastirabilirsin belki isine yarar
Ben kullanyrum digeer fondetenlerden daha iyi akmıyorda bb krem hem nemlendirici ayni zamnda fondeten görevi yapiyor ben memnunum bir sürü şey sürmene gerek yok yüzüne cildini temiz tut bb kremini sür ben bir onu sürüyorum 5,10 dkya teninn rengiyle ayni oluyor sonra eyeliner dukak kremi yetiyor ;) :))
Bb kremler iyidir. Hem nemlendirici hem su bazlı. Ben severek kullanıyorum ama cildimde aşırı sivilce yapıyor o yüzden sadece göz altı için olanını kullanırım. Özeneceğim bir yere giderken sürerim yüz için olanı.
merhaba garnierden bb krem kullan hiç zararı olmuyor 2 senedir kullanıyorum yüzümde ne leke ne iz hiç bişey yapmadı ama cilten cilde fark eder ama cok nötür bişey tavsiye ederim
BB kremi severek kullanıyorum. Herhangi bir zararı yok, hatta kapatıcılık özelliği olduğu kadar cildi de nemlendirme potansiyeline sahip. Her cilde uygun. Ben gözaltı için olanı özel günler de; (Kına, düğün vb.) yerler de kullanıyorum.