Garnier BB krem kullanmaya başlıyacağım.
Sivilce ya da siyah nokta yapar mı?
Cildin nefes almasını da sağlıyormuş bu yüzden sivilce felan olmaz diyorlar.
bb krem sivilceleri kapatır mı
Kullananlar veya bilgi sahibi olanlar görüş belirtebilir mi?
Garnier BB krem kullanmaya başlıyacağım.
Sivilce ya da siyah nokta yapar mı?
Cildin nefes almasını da sağlıyormuş bu yüzden sivilce felan olmaz diyorlar.
bb krem sivilceleri kapatır mı
Kullananlar veya bilgi sahibi olanlar görüş belirtebilir mi?
Son yılların favorisi BB krem, CC krem ve renkli nemlendiriciler, fondötene alternatif olarak öne çıkıyor ve günlük makyajda sıkça tercih ediliyor. Bu kremlerin ortak özellikleri ciltte hafif bir fondöten etkisi verirken (cilt tonunu eşitleme, kusurları kapatma, pürüzsüz görünüm) aynı zamanda cildin nefes almasını sağlaması ve kimi zaman bakım da yapması. Peki bu ürünler cilde gerçekten faydalı mı, yoksa bb krem sivilce yapar mı?

Sivilce sorunundan önce BB krem nedir ve ne işe yarar konusundan bahsetmek istiyorum. İlk olarak yıllar önce Uzak Doğu'da popüler olan ve tüm dünyaya yayılan BB kremin açılımı beauty balm'dır. Cildin kusurlarını fondöten gibi örterken bakım yapmayı vaat eden bb kremin türkçesi güzellik balm'ı demek yani. Balm'ın ne demek olduğunu bilmeyenler için açıklamam gerekirse; vazelinin kıvamı balm'dır. Lip balm denilen dudak nemlendiricileri de bu yapıdadır. Bazı markaların vücut balm'ları da kuru ciltler için üretilmiştir. Kısacası tereyağa veya vazeline benzeyen yağlı kıvamlı ürünlere balm denir. İlk bb kremler bu yapıdaydı ve yoğun nemlendirici özelliği ile cildi yumuşacık yapıyordu. Ancak yağlı ciltlilerin kullanması için uygun olmayan bu kremler cildi çok parlatıyor ve sivilceye sebep olabiliyordu. Günümüzde piyasada bulunan garnier bb krem gibi ürünler ise balm kıvamında değil ve daha hafif. Bu sebeple sivilceye pek sebep olmuyor.

Farmasi ve garnier bb krem gibi günümüzün popüler bb kremleri daha çok renkli nemlendirici gibi. Aşırı yağlı ve parlak bir görünüme sebep olmuyor. Bu sebeple cildiniz aşırı yağlı olmadıkça rahatça kullanabilirsiniz. Yağlı ciltlerde sivilceye veya beyaz noktaya sebep olma ihtimali ise her zaman var. Eğer cildiniz hassassa ve kolayca sivilce çıkıyorsa bb krem yerine cc krem veya su gibi kıvamı olan renkli nemlendiricilere yönelebilirsiniz. Onlar da aynı etkiyi verecektir. BB krem yapısı gereği biraz daha ağırdır ama dediğim gibi pek çok marka daha hafif bb kremler üretiyor. Bu bb kremler gerçek, balm kıvamında olanlar kadar yoğun bakım sağlamıyor ama olsun; sivilce çıkmasından iyidir :)
BB kremin sivilce yaptığı kişiler için harika bir önerim olacak. Eğer BB krem size sivilce yaptıysa Propia markasını kullanmalısınız.

Propia sivilce problemiyle savaşmakta uzman bir marka. Eğer yüzünüze sivilceler varsa Propia bakım setini kullanabilirsiniz. 3 üründen oluşuyor. Yüzü kurutmadan temizleyen sivilce karşıtı yüz yıkama jeli. Bu ürünü sabah ve akşam kullanabilirsiniz. Tıkanmış gözenekleri temizliyor, sebum dengesini sağlıyor, sivilcelere karşı savaşıyor ve yeni sivilce oluşumunu da engelliyor. Cilde pürüzsüz bir görünüm ve canlılık veriyor. İkinci ürün sivilce karşıtı günlük nemlendirici. Hem de güneş koruma özelliği var. Cildi yatıştırıyor ve sebum dengesini koruyor. Gözenekleri tıkamadığı için siyah nokta oluşumunu engelliyor. Kolayca emilir ve parlamaları önler. Üçüncü ürün ise sivilce karşıtı yoğum bakım kremi. Cilt kusurlarını giderir, sivilce oluşmasını engeller. Sebum dengesini korur, gözenekleri tıkamaz. Cilt bariyerini güçlendirildiği cilt direncini arttırır. Eğer sivilcelerle uğraştığınız bir dönemdeyseniz bu seti denemenizi öneririm.
pure beauty cc krem içerisindeki maddeler sivilce yapmıyor yinede yüzünü neutregena ya da loreal gibi bir markanın jeli ile temizle burada yüz temizleme fırçası kullanmalısın süngerler bakteriyi yayıyor... ellerimizde aynı şekilde... svilceleri sıkma illaki sıkacaksan üzerine saf su sür alkol sürme... daha sonra bu markaların toniği ile pamuk pedi ile tonik sür cildine... en son yağsız nemlendirici ile nemlendir...
Son olarak bol su iç... karaciğer toksinleri atamadığında ciltten atmaya çalışır...
Fast food, ve asitli içecekler tüketmemeye çalış ev yemeği ya da , pide, lahmacun, pizza, tantuni, kebap gibi şeyler ye
sivilcelerin geçecek çıksa bile pure beauty cc kremle kapatacaksın ;) çok büyük bir sivilcen çıkarsa onu kaş kalemi ile ben yapabilirsin ;)
Soner Sarıkabadayının beni var üstelik adam kel ama çok karizmatik ;) tabi sen ben yapmayabilirsin :D
rica ederim
Problem olmaz ama tabiki cildini iyi temizlemelisin hem kullanmadan önce hemde gün sonunda. Ama yapı olarak zaten karma ciltler için olanlar mesela sivilce önleyici maddeler içeriyor. Ben çok uzun süredir kullaniyorum çok memnunum
Kullanmış oldugunuz garnier bb hangi serisi.. uzun boylu olan seri mi acaba
iyi temizlersen hiç bişey olmaz ama her gece yıkayıp silmen şart
Cevap
7Cevap
BB kremi kullandım , fondöten gibi değil zaten kapatıcı özelliği olan bir krem gibi düşünebilirsin.
BB krem= Kırışıklık kapatıcı ve giderici + güneş koruyucu+ yaşlanmayı geciktirici + sivilce kapatıcı ve iyileştirici + leke giderici + doğal renklendirici + güçlü besleyici ve nemlendirici + cildi aydınlatıcı...
Rica ederim :)
hangi markayı kullanıyorsunuz
Ne olursa olsun yüzünün üstüne bir şey sürüyorsun. %100 temasta %40a indirirsin fondotene veya pudraya göre çok az bir farkı vardır nefes aldırır derler. Ben yine de sivilce çıkacağını düşünüyorum. Siyah nokta cildin yağlı olmasıyla alakalı nefes alıp almamasıyka değil diye biliyorum.
Valla benim yüzümde kabarcıklar çıkmıştı isilik gibi minik minik kızarmıştı. Kullanmayı kestim anında 1 hafta sonra düzeldi. Benim cildim çok hassas belki ondandır
Ben kullanıyorum hatta şu an yüzümde garnierin bb creami var ve hiç siyah nokta yapmıyor. Hatta yüzünü yıkadıktan sonra bebeksi bir yumuşaklık bırakıyor öneririm.
Garnier in uzun boylu olan serisini mi kullaniyorsunuz
Ben kullandım.. hıc qüzel diil insanları kandırıolar.. zararıda oldu tabi.
Yüzüne uygulamadan önce ve aksam yatmadan önce yüzünü iyice temizler hic bir sıkıntı yaşatmaz.
Bende kullanıyorum hiç sıkıntı yapmadı kokusu da hoş
Rica ederim :)
Bb krem kullanıyorum ve bu sorunlarla karşılaşmadım.
Bende yapmıyor tam aksine cildimi parlatip canlandırıyor. Cc kremide tavsiye ederim ben cc kullanmaya başladım
bir nevi bb krem ile aynı sayılır ama cc bir tık daha iyisi😊 tavsiye ederim
Güzel temizlersen sorun olcağını sanmıyorum tonik falan ama yağlı bir cildin varsa sivilce oluşur bence.
cilt temizlğne dikkat etmezsen , uyumadan temizlemezsen yapabilr bence sonçta kimyasal bir madde
Bende kullanyorum gayet memnunum fondotendense BB krem günlk kıçullanm içn çok çok uygn mesela :)
bb krem değil fondoten sivilce yapar o yüzden için rahat olsun :)
Aynen fondotende gozenekleri kapadigi icin sivilce yapiyor zaten :)
dışardan gleince yuzunu yıka sonucta illaki kimyasla avr içindee
Ben de garnierin 8 etkili ya da 7 hatirlamiyorumda kullaniyorum yapmiyo
cilde göre değişir, dene bir kaç gün, korkunç bir sivilce yapmaz yani korkma
denemedim bro bilemicem
Hayır yapmıyor, ben bir sıkıntı ile karşılaşmadım.
yapmıyo ben kullandım
sivilce yapıyor. yaklaşık bir haftadır kullanıyor olduğum ve şu sıralar çöpe attığım bb krem.
sivilce yapıyo diye duydum
Iyi temizledigin surece sıkıntı yapmaz
kapatır kızım ne yapması?
İyi temizlemezsen uzun sure kalirsa yapar.
Yapmaz
Yapmaz
BB kremlerin icind
hayır yapmaz.
sanmıyorum
pek fazla kapatmaz
Hiç kullanmadım.
temızler
Kullan
R u homosexual? Lol kffkdkxjd
Erkeksin makyaj mi yapiyn
of hemde nasıl