Güncellemeler
1 yıl
Panik bozukluk hatta atak bile var. Bunları tolere ediyorum ama hiçbir şey yapasim gelmiyor sürekli uyumak oturmak istiyorum ama bu halde iş yapıyorum verimsiz oluyorm. Kafam çalışmıyor gibi hissediyorum konuşurken zorlanıyorm aklıma gelmiyor konuşacağım şey ve en belirgin şeyleri bile unutuyorum. Örneğin geçen tanıdık birinin ismini yanlış söylemişim farkında değilim. Önder yerine onur demişim. Kafam durmuş resmen ve konuşurken zorlanıyorm gibi gibi
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Panik bozukluğa çevirmesin diye kullanılabilir.
Panik bozukluk hatta atak bile var. Bunları tolere ediyorum ama hiçbir şey yapasim gelmiyor sürekli uyumak oturmak istiyorum ama bu halde iş yapıyorum verimsiz oluyorm. Kafam çalışmıyor gibi hissediyorum konuşurken zorlanıyorm aklıma gelmiyor konuşacağım şey ve en belirgin şeyleri bile unutuyorum. Örneğin geçen tanıdık birinin ismini yanlış söylemişim farkında değilim. Önder yerine onur demişim. Kafam durmuş resmen ve konuşurken zorlanıyorm gibi gibi
İşlerin aksıyorsa kullanman lazım.
Ömür boyu kullanmam gerekiyor galiba
Yoo, iyileşme süresi var eğer çevren toksik değilse.
Panik bozukluk olunca ne oluyor
Tedavisi yok
Nasıl yok? Panik ataktan farkı ne
Beyin kimyasalların bozulduğu için mutlu olduğun anda bile panik geçiriyorsun, hayat kaliten dibe iniyor tamamen. İlaç falan da yaramıyor
Bipolarla aynı şey mi acaba ve doğuştan mı geliyor yani genetik mi
Hayır bipolarla hiçbir alakası yok. Borderline'a yatkınlığı olan kişilerde oluyormuş ama onu biliyorum (mesela bhen)
Genetik etkili evet, annende veya babanda bu sıkıntılı ruh hâli vardır
Evet babamda var zaten. Ben babamın aynısıyim. Bende uzun zamandır ya bipolar ya da borderlne bozukluktan şüphe ediyordum. İkisi birbirine çok benziyormus. Ama tam emin olamıyorum çünkü dehb ve otizmden de şüphe ediyorum
Sjkddl bipoların mod değişimi daha uzun bir süreye yayılı, 6-8 ay gibi. Borderline ise en uçta ve saatlik değişimler + mükemmeliyetçilik içerir. İkisinin ortak özelliği de ileri derecedelerse psikozlu olmaları.
Psikoz ne demek sürekli duyuyorum bu aralar
Yani bipolada örneğin depresiflik 2 3 ay sürüyor ise diğerinde 2 3 saat gibi mi
Evet onun gibi ama borderlineınki daha şiddetli.
Psikoz da işitsel ve görsel halüsinasyonları temsil ediyor bu hastalıklarda.
Tam olarak nasıl yani işitsel ve görsel halüsinasyon derken? O zaman bu teşhise engel raporu verilmeli çünkü çalışması zor olur bence
genelde teşhis almadan ilerletmeye çalışıyolar zaten direkt sicile geçip engel teşkil ettiğinden :dd
Neden? Engel raporu vermemek için mi? Bnde psikoz olduğunu sanmıyorum ama dehb otizm veya bipolar borderlne olabilir
Seç beğen al mı yapıyorsun abi o ne
Şüphe 😂😂
Kullanmak gerek evet. Ama doktora danışılmali yine de.
Doktor karar verir.