Sizce alkol tedavisi almalı mı?

Eşim haftada en az 2-3 hatta bazen 4 gün alkol kullanıyor. Bana zararı 0 yani hiç bi zararı yok. Ama hoşlanmıyorum içmesinden sürekli. Zarar olarak arada bi dışarıda içince geç gelmesi, içince horlaması ve genel olarak farklı aktiviteler yerine sürekli içmeye bağlanan aktiviteler yapılmasından hoşlanmıyorum. Yani bi kahve içmeye gitmek yerine evde veya arkadaşlarıyla dışarıda içmeyi tercih ediyor. Kavgalarımız hep bu konu yüzünden. 1-2 defa da alkolün etkisiyle ekstra yüksek kavgalarımız oldu itişmeli falan. Yani üstüne yürüdüm sinirden ittirdi falan ama öyle hozlı değilde yatağa koltuğa ittirdi iyice sinirlendim vurdum falan kollarımdan tutup biraz hızlı ittirdi yatağa falan böyle kavgada yaşadık özür diledi bidaha da öyle çok yüksek şiddetli kavgalar olmadı ama hep içmek istiyor. Bazen içtiği için çok geç geliyor onun yüzünden kavga ediyoruz sürekli. İlla bana zarar vermesi gerekmiyor içmemesi için ama içme dediğimde sana ne zararı var tek yaptığım şey bu falan diyor. Artık o da farkında ilk defa tedavi ol dediğimde olabilir falan dedi ama hemen değil beni sıkma falan dedi

Sizce alkol tedavisi almalı mı?