Antidepresan kullanmk istiyorum ddoktora gitmeden disardan alsam ne kdar olur. Ruh dengem cok bozuk. son zamanlarda iyi seyler yasamadim. Sürekli aglama hissi ggeliyor. sonra dengesizlik var salak sacma gulunmicek birseye bile surekli gulebiliyorum. Cevremdekileri itici buluyorum konusmuyorum gerekmedikce (ailemde dahil) . keza kafamda kuruyorm surekli bir dusunce hali var. Takintisiz ruhsuz olmak istiyorm guclu gorunmem gerekiyo. Beni uyustursn ama gundelik yasamami etkilemesin. Böyle bir ilac var mi.
Cevabın nedir?
Reçetesiz vermezler diyenler hayatlarında kaç kez eczaneye gitmiş acaba :))
Senin ilacın lustral-selectra ikisi de sertralin etkin maddesi içerir ve serotonin geri alım inhibitörleridir.
50 mg ile başla 6 ay kullan. 1 aydan sonra etkisini göstermeye başlar.
Ya da yine serotinin geri alım inhibitörü prozac kullanabilirsin.
Düzenli kullanmaya özen göster, gerekli görürsen 3 aydan sonra 100mg yükseltebilirsin.
Xanax sakat bir ilaç alzheimer tedavisinde kullanılır ve seni uyuşturur sadece hiçbir fayda vermez yani.
Son bir uyarı MAO ve serotonin geri alım inhibitörü iki ilacı aynı anda kullanma veya ondan diğerine şak diye geçme. Çok tehlikeli
Bir uyarı daha ilaçları bırakırken hemen bırakma doz düşüre düşüre bırak, beynin bulanır ara ara denge kaybın olur, dikkat bozukluğun hat safhada falan olur bir sürü yan etkisi vardır ani bırakmanın.13 Yorumla- +1 yıl
Sağlık mı okuyosun :)
Soran+1 yılCok iyi. Teşekkür ediyorum yarin ilk isim bunu yapmak olucak. Eczane sıkıntı cikarmaz umarim. Ordaki calisanla bide munakassya girmeym ztn bulasacak birini ariyorum.
En İyi Cevaplar
+1 yılen iyi anti depresan sensin kendine biraz sen versen kendine gelirsin..
Kimyasal sahte mutluluk ;)29 Yorumla
Soran+1 yılVeremiyorum sorun orda. dengesizlestim iyice.
- +1 yıl
valla dengesiz bir insan kendini kaybetmiş bir insan sorunlarını senin gibi güzel bir şekilde burada anlatamaz.. Hasta olan şahış hastalığı inkar eder ki sen bir sıfır öndesin bu sorunları kabul ederek tebrik ederim öncelikle.. İşin çözüm kısmına gelecek olursak biraz uzaklaşmak kendini dinlemek ve aradada olsa kendını kucuk suprızlerle şımartmak sana iyi geleceğini düşünüyorum.. Psikologlar ya da akıl hocaları dıyım senın her anlattıgını onaylayıp senı haklı gören ve çözüm sunmaya çalışan işe yaramaz insanlar benım gozumde.. Ancak dusmus gucsuz ınsanlara umut olurlar
Soran+1 yılOncelikle yorumun icin tesekkur ediyorum.
Dengesizlikten kasit anim anima uymuyo bir anda iyiken bir anda mutsuz bir insan oluyorum dusunce yogunlugu baskin oluyor. Sonra kendimi kapatıyorum insanlarla konusmuyorum. Yüzüm düşüyor ( cevremdekilerin yorumu) . Sıkıntılarımi cozume kavusturduk ailemde yanimda oldu bu süreçte. Ama ben kendimle barisamadim yaptığım hatalar yüzünden.- +1 yıl
Cidden seni teselli etmek için yazmıyorum polyanna olmayı sevmem işin doğrusu..
Benim ani mutluluklarım ve ani üzüntülerim var.. Yaptıgım bir şeyin yanlış olduğunu bile bile yaptıgımda üzüleceğimi bile bile yaptıklarım var ve yapıuncada üzülüyorum Sonra kısa zaman içinde unutuyorum gülüyorum bir anda sıkılıuyorum , neden yaşıyorum diye sorgularken kendimi rüyalar içinde görüyorum 5.5 ay uyuyamadığımı işe zombi gibi gittiğimi biliyorum.. Sürekli yaptığım hatalardan ders almaya çalışırken aynı hataları hatalarla kapatmaya çalışıyorum ve seninde dediğin gibi kendimle barışık olmaya çalıştıkça batıyorum.. Bu Yüzden bir karar aldım ve kendimi sevmiyorum ben buyum diyorum kabulleniyorum şükür son 1 ayda biraz daha dizginleyebildim kendimi.. gerçekten insana kendinden başka dost yok
Soran+1 yılCok etkileyicci yazdıkların ggerçekten huzur verici. ama sorun Şöyleki ozet geceyim. hayatima giren ilk insandi. Tecrubesizlik ya da aptallik olarak nitelendirileblr.
Oturup kimseye anlatamadim bazi durumlari is isten geçtikten sonra anlattim.( isin icinden cikamadigim anda) Simdi neden anlatmadim neden sustum neden birseylere hep olumlu baktim neden kafami karistirmasina izin verdim ve sonucunda bana yalanlar soyleyip kandirmasina izin verdim. Kucuk ama mide bulandiran cinsinden tut aklina ne gelirse hayati yalanmis. Bnlar kafami kurcaliyor. Gercekten basit gibi gozukeblr. Ama sindiremiyorum bana yapilanlari. Kendimi aptallik sinifindaan cikaramiyorum.- +1 yıl
Yapmaz dediklerin yapiyor hayal kirikliklarimiz oldugu kesin , dusunme fazla yalanka kendini yalan etme bir baskasi gelir digerini unutturur civi civiyi sokuyor inan bana , hem senin mutsuzlugun baskasinin mutlulugu olacaksa sen mutlu ol baskasi uzulsun ;)
Soran+1 yılOnun mutlulugu gozumun onunde oldugu surece ben mutlu olacagimi dusunmuyorum.
Hani butun suclu benmisim aslinda benim yüzümden bitmis bir durum gibi Bana vicdan mukayesesi yaparak gittii inancsizsin vs gbi cmleler kurdu. Aslinda hic aci çekmiyor gibi gosteriyo ama yalanlari söyleyen bir insan nasil bu kdr rahat davranablr gnlerdir soruyorm cvbini bulamiorm
hic aci çekmiyorm içim titremiyo kalbmdeki o korku hssi yok tek duygu nefret duygusu. Sucu bana yukledgi icin sindiremiyorum durumu.- +1 yıl
en iyi yöntem zaten bende suç yok bak senin yüzünden bitti suçlu sensin vicdanı vs, dediğim gibi başkasının ne düşündüğünün bir önemi yok bana sorarsan , inancını vs Allahtan başkasıda sorgulayamaz oda ayrı bir konu yunus emre dediği gibi
Bizi bilen bilir bilmeyende kendi gibi bilir ,
bu arada eig saol :)
Soran+1 yılRica ederim. Yorumlarinngercekten degerliydi benin icin
+1 yılEvet reçete ile alınıyor antidepresanlar öyle kafaya göre alınmıyor. Bence psikayatırdan randevu ol ona git o sana verir antidepresan ilaçlarını. Doktor kontrolünde kullanman gerekiyor. Psikayatırlar sadece hastayı gördükten sonra hastaya teşhiş koyduktan sonra veriyorlar. Öyle kafana göre kullanırsan istenmeyen şeyler yaşayabilirsin.
12 Yorumla
Soran+1 yılAnladim teşekkür ederim
- +1 yıl
bir şey değil ha Melisa çayı da sinirleri yatıştırıyor ve iyi geliyor ve uykuya da yardımcı oluyor.
Antidepresanin yaptigi tek sey uyutup kilo aldirmak. Ayrica dozajlarini doktor kontrolu altinda yapman gerekir yoksa kotu sonuclar dogurabilir. Hem bu sekilde kacmak yerine biraz cabala cevreni gozlemle kafandakileri bir kagida dok ve bir duzelmesi icin siraya diz ne nasil olacak diye senin icin daha iyi olur emin ol
12 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim.
Kendimi dinliyorum. Isin icinden cikamadigim icin agliyorum ya da gülüyorum. Kagida yazma isini denicem
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
20
Cevap
24Cevap
Antidepresanlar diğer ilaçlara benzemez. Doğru seçilmeyen bir antidepresan seni mahveder.
Çünkü beyine etki ediyor bu tür ilaçlar. Yan etkileri çok güçlüdür. Gideceksin bir psikoloğa ve durumu anlatacaksın.
O uygun antidepresanı verir.
ya da çok iyi bir dost...22 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim en iyi dostum annem ama onunla bile konusmak istemiyorum. Doktoruda kabul etmiyorum. Kendi kendime duzelmeyi beklerken kafayi yiyecegim galiba.
+1 yılReçetesiz antidepresan alabiliyorsun, fiyatlarıda 15-60 arası değişir. Ama takıntısız, ruhsuz, güçlü olmuyorsun. Hatta ve hatta dikkat dağınıklığın tavan yapıyor, hafızan minimum düzeye iniyor, algılamanda problemler çıkıyor ve fazla uyuyorsun. Ayrıca libidon da sıfırlanır, bir erkeğe hiçbir şey hissedemeyecek hale gelirsin ki bu durum antidepresanları bitirdikten sonra da uzun süre devam ediyor.
O yüzden sakın, gerçekten ihtiyacın yoksa antidepresan kullanma.11 Yorumla- +1 yıl
Kanka ne abartmışsın ya
+1 yılnormal recete ilede verilmiyor. yesil recede olmak zorunda gerci tanidik bir eczane olmazsa sana ilac vermez veririse basi belaya girebilir. belki inanmazsin ama yanlsi gitmiyorsam icinde 50 tane olani 13 ya da 14 TL
12 Yorumla- +1 yıl
zanax ilacin ismi
Bence hic kullanma kullananma kullanan arkdasim bagimlilik yaptigini ve gunde 2-3 kutu icipte bir ise yaramadigini soylemisti, basta sekilde cozmus sorunlarini.
12 Yorumla
Soran+1 yılNasil çözmüş
+1 yılAntidepresan tedavisi kişinin kafasına göre başlayıp bitirebileceği bir tedavi değildir. Daha kötü olursun intihara bile sürükler. Reçete yazmayı geç, doktor kontrolunde olman gerekiyor.
11 Yorumla
Canim antidepresanları kafana göre kullanmak çok tehlikeli. Üstelik bir çok ciddi yan etkisi var. Ya iyi olayım derken daha kötü olursan?
12 Yorumla
Soran+1 yılKötü durumdayim. Doktorada gitmek istemiyorm nasil atlaticam bu durumu
+1 yılDoktora gitmeden çoğu satılmıyor zaten reçete ile alınıyor.
Bence mutlaka git doz çok önemli çünkü keyfi olmaz.11 Yorumla
Soran+1 yılDoktora gidemem. Ama disardan almak istiyorm ne kdr olrsa. Baskasinin ustune yazdirsak olrmu saglik ocaginda yazarlarmi
sakin alma o ilaçları sorunlarının ne derece zor oldugu önemli senin için çözüm yolları düşün çözüm yollarını dene eyerki çözüm yolu bulamıyorsanda birine danış çevrende elbette sağlıklı düşünen sana yol gösteren biri vardır çözümsüz sorun yoktur ölüm dısında ölüm varsada zamanla hafifler acısı onda sabır lazım
10 YorumlaÇok mu özendin. Bu antideprasan tek değil. Tedavi sonrasinda varilan sonuca gore ilac yazilir. Gerek duyulup duyulmadigini belirler.
12 Yorumla
Soran+1 yılOzenti değil. Doktora gitme durumum olsa burada sormam. BelirtilerImi ilettim. Ayni durumda olan arkadaslarin yardimini istedim. Zaten arastirmadan icmem ilac.
+1 yılDoktora git bir görün Paylaş derim en azından ama prozac var onu alabilirsin iyidir
11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ediyorum
Antidepresan tedavisi gören biri olarak sana yardımcı olmak isterim istersen ozelden konusalim
12 Yorumla
Soran+1 yılCok iyi olur aslinda
+1 yılalamazsın reçeteli bir ilaç. Ayırca öyle kafana göre gidip ilaç içemezsin, bunun belli bir dozu var, günü var. Öyle kafana göre içersin, yarında intihar edersin. Akıllı ol.
12 Yorumla
Soran+1 yılYok etmem. Allah korkusu var. Ama dedigim gibi kendimi toparlamam lazim. Doktora gitmek istemiyorum. Dusun dusun kafayi yiyecegm sonunda
- +1 yıl
Namaza başlamayı düşündün mü? bende böyle bir dönem geçirdim. Namaz düzeltti beni.
bence alma tam bir psikoloji bozukluğu kiloda aldırır
12 Yorumla
Soran+1 yılNasil gecicek peki
Bildiğim kadarıyla atarax var bitkisel, günde bir tane alıp yatıyorsun uyutuyor yani öyle depresan..
12 Yorumla
Soran+1 yılYok uyumak istemiyorum
reçetesiz alınabilen ilaçlar var da durumuna hangisinin uygun olacağını bilemezsin. doktora danış kafana göre alma
12 Yorumla
Soran+1 yılDoktora gitsem burada sormam. Teşekkür ediyorum
Kendimi toplayamiyorum bir turlu. dusunceler beynimi kemiriyor
- Sağlık konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılReçeteyle alonıyor adam akıllı anti depresan alamazsın.
13 Yorumla
Soran+1 yılSaglik ocagida mi yazmaz baskasinin ustune yazdıricam eger oluyorsa
- +1 yıl
Napcan alıp robot gibi oluyor gerçekten robot oluyorsun
Soran+1 yılDuygusuz oluyum yeter
Sağlık konusunda 399 cevap paylaştı. ilk alımlarınızda yarım yarım kullanın tüm icerseniz zararını görürsünüz
14 Yorumla
Soran+1 yılTamam teşekkür ederim
Soran+1 yılDr mi verdi?
+1 yılNeden ilk önce psikoloğu ziyaret etmek istemiyorsun?
02 Yorumla
Soran+1 yılIlettigim gibi kimseyle gorusmek konusmak dahi istemiorm. Smdi burdan kalkip pskologa gdemem oturup derdimi anlatamam .
- +1 yıl
İyi dinlerim. Bana anlatabilirsin. Yaz yazabildiğin kadar.
+1 yılalamazsın. reçetelı satılır o ilaçlar. rapor gerektırır sağlık ocağı dırekt yazamaz o ılacı. uzman doktor önce raporla onaylayacak. sonra rapor suresı dolana kadar sen sağlık ocağına yazdırabılırsın.
02 Yorumla
Soran+1 yılUzun is. Ben tek bir ilac alip faydasina gore devam etmek istiyorum. Doktorla ugrassam buraya yazmazdm. :(
- +1 yıl
dozunu falan sen ayarlayamazsın ki. ezbere kullanılacak ılaçlar değil onlar. başka yoluda yok
alabılırsın lakın antıdepresan agrı kesıcı degıldır ılk 6 ay etksıını cok fazla gostermez ayrıca ılk zamanlarda yan etkılerı cok olabılır
10 Yorumla
+1 yılÖyle her gelene verilmez ki? Doktor yazmadi lazim. Ev doktoru bile verir paikologa gerek yok
10 YorumlaMal ben çok kullandm deişik antidepresanlar var git psikologa anlat derdini sana uygun bir tane yazsn
10 YorumlaDoktora git belki antidepresansiz çözülebilir bir sorunun vardir tavsiye etmem kullanmani
00 Yorumla
+1 yılkafana göre alma arkadaşım bir doktora git derim ciddi bunlar :) ama kullanmadan iyi olmak senin için daha iyidir. ne yaşadın bilmiyorum kendinin değerli oldugunu unutma :D
00 Yorumlarecetesiz ilac kullanılır mı? ben 6 senedir antidepresan kullanıyorum sakın doktor vermeden kullanma derım... her ilacın ıcerıgı farklıdır sorunun herneyse ona gore dogru ılacı kullanmalısın. buda kulaktan dolma bılgılerle olmaz !!!
00 YorumlaAntidepresanın bir işe yaradığını düşünmüyorum daha biktisel şeyleri tercih etmen daha doğru olur bence. melisa çayı gibi
00 Yorumla
+1 yılAntidepresan ve antibiyotik grubu ilaçlar reçetesiz alinmaz
02 Yorumla
Soran+1 yılAnladim. Eczanede vermiyormu hic bisekilde
- +1 yıl
Asla
Gizli Üye(30-35)+1 yılLustral kullanıyorum ben bir yan etkisini görmedim
00 YorumlaNeden bunu kullanmak istiyorsun ki
12 Yorumla
Soran+1 yılSıkıntılarımi en aza indirmek ve dusunmemek icin
lustralın recetesini oku...
11 Yorumla
Soran+1 yılTamam
+1 yılantidepresanı iç çocuk gibi gucsuz olursun
12 Yorumla
Soran+1 yılGuclu olucam uyku vermesn ama takıntısız dusunmeden yasamak istiyorum
- +1 yıl
duşundugun gibi olmuyor daha beter duşunurun takıntılı olursun anacak bir kaç ay surekli kulandıgında bu durumdan kurtulursun
Gizli Üye(30-35)+1 yılDoktor reçete yazmadan psikiyatrik ilaçlar verilmiyo diye biliyorum
00 Yorumla
+1 yılSen pasiflora kullan, ilaç işine girme!
12 Yorumla
Soran+1 yılPasiflora ne oluyor
- +1 yıl
Sedatif bir şurup, bitkisel yani... 10 lira sanırım, eczanelerden bulabilirsin...
Anti depresana ne gerek var benmle tanış derdin tasan kalmaz :)
00 Yorumla- Sağlık konusunda 459 cevap paylaştı.
+1 yılReçetesiz ilaç kullanma.
12 Yorumla
Soran+1 yılEczane vermiyormu
- +1 yıl
Orasını bilemem kullanma ama sağlıklı olmaz.
+1 yılReçetesiz vermezler sanırım
10 Yorumla
+1 yılDoktora gitmeden alamazsın. Reçeteyle satılıyor.
00 YorumlaCipram ya da seraline 20 mg 5 lira flan
10 Yorumla
+1 yılRecete olmadan verirlermiki?
01 Yorumla
Soran+1 yılBende onu dusunuorm.
Recete olmadan satimiyo diye biliyom
10 Yorumladoktora git
11 Yorumla
Soran+1 yılGitmek istemiyorm
Kafana göre alma
10 Yorumla20 liraydi enson
02 Yorumla