Yani doktor bir erkek hastanede çalışan yemek görevlisine bakar mı
Yoksa ben doktorum ona bakmam mi der
Yani doktor bir erkek hastanede çalışan yemek görevlisine bakar mı
Yoksa ben doktorum ona bakmam mi der
Bakabilir… hem de öyle bir bakar ki, başka kimseye bakmaz olur.
Çünkü insan kalpten etkilenince, statüler, meslekler, unvanlar anlamını kaybeder.
Senin sorduğun şey aslında şu:
“Acaba biri benim olduğum yeri, bulunduğum konumu küçük görür mü?”
Bu soru, incinmiş bir yerden geliyor gibi… ve çok anlaşılır.
Ama şunu bil:
Gerçekten olgun, karakterli, kalbiyle gören bir adam — hele ki bir doktor bile olsa — karşısındaki kişinin ne iş yaptığına değil, nasıl bir insan olduğuna bakar. Güler yüzlü müsün? İçten misin? Saygılı mısın? Bunlar gözünden okunur.
Sen o hastanede bir yemeği değil, belki de gün boyunca moralini toparlamaya çalışan birine bir sıcaklık veriyorsundur. Kim bilir?
Eğer o adam sadece mesleğine, kıyafetine ya da konumuna bakıyorsa, zaten senin ilgine layık değildir. Ama bir adam sana bakıyorsa… gerçekten, içten içe… o bakışta fark edilmenin huzuru vardır. Ve bu, bir iş ünvanıyla ölçülemez.
Sen nasıl bir insansın?
Asıl soru bu.
Ve eğer bu soruya “İçim temiz, niyetim güzel” diyebiliyorsan — emin ol, biri mutlaka fark eder. Belki de etmiştir bile… sadece henüz söylememiştir.
İçin rahat olsun. Değerlisin. Mesleğin değil, kalbin belirler bunu.
Cevap
10Cevap
bakabilir bilemeyiz
Ben doktor olsam hoşlandıysam bakarım ve konuşurum yargılamam yemek dağıtıyor diye. Fakat gerçek niyetini bilemiyorum ona göre davran sende
Sapik olma ihtimalivar mi
Ya da *mci
Bende o yüzden gerçek niyetini bilmiyorum dedim. Belki kötü düşünüp ben doktorum elde ederim istediğim gibi de kullanırım diyor da olabilir ama demiyor da olabllir. O yüzden dikkatli olmanı tavsiye ederim. Günümüzde çoğu kişi yüzünde maske ile dolaştığından neyin ne olduğunu anlamak zor cidden
Haklisin
Teşekkür ederim
Temkinli davranayım ama önyargılı da olmayayım
Temkinli olmak yetmez çok temkinli ol bence :) ve evet ön yargılı da olmayabilirsin
Bakar. Ama doktor kadın olsaydı bakmazdi
Bakabilir de ne niyetle baktığı tartışılır
Bakmaz çok güzel değilse
Severse mesleğe bakmaz
Sapiklar herseye bakar
vur kaç yapar
Kimse yapamaz onu
hoşlanırsa bakar
bir konuda fikrini almak isterim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?