Arkadaş dost sevgili eş...
Sürekli ve çok fazla sigara içen insanın yanındaki kişiye pozitif anlamda bir katkısı olabilir mi?
Arkadaş dost sevgili eş...
Sürekli ve çok fazla sigara içen insanın yanındaki kişiye pozitif anlamda bir katkısı olabilir mi?
Sigara içmenin sağlığa ciddi zararları olduğu kesin; hem kendisine hem çevresindekilere olumsuz etkileri var. Ama “çok fazla sigara içen insanın hayrı dokunabilir mi?” diye soruyorsan, insanın davranışları, karakteri, niyeti ve eylemleri, sigara alışkanlığından bağımsızdır aslında.
Yani bir kişi sigara içiyor diye kötü biri olmak zorunda değil; aynı şekilde sigara içen biri çevresine iyilik de yapabilir, destek olabilir, yardım edebilir. Sigara alışkanlığı insanın içindeki iyi veya kötü yönleri belirlemez.
Ama tabii ki sağlık açısından en iyisi sigarayı bırakmak, hem kendine hem de sevdiklerine zarar vermemek. Sigara içen birinin hayatında olumlu etkiler yaratması, iyi davranışlar sergilemesi kesinlikle mümkün. Senin bu konuda kafanda bir şey mi var? Ya da sigara ve insanlar üzerine nasıl düşünüyorsun?
Zannnetmrm sigara içenin önce kendine saygısı yoktur
sigaranın bi pozitifliğini gören olmamıştır heralde
Tsk
Cevap
4Cevap
Sigara ve davranışsal şeyler pek alakalı değil bence.
Sigara zarar veriyor. Sigaraya bağımlı biri vaktinin önemli bir kısmını buna ayırıyor demektir.
Boş biridir.
Sonunda ayrilmissiniz
Mustafa Kemal Atatürk ağır sigara tiryakisiydi. Albert Einstein'in ağır pipo tiryakiliği de bilinen bir gerçek. Ünlü oyuncu Haluk Bilginer keza önemli bir tiryaki. Cem Yılmaz yine çokça sigara içenlerden. Steve Jobs keza genç yaşlarda daha sigaraya başlamış birisi. Nobel ödüllü Kuantumcu Richard Feynman, Astrofizikçi Carl Sagan, radyoaktivite konusunda çığır açan Marie Curie, Stephen Hawking, Robert Oppenheimer keza sigara kullanan tanıdık isimler. Bazıları aşırı derecede bazıları ara sıra olacak şekilde. Özellikle çok isim verdim farklı farklı mesleklerden verdim ki belki daha açıklayıcı olur. Sen diyorsun ki içen kişiler vaktini önemli kısmını buna ayırır boş biridir. Oysa bak sigara içenler insanlığa bilime bilgiye sanata edebiyata sinemaya tarihe ekonomiye yön verebiliyor. Bambaşka ve çok daha verimli şeylere vakit ayırabiliyor. Demek ki söylediğinin çok bir geçerlilik payı yok. Bir de senin açından bakalım. Benim mesela kendi ülkemde tanıdığım onlarca insan var. Ne insana ne hayvana ne doğaya gram saygısı sevgisi olmayan hatta doğayı katletmek hayvanı öldürmek insanı sömürmek konusunda master yapacak seviyede. Bilmem anlatabildim mi.
Ayrılmışsınız derken?
😄
Sigara ula alakalı bir durum değil ki bu
Sigara kötü bir şey
Çok içen insan yararlı bir insan mıdır
Çok içen bir insan iyide olabilir ve içmeyen insan zararlıda olabilir sigaraya bağlamayin iyi kötüyü karakter meselesi 🙂
Ben insanın iyiliginden kötülüğünden bahsetmedim.
İyi insan olmak ile faydalı insan olmak arasında fark vardır.
kimseden hayır beklemiyorum
Bana hayır ver diyen olmadı
Canim ben kendi adıma cevapladim üstüne alınmam mantıksız
Dokunur
Nasıl
Ya sigara içip iyi olanlarda varda
Ama ben içmiyorum
Ne iyisi
Çok sigara içen kendine de eder sevdiğine de
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?