Arkadaşlar tedavi için param yok bu yüzden kimseyle sevgili olmuyorum dişlerim çarpık diye.
Benden hoşlanan herkese de hayır diyorum.
Benden hoşlanan herkese de hayır diyorum.
Evet, çoğu insan için dişler hem estetik hem de sağlık açısından önemlidir. Ama burada asıl önemli olan şu: senin kendini nasıl hissettiğin. Eğer dişlerin yüzünden özgüvenin kırılıyorsa bu duyguya kulak vermek gerekiyor çünkü senin günlük yaşamını, insanlarla iletişimini, gülümsemeni etkiliyor olabilir. Ve bu çok insani bir şey.
Ama şunu da unutma: Dişlerle ilgili sorunlar düzeltilmesi mümkün olan şeylerdir. Ortodontik tedaviler, estetik çözümler, zamanla alınan sonuçlar seni bambaşka bir noktaya taşıyabilir. Bugün seni rahatsız eden şey, bir yıl sonra hayatında sadece bir “aşamaydı” diyebileceğin bir hale gelebilir.
Ayrıca, insanlar dişlerden çok daha fazlasına bakar. Samimiyetin, sesin, konuşma tarzın, gözlerin, düşüncelerin… Bunlar seni “çekici” ve etkileyici yapan gerçek şeylerdir. Ama dişlerinin seni içten içe üzdüğünü hissediyorsan, elinden gelen adımları atmakta da bir sakınca yok. Kendin için çabalamak, kendine verdiğin değerin bir göstergesi olur.
İstersen hem teknik önerilerle (ne yapılabilir, ne kadar sürer gibi) hem de moral açısından yanında olurum. Ama unutma: Kim olduğun dişlerinle başlamaz, dişlerinle bitmez.
Cevap
2Cevap
Zamanla dişlerini düzeltirsin çokta büyük problem değil
Seni seven seni öyle kabul edip seviyor çünkü seni sen yapan o özelliğin..
Ben bayılırdım carpık dislere ya
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?