Bağımlılıktın 25 yıllık bir türlü kurtulamadım , En mutlu ve en hüzünlü anlara eşlik ettin, Çoğu zaman insanların toplanma sebebiydin. Bardaklara dolarken kanı anımsatıyordu şeklin.
Uyuşturucu gibiydin... Yemekten sonra ve önce en az bir bardak icmek zorundaydı insanlar. Kimisi sinirlere iyi geldiğini söylüyordu , kimisi içemediği vakit sinirlendiğini
Herkes bir şeylere bağımlı bu dünyada. gerçek anlamda özgürlük ve bağımsızlık hem taşınması zor bir yük, hem de hiç kolay değil. Sevgiliye değilse sigaraya, alkole değilse ilaçlara, şekere değilse adrenaline ama mutlaka bağımlı herkes. Şanslı olanlar kendilerini daha uzun vadede öldürenlerden seçiyor bağımlılıklarını. O yüzden bağımlılık belli ama alışkanlık iyi ya da kötü olarak ayrılabilir
3
7 Yorumla
Soran
1 yıl
Anlıyorum üstat gayet güzel açıklama olmuş. Eline sağlık
Alışkanlık, zamanla otomatik hale gelir. Sanki o şekilde programlanmışsın gibi olur. Yapmazsan eksik hissedersin ve aklın hep 'ne zaman yapacağım' cümlesinde takılı kalır.
Bağımlılık ise bireysel olarak kontrol edilmesi zor bir durumdur. Dışarıdan müdahale gerektirir.
bağımlılık konusuna bağlı bu tamamen; örneğin kitap okuma bağımlılığın varsa bu sana kazanç sağlar, ama içki ya da sigara bağımlılığım varsa sana zarar getirir.
Elbette kf alışkanlıklar hayatınız olur bağımlıkların kölesi olursunuz sizin kendinize ait bireysel ve özveriniz diye bir şey olmaz bataklğı zamanla farkedersiniz lakin size zamanla güvenlir ve zevk alırsınız beyin diye kavramın olmadığı yerdir kdkdk
Bağımlılık adı altında olan her şey zararlıdır herşeyin fazlası zarar bu ister ot olsun ister bir duygu..
1
2 Yorumla
Soran
1 yıl
Sanırım ne demek istediğinizi anlıyorum ,
Alışkanlıklar veya bağımlılıklar olsun. Biz nefes almaya bağımlıyız bu iyi bir bağımlılık ve elimizde olmayan bir bağımlılık.
Bir insanın kaklıp bali çekmesi köşe başında. bağımlı olmadan önce, elinde olan bir şey. Bağımlı olduktan sonra hasta ve bu bağımlılık kötü bir şey evet.
Alışkanlık , yürümek bu kalp için iyi bir şey.
Çok yürüyüp ayaklarının su toplaması kötü bir şey. ..
Bağımlılık bile bir mecburiyet değildir 1 hafta nezarette kaldım ilk günler baş ağrılarım sivilcelenmem krizlerim falan oldu çıktım sigaraya tekrar başladım sivilcelerim gitti sakinleşti baş ağrım kalmadı ama bağımlılık bile bir mecburiyet değildir
1
1 Yorumla
Soran
1 yıl
Evet insanın fiziki kısıtlamasına karşın bağımlılık bişi değildir.