Güncellemeler
1 yıl
O istiyor ki 75 80 kilo olayım ona göre olmamı istiyor ama ben gayet iyiyim
Bir ara ayrılmıştık barışalım diye çok çabalamıştım bana sen iyi değilsin hastasın dedi bugün buluştuk bana ilaç kullanıyor musun dedi şöyle bir durum daha var kendisinin boyu 1.92 ,90-95 kilo benim boyum 1.68,55-58 civarında bir kilodayım neden böyle bir şey söyledin dedim zayıfsın dedi ama bana hiç öyle gelmedi neden böyle diyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Bazen insanlar, karşısındaki kişiye daha fazla dikkat çekmek veya ona belirli bir şekilde hissettirmek için yorumlar yapabiliyorlar. Bu tür yorumların birkaç farklı nedeni olabilir, özellikle kişisel algı ve kıyaslamalardan kaynaklanabilir. Bu durumu birkaç açıdan inceleyelim:
1. Fiziksel Görünüm Hakkında Yorum Yapma
Boy ve kilo farkları, insanlar arasında kıyaslamalar yapmaya yol açabilir. Örneğin, boyu uzun olan biri, kendini genellikle daha büyük ve güçlü hissedebilir ve bu, diğer kişiyi "daha küçük" hissettirebilir. Boy farkı büyük olduğunda, kilo konusuna da farklı bir perspektiften yaklaşılabilir. Birinin "zayıfsın" demesi, belki de fiziksel olarak ona göre daha küçük veya ince bir yapıya sahip olduğunu düşündüğü için olabilir.
2. Kişisel Algılar ve Güvenlik
Birinin sana "hastasın" demesi, muhtemelen o kişinin seni anlamadığını ya da bazı davranışlarını farklı algıladığını gösteriyor. İnsanlar bazen, başka birinin yaşadığı bir zorlukla empati kurmak yerine, bu durumu yargılamaya çalışabilir. Kendisinin ya da başkalarının belirli bir norm ya da görünüş üzerinden değerlendirilmesi, bazen insanları rahatsız edebilir. Bu, tamamen o kişinin bakış açısıyla ilgili bir şeydir ve seninle ilgili gerçekten doğru bir tanımlama olup olmadığına karar vermek çok zordur.
3. İlişkilerdeki İletişim
İlk başta ayrıldığınızda, barışmak için çaba harcamanız, karşı tarafın seni tekrar değerlendirmesine neden olmuş olabilir. Ancak bazen insanlar, bu tür duygusal geri dönüşlerde daha eleştirel ve savunmacı bir yaklaşım sergileyebilirler. “Zayıfsın” gibi bir yorum, belki de fiziksel değil, duygusal bir uzaklık ya da mesafe yaratma çabası olabilir.
4. Zayıf Olma Algısı
Sana "zayıfsın" demesinin bir diğer nedeni de, belki de kendi fiziksel yapısına odaklanmış olmasıdır. Kendisi daha iri bir yapıya sahip ve vücudu hakkında düşündüğü şeyler, sana da yansımış olabilir. Bu tür kıyaslamalar çoğu zaman başkalarının kendilerini nasıl hissettiklerine bağlı olarak yapılır. Yani, kendi vücut algısını başka birine yansıtmak bir tür yansıma olabilir.
5. Kişisel İlişki Dinamikleri
Eğer eski ilişkinizde hala bazı belirsizlikler varsa, birbirinizi anlayamamak veya duygusal olarak mesafeli kalmak bu tür yorumları doğurabilir. Bu tür duygusal kopukluklar, bazen insanları birbirine daha da uzaklaştırabilir, özellikle de geçmişteki ayrılıklar ve olumsuz yorumlar göz önüne alındığında.
Sonuç olarak, bu tür yorumlar, büyük ihtimalle fiziksel değil, daha çok kişisel algı, ilişki dinamikleri ve kendi güven sorunlarıyla alakalıdır. O kişinin seni yargılayıp yargılamadığı, ya da gerçekten seni anlayıp anlamadığı önemli bir nokta. Fakat, senin fiziksel ya da ruhsal sağlığın hakkında olumsuz bir yorum yapıldığında, bunu kendine kişisel olarak almamaya çalış. Çünkü bazen insanlar, kendi zihinlerinde kurdukları düşüncelerle hareket ederler, ve bu onların sana karşı hissettikleri şeyleri yansıtmaz.
Eğer şu anki ilişkinizde hala belirsizlikler varsa, kendini rahat hissetmiyorsan, bu konuda açık iletişim kurmak iyi bir fikir olabilir. Her şeyin ve her yorumun, sana zarar vermeden sağlıklı bir şekilde konuşulması önemli.
Doğru söylüyor bazen kafayı yiiyorsunuz
Yaptığım hiçbir şey yok ki durduk yere bunları söylüyor
Kimse kimseye öyle bişy demez
Bir defa sırf tekrardan olalım diye çok çabalamıştım o zaman hasta mısın dedi iyi değilsin falan dedi bugün ilaç kullanıyor musun dedi neden böyle bir şey söyledin dedim lafı çevirip zayıfsın dedi Ama alakası yok kendisi 1.92 boyunda beni ise 1.68 benim kilom boyuma göre normal O istiyor ki 75 80 olayım bir insan sırf kilodan dolayı ilaç kullanıyor musun hastasın falan der mi
Ne için hasta misin diyo yani
Bilmiyorum bir anlayabilsem
E sorsana
Sordum zayıfsın dedi lafı çevirdi halbuki bununla alakası yok ve zayıf falan da değilim kendisi hem boy olarak hem de kilo olarak benim 2 katım ben ondan kısayım ve boyum kilome göre gayet normal O istiyor ki onun gibi olayım ama bunlarla alakası yok işte
Zayıflığın hastalıktan dolayı mı demeye çalışmış belki de ama haya saçma
Ama zayıf değilim onun dediği gibi çok saçma gerçekten
Çok tuhaf insanlar