Konuşmamı nasil düzeltebilirim?

Merhabalar genel olarak nereye anlatacağımı hiç bilmiyorum çünkü herkesden farklı fikir çıkıyor o yüzden buradanda fikrinizi merak ettim öncellikle ben yaşıtlarıma göre biraz da olsa geri doğdum geri derken konuşmaya 5 ya da 6 yaşında başladığım için zeka olarak yaşıtlarımdan geri olduğumu düşünüyorlardi ve bu konuşma sorunum beni çok kötü etkiliyor ne küçükken çoğu kelimeyi nasil kullanacağımı hangi anlam veya nasıl ifade edeceğimi bilmezdim bu sorunu tek başıma da olsa hallettim ama normal olarak tam halledemedim hala kendimi ifade edemiyorum nerede ne cümle kuracağımı da hiç bilmiyorum insanlar düzgün cümle kuramiyorum diye canım gözüyle bakıyor ama kendi düşüncelerim ve yapdığım başarılar canım olmadığımı gösteriyor normal olarak karşı da ki kişi az da olsa beni anlamaya başladığında kendimi daha ifade edilebilir olabiliyorum ama yine de çoğunlukla ifade edemiyorum ne yapsam da ne etsem de yapamadim destek alma konusunda ise genelde gittiğim yerlerde gayette kendimi düzgün ifade ettiğimi ve sorun olmadığını söylüyor lafı fazla uzattim biliyorum belki bir çoğunuz da okumaz ama okuyup da bana tavsiye verecek veya yardımcı olacak biri vardır umarım

Konuşmamı nasil düzeltebilirim?