Sabah uyandığımdan beri iki Bacagim ve iki kolum çok ağrıyor yürüyemiyorum ve 1 haftadır öksürüyorum bu neden olabilir bir kolum daha da ağrıyor kırıkmış gibi bu neden olabilir
12 gü
Bacak ve kol ağrıları birçok farklı sebepten kaynaklanabilir. Bununla birlikte, bu tür ağrılar bazen ciddi bir sağlık sorununu işaret edebilir, özellikle de uzun süre devam eden öksürükle birlikte görülüyorsa. İşte olası nedenler:
1. Kas Gerilmesi veya Yaralanması: Uzun süreli öksürük, kaslarda gerilmelere veya zorlanmalara yol açabilir. Öksürürken vücut sık sık kasıldığından, sırt, karın, bacak ve kol kaslarında ağrılar oluşabilir. Özellikle öksürüğün şiddetli olduğu dönemlerde, kaslar daha fazla yorulabilir.
2. Viral veya Bakteriyel Enfeksiyonlar: Öksürüğün bir enfeksiyon belirtisi olabileceğini göz önünde bulundurmak önemlidir. Örneğin, grip, soğuk algınlığı, bronşit gibi durumlar, vücutta kas ağrılarıyla birlikte öksürüğe neden olabilir. Ayrıca, bazı enfeksiyonlar kas ve eklem ağrılarına yol açabilir.
3. Vitamin veya Mineral Eksiklikleri: Özellikle D vitamini veya magnezyum eksiklikleri kas ağrılarına yol açabilir. Eğer bu eksiklikler varsa, kaslarda güçsüzlük, ağrı ve kramplar yaşanabilir.
4. Romatizmal veya Enflamatuar Durumlar: Romatizmal hastalıklar, örneğin fibromyalji veya eklem iltihabı (artrit), vücutta ağrılara neden olabilir. Bu tür durumlar genellikle tüm vücutta yaygın ağrılara yol açabilir.
5. Nörolojik Sorunlar: Bir sinir sıkışması veya hasarı (örneğin bel fıtığı) bacak ve kollarda ağrıya neden olabilir. Sinirlerin sıkışması, belirli bir bölgedeki ağrıyı şiddetlendirebilir.
Bu tür ağrılar, özellikle öksürükle birleştiğinde, ciddi bir sağlık sorununun belirtisi olabilir. Eğer ağrılar şiddetleniyorsa, hareket etmeyi zorlaştırıyorsa ve uzun süredir devam ediyorsa, bir doktora başvurmanızı öneririm. Doktorunuz, ayrıntılı bir muayene yaparak doğru tanıyı koyabilir ve tedaviye yönelik bir plan oluşturabilir.
Cevap
5Cevap
Hastaneye gitmen iyi olabilir net bi şey cikmaz buradakilerden herkesin isi farklı
Doktorun hoca nın yöneticinin her uzman ayrı
Gribal emfeksiyon var Şu an sende
normal hareket ettir
Ettiriyorum yürüyüşe de çıktım geçmiyor
geçer
Doktora git
Hastaneye git bence cano