Ayak baş parmağımın biri mantar olmus doktora gittimde cila falan yazdı ileşme süresi baya uzun basına gelen var mı geldiyse ne yaptı
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Bu da geçirir ama baya meşakatli bir süreç uzun süren bir tedavi geçmiş olsun.
Sağ ol daha tırnağımın yarısından azına sarmıs durumda acayip canımı sıktı ağrı sızı bisey yok ama yinede mantar mantardır
Benim de oldu tam gececekken askere gittim yarıda bıraktım tedaviyi biraz daha kötüye gitti şu an tekrardan kullanıyorum yani doktor yazdıysa işe yarar illaki yaramaz ise başka bir doktora git ama şu an yeni basladiysan daha erken ise yarayıp yaramayacagi belli olmaz.
Geçmis olsun öncelikle Şu an ne kulanıyorsun tam olarak
Dermo troysed diye bir ilaç yazıldı bana
Sürekli kuru tut tuzlu su pamuk ile kurut bazen sirke dök
Başına geldi mi
Tırnak batması vardı
Cildiyeye git. Özel ilacı var almadan geçmez.
Özel ilaç derken hap falan mı
Merhem + hap
Bunun tedavisinde merhem yok cila var
Sen bi git görün de cildiye'ye
Bugün 16:20 de cildiye randevum vardi trafikten dolayı 10 dk geç gittim doktor kalkmıs gitmişti
Ayar oldum
İyi de doktor napsın. Sen gecikmişsin.
Doktor 17:00 kadar mesai içinde olmak zorunda yarım saat erken kalkıp gidiyorsa sorun var demektir
Zorunda derken. Saat 4 te mesai biter. Yarım saat erken gitmemiş, 20 dk fazla durmuş kardeş.
16.20 olduğunu düşünmüyorum randevunun mutlaka daha erkendi ve sen geciktin. Biraz sorumluluk ya.
Ne demek dörte biter poliklinik mesaisi 17:00 değil mi yoksa ben mi yanlış biliyorum
Yanlış biliyorsun 4 dedimi kimse kalmaz hastanede. Temizlikçiyi bile tutamazsın.
Heee anlasılan benim tekrar randevu almam lazım acil doktorundan ilaç yazdırdım:)
Acil doktoru mantarı tedavi etmez, yani işleyiş böyle. Adı üstünde acil kalp krizin olur ani şiddetli karın ağrın olur bayılırsın vs o zaman acile gidersin. Mantara ya enfeksiyon bakar ya da cildiye bakar, ki seninki zaten tırnakta yani cildiye öncelikli.
Biliyorum amacım acilden de bir reçete yazdırmak amaç cildiyeye görünene kadar ilaç kullanmaktı
Ama baya araştırdım bu hastalık için antibiyotik hap tedavisi birde cila bu ikisini genelde öneriyorlar diğer seçenekler ise tırnak çekme lazer tedavisi falan filan
Antibiyotik işe yaramaz, antifungal kullanman gerekiyor.
Bu krem falan mı
Araştırmanda sorun yok ama araştırıp kendi kendine doktorluk yapman doğru değil. Gereksiz antibiyotik kullanmanın zararlarını saysam bir daha asla almazsın muhtemelen. İzin ver doktorun seni görsün ve "uygun" ilacı sana versin. Araştırdıklarınıda doktoruna sorarsın hemde böylece için rahat eder.
Haklısın neyse teşekkür ederim cevapların için iyi geceler dost
İlaveten acilde hastalar sırayla alınıyor. Sen randevu alamadın diye acile gittiğinde belki senin arkanda sırada duran iç kanama geçiren bi hastaya engel oluyor hakkına giriyorsun inan bana acil küçümsenecek bir yer değil. Tek sen değil toplumumuzda herkes bunu yapıyor randevu bulunamadığında acile gidilmez, gidersen de kalp krizi yaşayıp ayaktan gelen bir hastanın gecikmesine hatta ölümüne dahi sebep olabilirsin inan bana. Acil ayaktan giremeyenlerin yeridir. Durumu ağır olanında genelde sesi çıkmaz. Sen hiç kalp krizi geçiriyorum diye bağıran bir hasta gördün mü?
Göremezsin zaten. Acısından bunu yapmaya dahi hali olmaz ve doktordan başka da hiç kimse o hastayı anlayamaz, yazıktır günahtır. Kul hakkıdır.
Randevu bulamama konusunda insanlara hak veriyorum, fakat çözüm soluğu acilde almak değil. Devlet büyükleri ile konuşulması gerekir bu sorunun. Doktorlarda onların dediklerini yapmak mecburiyetinde kalıyorlar sistemin içinde hasta ile yönetim arasında kalıyorlar.
Ne demek. Geçmiş olsun kardeşim. Allah rahatlık versin.
Dostum acilde ön muayene diye bir sistem var be buna göre şikayetler sınıflandırılıyor yeşil sarı kırmızı alan olarak ve ben yeşil alana gittim birde sıra yoktu hiç buna dikkat ederek gittim bu kadar bilinçsiz değilim
Yeşil alana ayaktan geliniyor evet fakat randevu bulamayanların gideceği bir yer değil. Yani ayaktan gelen hastanın parmağı kopmuşta olabilir anlatabildim mi?
İşte bilinçsiz değilim diyorsun fakat bu da yanlış aslında. Hangi şikayet ile gittin oraya o gün?
Bak canım kardeşim içinde bulunduğum durum öyle gerektirdi 60 km uzak hastane bana ve ben çalışıyorum anla