Dişler küçültüldü o sırada damak zarar gördü çok ağrıdığı için kanal ve dolguya izin veremedim gereğinden fazla damağım ağrıyordu acıdan ağlatacak kadar. Ve kaç gündür dişlerimde sızı ağrı ile yaşıyorum kanal yapılması gerek gidemedim damaklarımdaki ağrı sebebiyle. Hayattan soğudum gerçekten dişler ne kadar çektiriyor insana. Şu zirkon bu haftaiçi bitiririz. Ve gerçekten şükredicem
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
8-9 yıldır kullanıyorum. Hiçbir sıkıntı yaşamadım.
İmalat mı kaplama mı
Bu arada damak nasıl zarar gördü ki? Ben yaptırırken hiç acı ya da sıkıntı çekmedim.
Zirkonyum kaplama. İmplant değil.
Hımmm zararlı mı
Isırırken sorun yaşamıyor musun birşeyler. Benim Dr biraz acemi. Böyle olduğunu damağıma zarar verene kadar ve geçici dişi ölçüsüz yerleştirene kadar bilmiyordum. Ama öğrenciyim ve ev sahibinin kızı. O yüzden bu süreci ekstra tehlikeli olmazsa ona şans vercez.. Korkuyorum amaa🥲🤣
@KaradenizliBeyfendi niye zararlı olsun ki?
Dişi kesip yapmıyor mu
Kızma
Ben lisede dişlerimi kaza sonucu kırmıştım. Çok ani bir durum olduğu için hemen yakın civardaki diş hekimlerini araştırmıştım. En çok yıldız alan doktora gitmiştim. Dişlerimden birini biraz fazla inceledi ama onun dışında çok güvenilir bir laboratuvara yaptırdı kaplama dişlerimi. O sipariş verdiği laboratuvardaki dişlerim beni hiç yarı yolda bırakmadı. Birkez dişim düştü, onu da geri yapıştırdık. bir şey yer-içerken hiç sıkıntı yaşamadım. Ben normalde de çok sert şeyler ısırmam ama geçen kazara çatal ısırdım mesela hiçbir şey olmadı. Yine de sen ceviz kabuğu gibi bir şeyle dişini zorlamadığın sürece sıkıntı olmaz.
@KaradenizliBeyfendi Kaplama genelde doku kaybı ya da çürük durumu olan dişe yapılır. Benim durumumda diş zaten kırılmıştı yani doku kaybı vardı. Ya da ileri seviye çürük olan dişe yapılır. Dişin kanl tedavisi ya da dolgusu olsa bile dişlerimi çürüsün ilerlemesi ya da çürüğe bağlı doku kaybı olmaması için kaplama yapılır.
Keyfi yaptırmak isteyen hastalar da oluyor, o yanlış tabi ki. Ama gerekli bir durumda niye zararlı olsun? Biraz mantık.
Of, klavye azizliğine uğradım. Umarım anlam bütünlüğü bozulmamıştır. Ekleri kafasına göre değiştirmiş.
Yok yani ceviz kabuğu dişlemem😅🤣 ama şey için sordum mesela elma gibi şeyler yeniyor o halde, peki ağzındaki diş yabancı bir şey gibi hissediyor musun yoksa artık kendi dişin gibi alıştınmı
Akıl alıcam senden
İlk başta çok kısa bir adaptasyon süresi oldu, ondan sonra kendi dişim gibi geliyor şu an bana. Ben de kaplamalarıma çok iyi bakıyorum. Birkaç kez diş hekimlerine gösterdim. Değişmesi gerekli mi diye. Gayet iyi durumdalar dedi.
Yabancılık hissi kesinlikle yok.
Bu arada damağına bu kadar zarar vermesi bana şüpheli geldi. Sen operasyon sırasında kıpardandın mı yoksa onun mu eli falan kaydı?
Ben cuma sol alt azıya ve yanındaki dişe yaptırdım. Vallahi iki yıl boşuna ağrı çekmişim dedim.
Kaç günde yaptı peki kanal yaptımı
Hayır. İkisi de daha önce dolgu olmuştu. Sonra kötü dolgu yapılmış. Bu sefer baya oyup köküne kadar yaptılar. Şahsen doktor önemli.
Kaç gün sürdü peki benim Dr biraz acemi çıktı bilmiyordum.. Ağrı çok oldu
Yarım saatte yaptı valla. Ben baya sürer diye düşünmüştüm. Ama sizin kanal vs var. Sürer sizinki. Birkaç gün falan.
Dişte işin ehlini bulmak çok önemli. Diş ağrısı kabir azabı gibi derler. Tüm vücudu etkiliyor.
Kanal yaptığı işlem sebebiyle oluyor. Erkek arkadaşım diş hekimi. Dedi zirkon yaparken %20 olasılıkla kanal gerekebilir
Çok ağrılı geçiyor benim gerçekten bes altı güne biter galiba rahat normal ağrısız bir hayatı özledim ne zormuş
İnşallah çok güzel ve iyi olur.
Yaptıracağım da param olduğunda şu an yok
Profildeki dişlerin ne peki zirkon gibi duruyor
Doğal 😁
E neden zirkon yaptıracaksın saçmalama doğal dişlerin çok iyi doğalın yerini ne tutabilir benimki yamuktu çenem dar diye tel için 4 diş çekeceklerdi korktum ve dişlerim uçlarından hassas olunca kırılınca yapısı o, eşit olmaz deyip zirkona geçtik
Ya hollywood gülüşü istiyorum bembeyaz olsun 😁 sağlam olsun diye doğalı çabuk sararıyor ama zirkonyum felan öyle değil
Bembeyaz güzel olmaz ki zaten doğal durmaz. Benim diş acemi Dr denk geldi damaklar çok zarar gördü günlerdir damak toparlasın diye kanal yaptırmıyorum zirkon için küçülen dişin sinirleri coşmuş durumda ağrıyor gerçekten bu acılara değmez
Doğal durmasın ne önemi var ki bembeyaz dursun😁
😅
Senin yapıldı mı
Zirkonyum kaplama yaptırmış biri olarak söylüyorum. Keyfi kaplama yaptırmak çok yanlış. Dişlerini kaplama yapabilmek için inceltiyorlar.
İleride bir komplikasyon yaşarsan dişin ince olduğu ve kaplamalı olduğu için müdahale etmesi daha zor oluyor.
Ayrıca meslek etiği olarak meslek ahlakı olan hiçbir diş hekimi keyfi kaplama önermez ve yapmaz.
Ayrıca çay, kahve, sigara alışkanlığı olan, düzenli fırçalama yapmayan kişilerde zirkonyum da tıpkı doğal diş gibi renk kaybediyor. Kaplama yaptırmak yerine düzenli olarak beyazlatma yap.
Beyazlatınca da diş minesi inceliyor 😕
Zirkonyum yaptırınca diş minesinden çooook daha fazlası inceliyor.
Beyazlatma yapınca diş minesinin inceldiğini ilk defa okuyorum bu arada.
E taşlıyorlar dişi resmen
Be yaptirdim en sağlıklı ve uzun ömürlü
Hiç denemdim