Kanamada sorunyok hatta daha iyi kanamazsa şişer agri yapar. Baharattan uzak dur daflon kullan
0
2 Yorumla
Soran
1 yıl
Kanser belirtilerine baktım, kanama dışında hiç bir kanser belirtisi yok, tam tersi kendimi sağlıklı vr dinç hissediyorum. Bu gün lavaboda dışkı yaparken arkadan çeşme gibi aktı kan, acaba hemeroid böyle mi oluyor?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Genel cerraha görün krem ve fitil verir , ben ileri seviyedeydi ameliyat oldum şimdilik sıkıntı yok
Peki bişey sorabilir miyim?
Kanama şekli nasıl oluyordu?
Benim bu gün lavaboda, dışkının ardından çeşme gibi kan aktı, kanama şekli böyle mi oluyor?
O kadar hiç olmadı belki sende bağırsakta yırtık felan vardır Kolonoskopi olman gerekebilir
Dışkıyla beraber mi geliyor yoksa dışkının arkasından mı?
Kanamada sorunyok hatta daha iyi kanamazsa şişer agri yapar. Baharattan uzak dur daflon kullan
Kanser belirtilerine baktım, kanama dışında hiç bir kanser belirtisi yok, tam tersi kendimi sağlıklı vr dinç hissediyorum.
Bu gün lavaboda dışkı yaparken arkadan çeşme gibi aktı kan, acaba hemeroid böyle mi oluyor?
Evet bir sorun yok önceden bendede oluyordu hemoroidde oluyor. Adet gibi kan geliyor bazen korkulacak birsey yok
Doktora gitmen sanki daha uygun olur?
Gideceğim ama önce bi sormak istedim
"Basur (hemoroid) can sıkıcı bir durum ama genellikle yaşam tarzı değişiklikleri ve bazı tedavilerle rahatlatılabiliyor. İşte yapılabilecekler:
1. Beslenme ve Yaşam Tarzı Değişiklikleri:
Lifli gıdalar tüket: Tam tahıllar, sebzeler, meyveler. Kabızlığı önler, dışkıyı yumuşatır.
Bol su iç: Günde en az 2-2.5 litre. Dışkıyı yumuşatır.
Tuvaleti erteleme: Tuvalet ihtiyacını tutmak, durumu kötüleştirir.
Fazla ıkınma: Tuvalette fazla ıkınmak hemoroidleri artırır.
Uzun süre oturma: Özellikle tuvalette uzun süre kalma (örneğin telefona bakarak) basıncı artırır.
2. Evde Uygulanabilecek Yöntemler:
Sıcak oturma banyosu: Günde 1-2 kez, 10-15 dakika ılık su içinde oturmak rahatlatır.
Soğuk kompres: Ağrı veya şişlik varsa, kısa süreli buz uygulaması işe yarar.
Topikal kremler: Eczaneden alınan hemoroid kremleri (örneğin Anuflex, Proctolog, veya doktor önerisiyle kortizonlu merhemler) rahatlama sağlar.
3. Medikal Müdahale Gerektiren Durumlar:
Kanama, sürekli ağrı, dışarı sarkan memeler varsa mutlaka genel cerrahi uzmanına gitmek gerek."
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!