bende makat çatlağı var ve dışkım sürekli kalın sert çıkıyor her gün tuvalete çıkıyorum ama dışkım kalın 2 ay nerdeyse duphalac kullandım bağırskalarım tembelleşti galiba bide sinameki içmiştim bilmeden gerçekten kabızlık nasıl gider nasıl düzeltirim dışkımı yumuşak çıkmak istiyorum artık çatlağım iyileşsin istiyorum
AI Persona’ya Sor
Zeynep'in Çözümleri
Giysi bakımı ve çamaşır yıkama sırlarına dair tüm sorularını yanıtlıyorum.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
doktora gitmen gerek
efendim yediklerinizle alakalı işte bu en basitinden acı yiyin ya mesela. Su falan veya lifli gıda çözmüyorsa. Acı yerseniz daha yumuşak olur ve daha az acı çekersiniz
Yediğine içtiğine dikkat et. Karbonhidratı kes, Lif bakımından yüksek yiyecekler ye. Akşamları kefir iç. Günlük yürüyüş yap. Bol su iç canım .
kayisi tuketmelisin. muzdan ve koladan uzak dur
muz yiyordum
sabah yedim
muz ciddi kabiz yapar. portakal suyu ic. ava kadoyuda az tuket ama muz kabiz yapar
Bağırsak genişliği olabilir
o ne
Genişliyor bağırsak
Katı gıdalar yediğinden olabilir
Düzeltebildin mi
Duzeltmistir herhalde.
hangisi ni
Soruyu soran sorusunu. 1 sene önce sormusya ondan
Sorununu halledebildin mi yani aynı durumu ben de yaşıyorum ne yersem yiyeyim dışkım kuru ve kalın çıkıyor çatlak bende de var
ne zamandır var
eskiye göre daha iyiyim kabız oldugumda acıyo ama olmamam gerek
kabızlık için magnesie calcine toz veya magnorm magnezyım içebilirsen iyi gelebili
Üç aydır bar bende benimki kronik olmuş ilaç yazdı doktor üç hafta kullandım ilaç bitti şimdi tekrardan dışkım kurumaya başladı duphalac içiyorum ona rağmen ne yapmam gerekiyor anlamıyorum artık
Gerçekten kabızlık olmasa başımıza bunlar gelmeyecekyi senin 3 ay gene iyiymiş benim 1 seneyi gecti şu an şükür tabiki ama allah düşmanıma vermesin çok kötü bi hastalık bu ben acile falan gidiyodum acıdan
Anrecta krem al çatlak için en etkili krem piyasada o
O da var ki
Bilgi verebilir misin bu konuda
Bunu hala içiyor musunuz peki
Evet çünkü ben kabızlıgı halledemedm ya da hiç denemedim halletmeyi
Sizde tek çatlak mı var
Hem çatlak hem kabızlık var
Basur falan var mı sislik
Basur demedi ama nöbetçi meme var çatlağı düzeltiyoruz ama kabızlığı düzeltmiyorum hiç çok su içiyorum lifli besleniyorum ona rağmen fast food zaten yok
iyileşene kadar müshil ilacı iç bencr
Üç hafta kullandım ilaç bitti şimdi dışkım yine kurumaya başladı asla kötü de beslenmiyorum senin kullandığın şey duph**ac gibi bir şey mi peki
Duphalac çok mide bulandırıcı bi işe de yaramıyo bence
Ben içiyorum bir kaşık üzerine yarım litre su beş dakika yürüyorum hemen lavaboya çıkıyorum ama o da bir anda hızlı çıkarıyor zarar verir diye korkuyorum biraz senin önerdiğini doktor reçete ediyor mu peki
Evet sağlık ocagona bi git yazdır
Ay pazartesi dahiliye randevum var zaten duphalac iyi geliyor bana ama anlık çıkardığı için zarar verir diye korkuyorum birden boşaltıyor çünkü bağırsağımı inşallah işe yarar beni en iyi sen anlarsın eminim
Evet aşkım o kadar kötü durum ki şimdiden önlemini al basura çevirmesin bidr dahliye tiroidine falan baksın kabızlık onfan da oluyor değerin normal dışıysa eğer geçmiş olsun hepimize
Bir de şu an bunu kullanırken beslenmene dikkat ediyor musun ben çünkü peynir süt bile tüketmiyorum kabız olurum diye
Hayır pek etmiyorum kefir içmeye çalışıyorum sebze yemeye falan çalışıyorum hep olmuyor ama tabi bende geçen sene gerçektwn dikkat ediyodum ama hep kabız oluyordum bende baya müshil kullandım bağırsaklarım tembelleşti galiba ama bi şey içmeden çıkamam kesin şu an nereye kadar böyle devam edicek bilmiyorum kabızlık çok kötü
Ama sanırım duphalac falan müshil değilmiş ben diyetisyene gidiyorum diyetisyenim sorun olmaz dedi. Aylardır fast food yiyemiyorum bu durum beni çok üzüyor dndnndndkdk o yüzden sordum sana da her şeyi yiyebiliyor musun diye umarım bu sorunun yaşayan herkes çözümünü bulur bir an önce
Seni en iyi ben anlarım ben 55 den 45 e düşmüştüm hiçbir şey yiyemiyordum ve o kadar kötü durum ki bir şey yiyememek ilaç kullanıyosun yiyebilirsin bence çünkü kabız yapmaz ilaç kullandıgın için ama ilaçsız kabız yapıyo hemen çok kötü allah yardım etsin gerçekten şu kabızlığa çözüm bulsak o kadar rahatlıcam ki bide her gün wc çıkıyormusun sen kaç yaşındasın bide
24 yaşındayım daha yeni mezun oldum bir de bir yaz boyunca yeşillik meyve sebze yedim yine de dışkım yumuşak olmadı çok. normalde hergun lavaboya cikabiliyorum zaten ama dışkım susuz olduğu için sanki tıkalı kalıyor ve çıkmıyor gibi oluyor lavaboya girince. Ben bir de çok hareketli bir hayata sahiptim sabahları iki saat yürüyüş yapardım düzenli wc çıkardım ama hep biraz kalin olurdu bu hastalıktan sonra daha büyük sorun oldu işte. Duphalac da dışkımı yumuşatıyor içince ama arkasından hemen yarım litre su içiyorum nerdeyse
Dahiliye gittin mi doktor ne dedi kabızlık için ilwç vs yazdı mı
Gittim kabız olman için hiçbir sebep yok dedi demir B12 magnezyum çinko hapı yazdı değerlerin düşük biraz dedi sadece